Şimdi Ara

Bilgisayarımda ki Anlayamadığım Sorun Yardımlarınızı Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhabalar, benim bir tane masaüstü bilgisayarım var 2012 de aldım o gündür falan kullanıyorum, i3 2120, 8gb ram, 64bit bir ekran kartı var.
    Bugüne kadar sorunsuz kullandım fakat dün bir sıkıntı oldu, dün sabaha kadar 3 adet hdd taktığım halde sıkıntı çıkarmayan bilgisayarım dün akşam saat 10 gibi yine harddiskleri taktıktan 15-20dk sonra birden bire kapandı , sonra 3 harddiskide söktüm, açıldı bilgisayar 5 dk sonra yine kapandı, bekledim bidaha açtım sonra yine kapandı, daha sonra ise basınca tam açılacakken yine kapanıyodu bununda ilerisinde öyle bir hale geldi ki basıyorum 5sn sonra kapanıyo hale geldi, sonra 1 2 saat bekledim ve kasayı açıp süpürgeyle tüm tozlarını falan çektim , ramlerini söküp taktım, saat 12 falan olmuştu yine açıldı 10 dk falan oynadım sonra pat yine kapandı.
    Öylece bırakıp uyudum ve az önce bilgisayarı açtım ve şuan bu yazıyı yazıyorum ama her an kapanma ihtimali var.
    Sorun nerede ve nasıl anlarım inanın bilmiyorum bilenlerden yardım bekliyorum herkese teşekkür ederim :)







  • Benim laptop kapatıyordu kendini ve açamıyordum sizin gibi, işlemci ısınma sorunu varmış fanları toz tıkamış. Bence işlemciden sıkıntınız olabilir termal macununa bir bakın isterseniz bilgisayarcılarda 3-4 TL ye şırınga şeklinde satılıyor. Olmaz ise konuya hakim arkadaşların cevaplarını denersiniz.
  • Ya işlemciniz çok ısındığı için bilgisayar kapanıyor ya da psu yetersiz geldiği için kapanıyor.Birde kısa devre olma ihtimali var ama düşük ihtimal.

    Öncelikle Hw monitor ile sistemin sıcaklık değerlerini kontrol edin.Özellikle yük altında kaç dereceyi görüyor sistem ona bakın.Eğer değerler yüksek ise termal macun değişimi ve toz temizliği yapmanız faydalı olacaktır.

    Eğer sıcaklık değerlerinde bir anormallik görünmüyorsa sisteme farklı bir psu takıp bir de öyle deneme yapmak lazım.Kesin sonuç ancak deneme yanışma yöntemiyle bulunabiliyor.

    Kısa devre olup olmadığını anlamak için ise sistemi uzay montaj yapıp o şekilde çalıştırmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam senelerdir kullanıyor psu yetersiz kalır mı zaten o PC de oyun oynayamazsınız varsa film falan neyse o değil de konu büyük ihtimal işlemci ısınması olabilir PC kaldıramaz kapatır kendini ama fazla ısınsada donmalar takılmalar olur sende anlarsın ısındığını PC ni güzelce temizleme fanlar falan dikkat et demekki eskisi gibi verim vermiyor olabilir soğutma sistemi macununa falan bak ve kapanırken pat diye mi gidiyor yoksa bir hata vb. benzeri var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.