Şimdi Ara

bilgisayarım açılmıyor lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarıma yeni format atmıştım, sorunsuz çalışıyordu. Sonrasında bir programla harddiskimdeki verileri kurtarmaya çalıştım. ayrıntılı taramaya başladım gece bilgisayarı açık bıraktım, sabah uyandığımda mavi bios benzeri bir ekranda "default boot device missing or boot failed" yazıyordu, internetten araştırdım biosta boot mode'u legacy yaptım olmadı, ne denesem olmadı. en sonunda tekrar format atayım dedim usb ile girdim. ancak disk silme biçimlendirme yapılamıyor. Sabit disk bölümü oluşturulamadık, biçimlendiremedik dedi windowsu kurmaya izin vermedi. Sonrasında komut istemini açtım diskparta girdim, clean yapmaya çalıştım. DiskPart has encountered an error: Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor yazıyor. en son list partition, select partion, delete partition override yaptım onda da dosyayı bulamıyor yazdı. Son olarak gördüm ki list volume girdiğimde disk volumleri RAW olarak görünüyor. Ne yapsam çözemedim bunu, yardımcı olur musunuz? Windows kesinlikle açılmıyor şu an. verilerimi kurtarmam önemli değil artık yeter ki açılsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeWeLL_19 -- 8 Aralık 2018; 17:13:29 >







  • Diski biçimlendiremediğine göre disk sağlıklı değil. Belki uğraşarak çalıştırılabilir ama o diske artık güvenilmez bence. Hem bu durum SSD'ye geçmeye de vesile olur. Yeni ssd disk almanızı tavsiye ederim.
  • Veri kurtarmaya çalışmam buna sebep olabilir mi? Hiç sorunu yoktu. Keşke bir yolu olsaydı şu anda çok alabilecek durumum yoktu zorlayacak beni. Çok da anlamıyorum bu işten. Ne alabilirim buna göre biraz uygun fiyata seçenekler var mı? Laptopum lenovo ideapad 510

    Bir de RAW formatına dönmesi nedeniyle olabilir mi bu sorun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeWeLL_19 -- 8 Aralık 2018; 18:34:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hard disk göçmüş, uygun fiyatlı bir ssd alıp takabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Aralık 2018; 19:23:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.