Şimdi Ara

Bilgisayarım ayda ne kadar elektrik harcıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 550 watt psum var günde maximum en fazla 10 saat açık kalıyor 10 saatin en fazla 3 veya 4 saatini oyuna ayırıyorum ayda ne kadar elektrik yakıyor ? bilen cevaplayabilir mi?




  • Merhaba, Bir çok yol var.


    1. WATTMETRE:


    En doğru sonuçları ancak saryifat ölçerle - wattmetre cihazlarıyla ölçebilirsin. Bütçen yetiyorsa al evdeki bir çok makinenin harcadığı enerjiyi öğrenerek tasarruf bilinci de kazanırsınız. Bizim evde mesela hangi çamaşır programının daha az yaktığını tespit ettik, ona göre kullanıyoruz. Bu işin altın standardı bu.


    2. TAHMİNİ:


    Bilgisayarındaki donanıma göre tahmini olarak hesaplayan siteler var: https://www.fsplifestyle.com/landing/calculator.html


    Çok kabaca hesaplayalım. 550 Watt sistemine verebildiği en yüksek değer, ne kadar kayıplar, PSU kalitesine bağlı. Sürekli en üst düzeyde kullanmıyorsundur, ayrıca monitörün de var biz toplam 400 Watt diyelim. 10 saat ise Günde 400*10 = 4000 Watt-saat = 4 kWH yapar. Ayda 120 kWH eder. 240 kWH'a kadar birim başına 1.6 TL desek, ayda 192 lira eder.


    3. SAYAÇ:


    Eğer ortam müsaitse, Buzdolabı dışında her şey kapalı olsun 1 saat ölçüm yapıp sayaç değerlerinin farkını al. Sonra bilgisayarı 1 saat kullan, ölçüm yapıp sayaç değerlerinin farkını al. Nihayetinde bu iki değerin farkından bilgisayarın kullanımını görebilirsin.





  • teşekkür ederim vaktinizi harcayıp uzun uzun yazdığınız için

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.