Şimdi Ara

Bilgisayarım eski özelliklere sahip ve 32 bit. Amacım 64 bit yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci pentium e6300 (64 bit destekli)
    Ekran kartı Asus gt420
    Anakart foxconn g31mxp ddr2
    Ram 2+2 800mhz ddr2

    Benim ram ve ekran kartı düşüktü ben bu sisteme göre desteklediği en üst seviyeye çıkardım 165 TL ye. Amacım 1-2 sene idare edip iyi bir laptop almak.Şuan yüklü olan sistem Windows 10 32 bit. Bunu 64 bit yapmak istiyorum hem performansı artması için hem de 4gb ram yerine 3.1 GB ram okuyor onu arttırmak için. Öncelikle bu PC işleriyle yeni ilgilenmeye başladığımdan biraz basit bir dille açıklayarak anlatırsanız sevinirim. Gelelim soracağım şeye. Size basit bile gelse ben hayatımda tablet ve telefon hariç bir şeyi sıfırlamadım format atmadım. 64 bite geçerken de format gerekiyor. Bu zor bir şey mi ben yapabilir miyim bir riski var mı parçaların yanması gibi bunu merak ediyorum.
    İşletim sisteminde zaten 64 bit tabanlı yazıyor.
    Cevaplarınızı bekliyorum :-D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • İşlemcinin çok kötü , ucuz bir E8400 iyi olurdu. W10 yerine ( yedek alıp ) W7 bit ( güncellemeler eklenmiş imaj indirip ) yada W10 64 bit kurabilirsiniz. Performans için W7 64 bit yanına ( web ve film için ) Linux mint & Xubuntu kurabilirsiniz. Şuanda ortada büyük bir sorunun yok. +756 MB ram büyük bir performans artışı sağlamaz. VGA ' ya da boşa para vermişsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kocaeli 'nden size yakın ve bilgili bir üye yardımcı olabilir belki. 165 TL ' yi ne gibi bir güncellemeye verdiniz yazmamışsınız. Ancak bence işlemciniz çok çok düşük ! O anakart yada çip set daha üst seviye de destekleri tahminim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 125 TL ekran Kartına verdim 40 TL de ram e verdim. PC nin özellikleri düşük olmasına rağmen çok hızlı açılıyor ets2 mediumda 30 fps de açıyor bu 32 bit hali siz win7 ya da Windows 10 64 bit benim için fark etmez tanıdık bir abi var o atabiliyor format sizce hangisini tercih edeyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beni idare edeceğini düşünüyorum şimdi bir de işlemci zahmetine girmeyeyim o da nereden baksanız 100 TL civarıdır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oynamak istediğim oyunlar csgo zula tarzı çok ağır olmayan oyunlar bir pubg performansı beklemiyorum zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows 10 değil de Windows 7 64 bit yüklemenizi tavsiye ederim. Format atmak sanıldığı kadar zor bir işlem değil. Temiz bir imaj bulduktan sonra format atılır. Flash a atarsın iso dosyasını flash tan format çekersin. Formattan önce yedek almak C deki dosyaları başka bir diske atmak gerek. Format atarken C yi biçimlendirmen gerekir temiz bir kurulum için. Aksi takdirde Windows.old klasörü adı altında eski sistemin diskte kalır. Bu istenmeyen bir durumdur. Format attıktan sonra sistemi lisanslamak gerekir. Bu da aktivasyon programı ile çözülür. Geldik işin civcivli kısmına. Driver lar. 32 bit driver ların bir kısmı ya da çoğu 64 bit i desteklemeyeceği için Driver Backup programı işe yaramayacaktır. Sistemin hangi ethernet kartını kullanıyor bilmiyorum. Bildiğim Windows 7 bütün ethernet kartı ya da wifi kartı driver larını barındırmıyor. Bu da siz format attıktan sonra bilgisayarınızın internete bağlanamacağı manasına geliyor. Format atmadan önce yapmanız gereken bilgisayarın donanımlarının driverlarının 64 bit uyumlu olanlarını indirmek. Mümkünse bir flash belleğe atmak ve formattan sonra yüklemek. En azından ethernet driver ını indirmenizi tavsiye ederim. Çünkü aygıt yöneticisinden geri kalan driver ları eğer internet bağlantınız var ise kurabilirsiniz. Size en kısa yolu söyleyeyim offline bir driver pack solution temin etmek. Driver ların %98 i bu dediğim programın içinde mevcuttur. Boyutu 5 GB civarındadır dediğim gibi bütün driver ları içerir. 