Şimdi Ara

Bilgisayarım ilk açıldığında donuyor... : (

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyorum diyeceksiniz yüzlerce konu açılmış bu konu hakkında ama hepsinede baktım ama bir çözüm bulamadım..
    3 bilgisayara format attım...Gene bu sorunu veriyor...Şimdi sırasıyla ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilirmisiniz? 2 cd değiştirdim olmadı...Bana yapmam gerekenleri sırasyla söyleyebilirmisiniz...Kendini yorupta yardımcı olanlardan çok teşekür ederim..

    (Bu sorunu yazmaktan bile utandım wallah)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi görkem_ela -- 5 Nisan 2008; 19:08:20 >



  • Sisteminizi ve kullandığınız virüs programlarınızı belirtirseniz yardımcı olabiliriz
  • hiç bir vürüs programı kullanmıyorm ki format daha yeni attım gene sorun devam etti...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: görkem_ela

    hiç bir vürüs programı kullanmıyorm ki format daha yeni attım gene sorun devam etti...


    Sisteminizi belirtin.
    Formatı atıyorsunuz ne kadar süre içerisinde bu düşünceye vardınız. Sistem ilk yükleme sonucu açılışlarda yavaş olabilir.. Zamanla düzelir. 1-2 gün..
  • Ya arkadaşım ksr bakma wallah aklım karışıklığında afallamış durumdayım hatta ben ne diyorum kendi kendime...
    Windows xp sp2 attım. yarım saattir bilgisayarı her açtığımda başlat çubuğu donuyor...Oturumu kapattığımda ancak sorun çözülüp normale dönüyor...
  • Şu önerilerimi bir dene istersen

    Öncelikle : sistem açılışında yüklediğin bir kaç programın kendini autorun olarak çalışması sırasında oluşan bir çakışma sebebiyle olabilirdiye düşünüyorum. Bunları yapmadan önce bir regedit yedeği al visistemde bir sorun oluşursa diye en aşağıya bir seçenek koyuyorum onu uygula

    önerim:


    1- BAŞLANGIÇ MENÜSÜNDEKİ BELGELER İÇERİĞİNİ AZALT

    Başlat / Belgeler komutu yardımıyla son kullandığınız belgelere rahatlıkla ulaşabilirsiniz . Ancak karşılaştığınız liste çok uzun ve karmaşık . Bu liste içerisinde ne kadar belge olacağını kendiniz belirleye bilirsiniz .
    İpucu: Bu listenin öğe sayısını Windows'un kayıt defterini kullanarak belirleyebilirsiniz . Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırın , ekrana gelen penceredeki Aç kutusuna Regedit yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayın Şimdi "HKEY_CURREN_USER\Software\Microsoft\Windows\C urre nVersion\Policies\Explorer" Anahtarını etkinleştirin ve ardından pencerenin sağ bölmesine farenin sağ tuşu ile tıkladıktan sonra açılan nesne menüsündeki "Yeni/DWORD" değeri komutunu çalıştırın . Yeni öğenin ismini "MaxRecentDocs" olarak değiştirin ve [Enter] tuşuna basın . Şimdi Düzen / Değiştir komutunu çalıştırın ve söz konusu liste içerisinde bulunmasını istediğiniz Maxmum belge sayısını girin. İletişim penceresindeki tamam düğmesine tıklayın ve kayıt defteri/çık komutunu çalıştırın ...


    2- BAŞLANGIÇ DOSYALARINA DEFRAG

    Windows XP'de ki hoş özelliklerden biri de açılış dosyalarını sabit diskin başlangıcına yerleştirme imkanı. Bu sayede sistem açılışı daha hızlı gerçekleşebiliyor. Başlat menüsünden Çalıştır ile regedit'e girin HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOpt imizeFunction anahtarına girin. Burada "Enable"a çift tıklayın. Değer olarak " Y " girin...

    3- PROGRAMLARIN TIMEOUT SÜRESİNİ DEĞİŞTİRMEK

    Şayet bir program, işletim sistemine uzun süre bilgi vermezse , XP bu programın kilitlendiğini farz edecektir. Söz konusu "Timeout" süresini değiştirebilirsiniz.
    İpucu :Timeout süresini değiştirmek için ilk olarak kayıt defteri düzenleyicisini çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Desktop" anahtarını aktif hale getirin. Burada bulunan "HungApp-Timeout" öğesini değiştirmek için üzerine iki kere tıklayın ve bunu sonucunda ekrana gelen pencere üzerindeki değer verisi kutusuna Milisaniye olarak istediğiniz bir değer girin.

    bide bunu yap :

    Cache AYARLARINI DEĞİŞTİRMEK

    Microsoft , NT teknolojisini temel alan işletim sistemlerinde, yani XP'de de, Cache (önbellek) parametrelerini değiştirmiş. Bu sayede bilgisayar, Windows 98 veya Me kurulu haline göre biraz daha hızlı çalışıyor. Ancak bu parametrelerle oynayarak sisteminizden biraz daha yüksek bir performans elde etmeniz mümkün. Başlat menüsünden Çalıştıra girin regedit ile registry editörünü çalıştırın. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\
    \Ses-sionManager\MemoryManagement anahtarında DisablePagingExecutive'e çift tıklayın ve değer olarak "1" girin. Aynı şeyi LargeSystemCache içinde yapın . Windows, bu değişiklikle daha büyük bir dosya ön belleği oluşturacak ve Karnell'ın bazı parçalarını sabit diske kaydetmeyecektir...

    Belki sorunun şimdi çözülür olmazsa başka birka şey öneririm.

    ŞAYET UYGULAMALARDAN SONRA BİR SORUN OLUŞURSA
    WİNDOWS XP İÇİN SON ADIMDA GERİ DÖNÜŞ


    Tabii ki Windows XP'de de bir adet kurtarma aracı mevcut. Bunun için bilgisayarın açılışı esnasında {F} tuşuna basılı tutun ve Windows açılış menüsünde yer alan "Last known goodconfiguration" seçeneğini çalıştırın .
    Bu çalışma kipinin isminden de anlaşılabileceği üzere, Windows, sitemin sağlıklı bir şekilde açılırken uygulandığı ayarları kullanacaktır. Eğer bu arada sorunlu bir sürücü kurulduysa bu açılış mod'unda yüklenmeyecek ve böylece rahatlıkla kaldırılabilecektir.

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOSTRIDER -- 5 Nisan 2008; 19:34:11 >




  • Çok saolasın bir deniyeyim..
  • Bide bunu uygula işini bi hayli hızlandırır:

    XP AÇILIŞ HIZINI ARTTIRMAK için:

    1- NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKeyLocalMachine/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/SessionManager/MemoryManagement/PrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

    2- baslat -> calistir -> regedit -> ctrl+f -> runonce . burada "runonce" adli klasoru (klasor diyim) ara, hemen uzerinde "run" adli klasore git. orada bilgisayarin acilirken calisan programlar var. tanimadik, supheli bir dosya gorursen google'da arat ne oldugunu gor. bunun yaninda, acilista calismasi gerekli olmayan (messenger yazilimlar, acrobat plug-in'leri, winamp agent gibi) yazilimlari da sil oradan (uzerine gelip "delete" yap).
    sakin emin olmadigin seyleri silme, sonra bu yazilari internet kafeden okuyo olursun

    Bişi değil tekrar kolay gelsin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.