Şimdi Ara

Bilgisayarımı direk fişe takınca açılıyor fakat power tuşuna basınca açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar, benim durum biraz karışık. yaklaşık 3 ay önce 155231. kez bilgisayarın klavyesine içecek döküldü, herneyse sanırım klavye kısa devre yaptı ve çalışmamaya başladı. Bilgisayarım Asus N55SF, power tuşu da klavyenin içinde. Klavye olmayınca yenisi gelene kadar kısa devre yaptırarak çalıştırıyordum bilgisayarı. Yine bir gün aynı işlemle açmaya çalışında anakarttan kıvılcım geldi, herşey o zaman başladı.

    Ne yaparsam yaptım bilgisayarı çalıştıramadım. Bilgisayarcıya gönderdim 200lira fiyat çekti. Ben de bekler yeni birşey alırım diye yaptırmadım getirdim. Ev arkadaşlarımdan bir tanesi tesadüfi olarak bilgisayarı fişe taktığında birden bilgisayar çalışmaya başladı, pek birşey anlamadık gerçi ama baya baya adama yemek ısmarladım kudretli eli için.

    Sorun şöyle ki bazı zamanlar fişe taktığımda bile açılmıyor, power tuşunu denediğimde ise de sadece ışık yanıyor lakin bilgisayar açılmıyor, birkaç fişe tak çıkar denemesi sonrası açılıyor. Obsesif oldum totem falan yapıyorum artık açılırsa şöyle olacak açılmazsa böyle olacak gibi.

    Bu olaydan sonra klavye de alayım bari buna dedim fakat taktığım klavyede sadece 3-5 karakter çalışıyor. üretici firma bir sorun olmadığını söylese de sorun bu nedenle anakarttan mı kaynaklı yoksa klavyeden kaynaklı mı bilemedim. Boşuna tekrardan 100 lira da klavyeye vermek istemiyorum açıkçası.

    Sizce ne yapmalıyım bu konuda nasıl normal bir hale getirebilirim bu durumu? Teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden







  • 8MB AGP 8 kullanıcısına yanıt
    Çoooook geç bir cevap olacak kusura bakmayın, şu anki klavyenin power tuşu çalışıyor zaten ama bastığımda sadece ışık yanıyor. ne fan sesi ne ekran açılması, fakat bios pilini çıkarıp takınca normal olarak fişe takar takmaz açılıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.