Şimdi Ara

bilgisayarım açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün gece power düğmesine bastıktan bir süre sonra baktım açılmıyor. Kapattım ve yeniden açmayı denedim. Bu işlem yaklaşık yarım saat tekrar etti ve ben en sonunda sıkıldım ve vazgeçtim. Bilgisayar ilk açılırken, fan, cd-rom falan devreye girerken birşeyler sayıyor. Donanım bilgim çok iyi olmadığı için net bir şey söyleyemeyeceğim. Sanırım ram'leri sayıyor. Ama normal açılışlarda bu daha uzun sürerdi ve monitör devreye girerdi. Bu sefer bu okuma işleminin yarısında kesiliyor, monitör devreye girip açılmıyor ve bilgisayar hareketsiz kalıyor. Çok daha önceleri de iki defa bu sorun olmuştu ama bir kaç defa kapatıp açınca sorunsuz bir şekilde bilgisayarım açılmıştı. Benim ilk aklıma gelen bazı donanımlara elektrik gitmiyor. Kablo bağlantılarını henüz kontrol etmedim ama aklıma güç kaynağı ile ilgili bir sorun olabileceği geliyor. Elbette belki de benim bilmediğim bir sorun vardır. Buna benzer bir sorun ile daha once karşılaşan veya yardım edebilecek arkadaşlar var ise çok minnettar kalacağım.







  • hata sinyali var mı? tam olarak rami saydıktan sonramı yoksa hdd'leri gördükten sonramı bu oluyor bilmek lazım.

    Astek
  • Herhangi bir hata sinyali yok, ram'leri sayıyor ve sanırım hdd devreye giremeden öylece kalıyor. Sanırım ram'leri saymasının ortasında kalıyor.
  • önce şunu yap. biosta IDE HDD AUTO DETECTION kısmına gir. sabit diski tanımada zorluk çekiyormu bilmemiz lazım. eğer zorluk varsa ide kablosunu değiş gerekiyorsa. sabit diskin elektrik bağlantı noktasına titiz davran çünkü çok hassastır.<font color=red></font id=red>

    Astek
  • bi harddiski devreden çıkartıp bilgisayarı baştan başt.eğer sorun çıkarmassa harddiskle ilgili bir sorun vardır eğer sorun hala aynıysa ozaman dediğin gibi güç kaynağında bir sorun olabilir.bide monitörün eğer enerjiyi güç kaynağından alıyorsa onu da iptal et monitörde enerjiyi duvardaki prizden alsın

    Celeron 500@624
  • Cevaplarınız için teşekkürler. BIOS ekranına bile gelemediğimi söylemeliydim sanırım başta. Sorunun izahını çok fazla yapamadım. Ayrıca monitör elektriği duvardaki prizde alıyor. Bakalım bir bilgisayarcıya götürdüm neler olacak bilmiyorum.
  • İyi yaptın, umarım kötü birşey yoktur. Bilgisayarın tamir olurken başında durman senin için iyi olur, yeni birşeyler öğrenirsin, sormaktan çekinme.

    Astek
  • benim de basıma geldi bios ekranı gözüküyordu
    20 dolar hazırla bilgisayarcıya götür
    flopy disk görmüyor benimki yarın kurcalayacam


    rty
  • gerçi bilgisayarcıya vermişsin ama bende bir kaç söyleyeyim
    Sorunların ramlarden kaynaklanıyor olabilir Uçmuş olabilirler
    İkincisi ekran kartın uçmuş olabilir
    üçüncüsü bioa uçmuş olabilir.
    Kusura bakmna ama hiç iyi şeyler söylemedim


    selamın aleykum
  • büyük ihtimalle bir şeyler yerlerinden oynamıştır

    normalde şüphelendiklerini yerlerinden sökmen en az çalışabilecek halde denemen
    çalıştıktan sonra yukarı doğru . saçma oldu gibi eski sistemine doğru diyeyim. gitmen gerekiyor ama hemen denemek için bir şeyleri takıp çıkarman mantıklı olur.

    neyse bunları eğer pek bilmiyorsan karıştırmaman iyi olmuş.

    bu arada ram sayıyor dediğin şey tahminen harddisk'in motorunun dönemye başlaması ve kendini test etmesi

    ram mekanik birşey olmadığından (dolayısıyla elek. gidince siliniyo) çalışırkende ses çıkarmaz

    çok kaptırma teknik servis'e genelde adamlar çok alır birde çalıştırmayı bilmez salak bozuk der geçer ona dikkat et
  • Otme falan yokmuydu? Sistem hoparloru takiliysa sesten soruna ulasabilirsin. Bende de ayni sorun oldu. Otme de yoktu. RAM i sokup taktim bu sefer otmeye de basladi. Meger RAM yanmis. Bahanelikce KINGSTONE ile degistirdim.
  • Bu sorun büyük ihtimalle ya RAM'inizin ya da ekran kartınızın yerine tam olarak oturmamasından/yanmasından kaynaklanıyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.