Şimdi Ara

Bilgisayarım sürekli donuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Casper marka bir bilgisayar kullanıyorum. Üç yıl önce almıştım. 6gb ram intel i7 740qm işlemcisi var. Nvidia geforce 335 var ekran kartı olarak. Sorunum şu ki özellikle oyun oynarken (Dota 2) bilgisayar birden donuyor. Hiçbirşey çalışmıyor ekran donuk olarak kalıyor. Yeniden başlatmam gerekiyor bilgisayarı, bir özellik olarak çok sıcak olduğu durumlarda daha fazla oluyor ama bir bölüm sorunu da sıcak değilken yaşıyorum. Bu problemi nası çözebilirim?



  • Şuanki RAM'leri çıkarıp sıfır veya sağlam bir RAM ile deneyin..
  • sizce sorun kesinlikle ram mi? başka yardım edebilecek yok mu?
  • arkadaşım ilk önce sorunu bulacaz işlemcinin sıcaklık degerini ölç cpu fan ile hem oyundayken hem normal halde iken . ramlerine bak görev yöneticinden yeterli mi kaçlık ram kullanıyorsun .bilgisayarın arka plan da çalışan fazla uygulamaları iptal et bu dedikçerim uygula ve yaz bi bakaçım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcinin sıcaklığını ölçün, normalken ve yük altındayken. Daha sonra işlemci fanının hava alıp verdiği kanallardan(sıra sıra) sert bir şekilde üfleyin. Toz yutmamaya özen gösterin:) Tekrar sıcaklıkları kontrol edin, yine düşmezse laptop'u açıp fanı ve diğer kompanentleri iyice temizleyin.

    Neden bunları yazdım çünkü Casper'daki klasik sorun. Bu işe yaramazsa sistemi yeniden kurun. RAM'de sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama yine de deneyebilirsiniz.
  • arkadaşım benim tahminim sıcaklik dan dolayi @flashabu arkadaşın dediklerini uygula tek tek ve ekstra bir sogutucu al
    ramlerin saglamdır bana göre
  • Arkadaşlar bu sorun çok uzun bir süredir devam ediyor. Artık cidden canım sıkılmış durumda. Oyunun ortasında çöküyor bilgisayar. Kaç kere açıp temizledim fanı evet çok ısınınca özellikle yaz aylarına aşırı bir şekilde oluyor ama onun dışında da oldukça fazla gerçekleşiyor bir el atın artık delireceğim
  • Casper bilgisayarlar tamamen çürük mal gibi. dışı bizi yakıyor içi kullanıcıyı. Ben kırdım artık o derece fıttırmıştım tavsiyem win7 kullanıyorsan win8 e geçir ram lerden alakalı olabilir ama yazılımsalda olabilir. Soğutucu kullanmıyorsan iyi bir soğutucu al soğutucun var ve hala ısınıyorsa soğutucu performansını arttıracak şeyler kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: penguen24

    Arkadaşlar bu sorun çok uzun bir süredir devam ediyor. Artık cidden canım sıkılmış durumda. Oyunun ortasında çöküyor bilgisayar. Kaç kere açıp temizledim fanı evet çok ısınınca özellikle yaz aylarına aşırı bir şekilde oluyor ama onun dışında da oldukça fazla gerçekleşiyor bir el atın artık delireceğim

    hatayı sen en basında yaptın casper almakla
  • W8 önerme sebebiniz nedir?
  • Casper bilgisayarlar stabil olarak çalışmıyor. Ben şuanda özel bir firmanın bilgi işlemindeyim ve bu stabil çalışmamalarını win8 e geçerek çözdüm. Açılmayan , açılıp wifisini her seferinde elle açmak zorunda kaldıgımız , Power tuşu yanıp sönen ve hiçbir işlem görmeyen , Gereksiz yerde donan , herhangi bir setup çalıştırınca touchpad donan vb. casper laptoplar vardı. Ben sadece win8 geçirdikten sonra hiçbiri kalmadı. Casper marka cihazlarda bence ciddi bir sorun var tabik bu benim kişisel fikrim ve bunlar kesin çözümler demiyorum ama ben bu şekilde işimi halletmiştim . Denemenin bir zararı olacagını düşünmüyorum.
  • w8 kuracağım sanırım denemekte yarar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.