Şimdi Ara

Bilgisayarım aşırı yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar , ben pek bilgisayar kullanan biri değilim. Evde annem ablam falan facebooktan oyunlar oynar.
    Son zamanlarda değil genel olarak bir yavaşlık seziyorum. En son ram yetmiyor heralde diyerekten ram taktırttım hala takılmalar kasmalar internet üzerinden küçük boyutlu oyunlar oynasam bile donmalar yaşıyorum. Atıyorum candy crush , facebook oyunları, agar.io gibi.

    İnternetten film izlerken müzik dinlerken aynı sorunları yine yaşıyorum. Müziğim bile donuyor yani o derece.

    En son format attım 64 bit windows 10 yükledim. sistem özelliklerini yazıyorum. 6 gb ram var fakat 2 gb ram bilgisayar benim yapabildiğimin 4 katını yapabiliyor. Knight Online oyunu mesela minimum 512 mb ram ile çalıştırılabilirken önerilen ram miktarı 2 gb.

    2 gb ramli pcde hiç kasma yok bende çok feci... En son laptopu ikiye katlayıp üstünde zıplayacam.. Çözümü fikri olan var mıdır?
     Bilgisayarım aşırı yavaş Bilgisayarım aşırı yavaş







  • bilgisayarda amd nin en alt seviye işlemcisi var, çok fazla bir şey beklememek lazım, o tarz pc ler ofis kullanımı için üretiliyor, ram ekleme yapmadan önce konu başlatsaydınız daha iyi olurdu, tavsiyem pc yi Windows 7 64 home versiyonuna döndürüp aero teması kapalı temel temada kullanın fark olacaktır ama o pc den çok bir şey beklemeyin,düşük performanslı bir şeyin sıfır alacağınıza o paraya her zaman daha performanslı bir şeyin 2. elini almaya dikkat edin, örneğin o pc nin sıfırı 750 TL diyelimr, ben olsam 750 TL ye 2. nesil i5 işlemcili 8 gb ramli güzel temiz bir cihaz alırdım. bu şekilde internette binlerce satılık ilanı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgedik06

    bilgisayarda amd nin en alt seviye işlemcisi var, çok fazla bir şey beklememek lazım, o tarz pc ler ofis kullanımı için üretiliyor, ram ekleme yapmadan önce konu başlatsaydınız daha iyi olurdu, tavsiyem pc yi Windows 7 64 home versiyonuna döndürüp aero teması kapalı temel temada kullanın fark olacaktır ama o pc den çok bir şey beklemeyin,düşük performanslı bir şeyin sıfır alacağınıza o paraya her zaman daha performanslı bir şeyin 2. elini almaya dikkat edin, örneğin o pc nin sıfırı 750 TL diyelimr, ben olsam 750 TL ye 2. nesil i5 işlemcili 8 gb ramli güzel temiz bir cihaz alırdım. bu şekilde internette binlerce satılık ilanı var.

    Öncelikle mesajın için teşekkürler ,

    Açıkçası bunu sıfır olarak 2011 tarihinde almıştım. Şuan sadece işlemci sıkıntım mı vardır? Yani bunu ne yaparsam yapayım iflah olmaz mı? Ben atıyorum o zamanın parası ile 900 TL'ye almıştım bunu, üstüne 200 TL masraf yaptım hepsi bu.

    Windows 7 starter kurulu gelmişti ilk başta. Öyle bir süre kullandım. Daha sonra windows 8.1 denedim biraz fazla kasmaya başladı. Windows 10'a yükselttim Windows 7 den daha başarılı oldu. Şimdi 6 gb ram olduğu için starter kursamda 2 gb rami kullandırabilecek. Windows 7 home basi yada ultimate gibi birşeyin 64ünü kurmam gerekiyor ki 6 gb ramin hepsini kullanabileyim.

    XP'ye çevirsem daha çok rahat edermiyim diye düşündüm. XP buldum indirdim onu kuruluma sokamadım bir türlü. Ya kabul etmedi yada başka bir sebepten dolayı daha küçük versiyona geçiş sağlatmıyor heralde bilgisayar diye düşündüm.

    En kötü görsel temalarla da kasmalarım devam ediyor.

    Aero teması kapalı temel tema derken ne demek istediniz? İnternetten baktım da Aero uygulaması çalışmıyor gibi sorunlar bulabildim temayı anlatan hiçbirşey yok.

    Elimdeki parçalara ilave edilebilecek birşey var mıdır? Yada git kardeş kendine bir board al işlemcini koy elindeki ramleri ekran kartını hddyi fanını ona tak takır takır oyna mı dersin?




  • o cihazda işlemci güncellemesi yapılmaz anakarta entegre şekilde geliyor o işlemciler, onun için yapılacak tek şey bilgisayarı 450-500 den satabiliyorsan sat, üzerine 150-200 ekleyip sahibiden.com da 650-700 e minimum i5 işlemci gt840m ekran kartlı bir cihaz al derim, marka olarak 1. olarak dell 2. olarak lenovo asus tercih edebilirsin bu cihazlar kullanıcısını üzmez.

    bu arada niye özellikle minimum gt840 dedim bu işlemci hemen hemen bir çok oyunu medium ayarda 25-30 fps de oynatır senide bir süre idare eder.

    i5 840m minimum standartın olsun yoksa 1 sene sonra tekrar bilgisayarım yavaş diye ilan açmak zorunda kalırsın verdiğin para şuanki cihazda olduğu gibi çöp olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 14 Mart 2016; 18:17:22 >
  • Cevaplarınız için teleşekkürler sahibindene, izmir ikinci ele bi koyayım bakalım fiyatlar ne diyor. Gerçi şimdi ölücüler dr çıkar 200 vereyim seni de bu günahtan kurtarayım falan derler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erhan099 E kullanıcısına yanıt
    benimkide aynı ne yaptıysam çözemedim.
  • Acaba paraya kıyıp sdd alsam, windowsu içine kursam gözle görülür bir değişim olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz bi pc de ssd'nin de çok fazla işe yarıycagını dusunmuyorum ıslemcı oldukça yavaş en ıyısı yenısını almak veya işlemciyi değiştirmek tabı board'un desteklediği bir işlemci olmasına dıkkat edın. SSD ile kurtulur diye düşünüyosanız size olayı şöyle izah edim f1 aracına binek aracınızın tekerını taksanız ve yarısa katılsanız ınsanlar sıze nasıl bakar :D ( zaten takamassınız da ) en mantıklısı pc değişmek yenı pc alırkende laptoplarda ekran kartına dıkkat edın ıslemcı degısır ama ekran kartı degıssede aynı performansı vermıyebılır. herkese ıyı gunler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.impure -- 21 Mart 2016; 10:02:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.