2014 sürümü sizin için yeterli olacaktır. Sisteminiz güncel bir sistem olmadığı için. Demek istediğim maharet format atmakta değil format sonrası yapılması gereken işlemlerdedir. O işlemler ne kadar sağlıklı olursa sistemin ömrü de o kadar uzun olur. Doğru düzgün yüklenmemiş driver lar sistemde hatalara ve kapanmalara yol açacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim bilgisayarın wifi özelliği yoktu bende USB girişli wifi alıcısı almıştım onda da dediğiniz gibi driver oluyor mu bilmiyorum. Bilgisayarımda önemli bir şey yok yedekleme yapmadan direkt format atılabilir önemli değil o da. Arkadaşım bir program önermişti driver booster diye onu kurduğumda bütün driverları online olarak en güncellerini bulup yüklemişti ama siz internete bağlanmama ihtimali var dediniz yani bu program internet yokken işe yaramaz. Dediğiniz programı indirip bir flash belleğe atarım o sorun değil. Format atıldığında driverlar da silineceğinden ben sadece 64 bit olanları kuracağım değil mi öncekileri silmeyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aktivasyon programı dediğiniz kmspico değil mi ben onunla bir kere lisansı halletmiştim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen en azından wifi kartınızın driver ını indirirseniz diğer driverları bulabilirsiniz aygıt yöneticisi üzerinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu driver dediniz ya bu 32 bitten 64 bite geçerken mi geçerli yoksa 32 bitteyken yine 32 bit kurulduğunda da driverlar siliniyor mu. Şimdi benim tanıdık bir yazıcı tamircisi abim var. Ek olarak bilgisayarlarla da az çok haşır neşir. Daha öncesinden iki defa format atmıştı o zaman 64 bite geçmem söz konusu bile değildi 32 bitten 32 bite atıyordu formatı ben hiç driverla falan uğraşmıyordum. Acaba o mu kuruyordu benden habersiz yoksa oda farkında değil de 32 bit olduğundan driverlar sorun çıkarmıyor muydu. Çünkü bu kadar detayını bilmiyor olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her format atıldığında driver yüklemeniz gerekmektedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Driver yüklüyordur. Siz görmüyor olabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım teşekkürler sabrınızı doruk noktalara çıkarttığım içinde özür dilerim :-D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E8400 40 TL bulunabiliyor. Mimari ve GHz daha iyi. Tabi g31 çipset ' e ( bios güncelleyerek ) daha üst model işlemci takılabilir. Fan temizliği ve macun da + faydalı olacaktır.

    DH ' den 165 TL ye farklı birşeyler alabilirsin ama artık geç olmuş

    W7 64 bit kurup kullan gitsin . Zaten Windows güncellendi de herşeyi otomatik yüklüyor. Biraz da gezginler uygulama indirirsin. ( Java , flash , codec , direction 9c , WinRAR , silverlight , Adobe , Mozilla )

    PC çalışırken ( genel de anakartlar da wifi çipi olmaz ) USB WiFi adaptör , anakart ethernet driverını indirip flash ' a atarsın. Güncel 64 bit W7 varsa herşeyi görecektir

    Sonra da güncelle ve adımları takip et yeterli ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bukalemun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bit pazarlarinda satiliyor 16 lik paketde 2 tane alin sonra işlemci fanini söküp ustune iki paketi de bosaltin 64 bit olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general4242

    Hocam bit pazarlarinda satiliyor 16 lik paketde 2 tane alin sonra işlemci fanini söküp ustune iki paketi de bosaltin 64 bit olur.
    Ahhahahahaha
    İlahi hocam güldürdün. Ama bu çekirdek ve bit şakaları hep yapıldı bayatladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimibiss -- 28 Şubat 2019; 10:59:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.