Şimdi Ara

bilgisayarım dosyaları siliyor yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim masaüstü bilgisayarımda bir sorun var. Bu sorun bilgisayarı aldığımdan beri var. Zamanla düzelir diye iade etmedim , ama şimdi başıma çok bela oldu. Bileniniz varsa lütfen cevaplasın.

    Bilgisayarım kendi kendiliğine dosya siliyor , buna sistem dosyalarıda dahil. Bu yüzden bilgisayarım sürekli mavi ekran veriyor. Normal oynarkene pat diye mavi ekranla karşılaşıyorum. Her mavi ekran verişinde farklı bir dosya eksik diyor , eksik dosyayı indiriyor ama faydası yok tekrar siliniyorlar. Bu oyunlardada geçerli. Steam üzerinden oyun indiriyorum, hasarlı indirme diyip duruyor. Tamam a tıklıyorum ve indirme devam ediyor. Oyun indikten sonra oyun açılmıyor. Dosyaları kontrol et seçeneğine tıklıyorum. Eksik dosyalar bulup indiriyor. Oyuna giriyorum . Biraz oynuyorum oyun atıyor. Tekrardan dosyaları kontrol et diyorum , 3 eksik dosya bulundu diyor . Az bir boyut (yaklaşık 10-30 mb arası) indirme yapıyor. Tekrar Dosyaları kontrol et diyorum bu sefer 15 eksik dosya bulundu diyor. Oyun zaten 15 Gb , eksik dosyalar ise 6 gb felan oluyor. İndiriyor, tekrar kontrol et diyorum. Eksik dosya yok diyor. 30 dk oynadıktan sonra atıyor yine oyun. Yine 3 eksik dosya diyor 5 mb indiriyor sonra 13 eksik dosya diyor. Niye böyle yapıyor bu bilgisayar. Format çare olmuyor denedim, bilgisayarcıya götürdüm içini açtı baktı kablolarda falan birşey yok , driver ları güncelledi ama hala devam ediyor. Hiçbir oyunu oynuyamıyorum hepsi atıyo ve sürekli mavi ekran veriyor . Bazenleride ''Görüntü bağdaştırıcıları başlatılamadı'' diyor ve sürekli ekran siyah olup düzeliyor. Chrome dosyalarınıda bozduğundan tarayıcım sürekli kilitleniyo , hata vermeden kapanıyor. Sürekli çalıştırmayı durdurdu hataları alıyorum. Kafayı yicem biri çözüm yazsın ya.

    Sistemim:

    Windows Sürümü: Windows 10 pro
    İşemci: AMD A4-4000 APU with Radeon(tm) HD Graphics 3.00 GHz
    Yüklü Bellek (RAM): 4,00 GB
    Sistem Türü: 64 bit İşletim Sistemi,x64 tabanlı işemci
    Görüntü Bağdaştırıcıları: AMD Radeon HD 6570

    Eksik birşey varsa söyleyin yazarım.







  • HDD sorunlu olabilir. Test etmenizde fayda var.
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    Test edebileceğim bir program vb. bir yol var mı?
  • HD Tune programı ile test edebilirsin. https://www.ozengen.com/hard-disk-nasil-test-edilir-resimli-anlatim

    Şu program ücretsiz ama hiç denemedim. http://hddscan.com

    Hard Disk Sentinel programıylada test edebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 21 Mayıs 2017; 21:1:17 >
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    Programı çözemedim. Benchmark kısmına geldim , start yazıyordu. Tıkladım ve tarama başladı . Tarama şuan bitti ancak sonucu göremedim . Benmi yanlış yaptım yoksa sonuçlar kısmınımı bulamadım ?
  • Hangi programı kullandın? HDD Tune ise error kısmına bakmanız lazım. Kırmızı bölümler varsa hdd'de hatalı bölümler olduğunu gösterir.
  • İlk aklıma harddisk problemi gibi geldi. Yedek hdd varsa deneyin. Yoksa hdd nin markasına göre sitesinden programını indirip test edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.