Şimdi Ara

Bilgisayarım 1 saniye içerisinde geri kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle s.a

    Şöyle bi sorunum var, gece 3 veya 4 e kadar bilgisayar açık kalıyor sorunsuz bi şekilde çalışıyor yatarken doğal olarak kapatıyorum. Akşam üzeri gibi tekrar açıyorum ama power düğmesine bastığımda, sarı işlem ışığı yanıp aynı anda direk sönüyor ve pc kapanıyor 1 saniyede.. Açılma sesi geliyor ve anında geri gidiyor. Power kablosunu çıkarıp geri takmadan tetikleme yapmıyor (arkadaki). Tekrar deniyorum tekrar aynı şekilde kapanıyor. Defalarca aynı şekilde çıkarıp takıyorum, resmen keyfi ne zaman gelirse ozaman açılıyor. Ben derdini anlayamadım yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLi_ZaL -- 18 Ocak 2010; 6:47:21 >



  • Bu PSU'da bir problem veya zayıflama olduğunu gösterir. PSU'nun power düğmesine basıdığında start almasıyla kısa devre korumaya geçtiğini gözlemliyorsunuz aslında, bu durum PSU'nun 220VAC ana beslemesini kesmeden de resetlenmez. Bilgisayarın ilk kalkış akımını karşılayabildiği veya kısa devre korumaya geçmeden sistemi tetikleyebildiği kritik durumu aştığınızda ise bilgisayarınızı açabiliyorsunuz.
    PSU'nun içindeki elektrolitik kondansatörlerin vs.. değiştirlmesi ile PSU onarılabilirse de, bu PSU'nun mali değeri ve kalitesine göre tercih edilebilir. Yeni bir PSU ile sorunlarınızı çözüleceği kanaatindeyim.
    Not: Anakart üzerindeki elektrolitik kondansatörler de veya anakart üzerindeki bir kısa devre vs.. arızada bu duruma neden olabilir.
  •  Bilgisayarım 1 saniye içerisinde geri kapanıyor.


    görüntüdeki kabloyu çıkartarak tetiklediğimde sorunsuz bi şekilde güç veriyor, 2 3 dk boyunca kablo takılı olmadan çalıştırıp kapattım bilgisayarı. kabloyu takıp tekrar powere bastığımda sorunsuz bi şekilde açıldı. Ana kartımmı arızalı PSU' mu?
  • Resimde gösterdiğiniz; "ATX 4 pin Molex 12V Connector" ile CPU beslemesi sağlanır, CPU'nuz için ayrı akım yollarından 12V besleme sağlanır. Bu çift 12V besleme ile ekran kartı da besleme almaktadır veya Ekran kartının güç gereksinimine göre kart üzerinde ilave besleme girişide olabilir.
    Sizin olayda ise mantık şöyledir;
    CPU beslesi konnektörü çıkarılıp, PSU'ya start verildiğinde; PSU üzerindeki ve anakart üzerindeki ATX 20 pin veya 24 pin Molex Main Power Connector üzerinden besleme alan kondansatörler şarj olurlar, yani ilk açılma esnasında talep ettikleri yüksek akım karşılanmış olur. Daha sonra 1 x 4-pin CPU beslemesi takıldığında bilgisayarın açılması sağlanmış olur.
    Sonuç olarak sizin PSU arızalıdır. PSU'nun içi açılıp görsel olarak anlamak da mümkün olabilir. PSU içindeki kondansatörler büyük ihtimalle şişmiş veya akmış vs... olabilir.



    Şişmiş, akmış, patlamış elektrolitik kondansatörlere örnek resim.




  • tşk ederim yardımın için.
  • bende de aynı sorun var usta ben 3 güç kaynagı degıstırdım ama zamanla hepsınde yıne aynı hataları verıyor hangı parcadan kaynaklanıyor olabılır

    pc yi acarken defalarca anakarta baglı guc kaynagından gelen buyuk kabloyu cıkartıp takıyorum power dugmesıne basıyorum bu ıslemı defalarca tekrarlıyorum anca acılıyor yenı guc kaynagı takınca 1 de acılıyor ama bır sure sonra yıne aynı hatayı verıyor yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler
  • sen ilk önce power supplyden gelen anakarta o kabloları kontrol et çıkarıp tekrar tak sorun devam ederse power supply i niz gidici arkadaşım en yakın zamanda yenisini al derim ....(yoksa bilgisayarın donanımlarına zarar verebilir.)
  • sen ilk önce power supplyden gelen anakarta o kabloları kontrol et çıkarıp tekrar tak sorun devam ederse power supply i niz gidici arkadaşım en yakın zamanda yenisini al derim ....(yoksa bilgisayarın donanımlarına zarar verebilir.) kolay gelsin arkadaşım
  • power supply i değiştir kardeş ilede diğer parçalara da zarar verebilir ....
  • powersupply bağlantılarını kontrol et eğer olmassa değiştir değiştirmeden önce başka bilgisayarda dene
  • power supply her an bozulabilir bağlantılarda sorun yoksa güç kaynağını değiştirmelisin
  • arkadaslar zaten baskasında tıkır tıkır calısan guc kaynagı bende calısmıyor onu daha once denedım guc kaynagından kaynaklanmıyor demek kı

    sorun pc yı acmaya calısırken calısmayan bir motor gibi yapıyor sadece yesıl ısık yanıp hemen sonuyor daha sonra gucu defalarca kesıp takınca her seferınde power dugmesıne uzun basarak acıyorum ama cok uzun suruyor problemın kaynagını anlayamadım
  • Aynı sorun şuan bende de var. Sorun psu değil. Atx_12V 'yi çıkartınca sanki normalmiş gibi çalışıyor. Fakat ekrana görüntü gelmiyor. Takılı olduğu zaman da 2-3 sn. De bir, açılıp kapanıyor. Ekran kartını da denedim durum aynı. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 27 Eylül 2011; 10:56:48 >
  • Bilgisayar reset mi atıyor ? Reset atıyorsa İşlemci fanından olabilir.
  • Başlatmak için düğmeye basınca, 2 saniye çalışıyor, ekrana görüntü gelmeden, arka arkaya, durmadan reset atıyor. Taaki fişi çekene kadar. Neyse yarın garantiye vericem. Sorunu buraya yazarım.
  • Sorun anakart üzerindeki işlemci pinlerinden birinin eğik olmasından dolayıymış. Servisten öyle dediler. Yarın alıp kontrol edicem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.