Şimdi Ara

Bilgisayarım ısınıp kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Dell İnspiron N5010 modeli bir dizüstü bilgisayarım var. Yaklaşık 2 senelik. 4 gb ram 500 gb harddisk ve ATİ Mobility Radeon HD 5650 1.5 gb ekran kartı var. Sanırım bataryası öldü çünkü şarjdan çekince 5-10 saniye arasında otomatik kapanıyor, fakat sorunum bu değil.

    Battlefield, COD tarzı oyunları açıyorum 10 dk sonra oyun kapanıyor. Bunun sebebi bataryanın bitmesimidir sizce.

    Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden.



  • 2 yıllık ve sürekli oyun oynanan bir bilgisayar için bu sorun %99 ihtimalle ısınma sorunu olarak görünüyor ki çok normal bir durum. iyi bir temizlik ve yenileme yapılması gerek. garanti süresi dolduysa eğer bilgisayarı işinin ehli birine teslim etmeni öneririm çünkü dell 5010 soğutma anatomisi çok hassas. geçen yıl bu model bir cihazı açıp temizledik birebir fabrika çıkışı haline getiremiyorsun böyle bir handikap var, ekran kartı chipsetine termal pad uygulanmış ve bu padi değiştirip yerine herhangi başka bir ürün kullandığımızda ısınma sorunu çözülmüyor, fabrika çıkışında kullanılan padi birebir temin etmek de imkansız olduğundan termal padin heatsink üzerine baskılandığı yere pad yerine ciddi bir ustalıkla macun uygulamak gerekiyor, temas noktası birebir chipseti karşılamıyor biraz enteresan bir üretimi var bu modelin aklında olsun iyi tecrübeli birinin eline teslim et makinayı

    Ek olarak şöyle bir şey var, bilgisayar elimi koyduğumda soğuk nasıl olur da ısınıp kapanıyor deme, bu 5xxx serilerinde ısı dışarıdan çok algılanamıyor ve dell in ürettiği ısı sensörlerinin %80i de test programlarında görünmüyor, dolayısıyla ısıları doğru ölçmek de sıkıntı oluyor, mesela bazı modellerde ekran kartının ısısını asla göremiyorsun dell makinalarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 12 Ekim 2013; 2:26:26 >




  • Garantiden çıktıysa içini açıp dip köşe bir tozunu almanı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flopyy

    Garantiden çıktıysa içini açıp dip köşe bir tozunu almanı tavsiye ederim

    Sonrada bir daha toplayamasin değil mi ?

    Daha once boyle bir tecrubeniz yoksa kesinlikle siz yapmayın. Belki 40-50 verirsiniz ama o riski almamis olursunuz. Zira bu sekilde garantisi bile olan pc yi acan arkadaslarim kullanilmaz hale getirmislerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içini güzelce temizle. bilgisayarın çok zorlanıyo olabilir sistemini yenileyebilirsin ram ı çok kullanan şeyleri kaldırabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.