Şimdi Ara

Bilgisayarın kapanma sorunu ( acil yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi günler dilerim.Konuya girmeden önce sistemimi yazıyorum:
    İşlemci ryzen 5 2600
    8 gb ram
    Gt 970 ekran kartı
    Anakart: (amdnin b 450 gibi bi modeliydi sanırım)

    Sorunum: bilgisayarım yaklaşık 5 gün önce oyuna girdikten ve bir süre oynadıktan sonra kapanmaya başladı ertesi gün bilgisayarcıya götürdüm kendileri bana ekran kartının ısınmadan dolayı kapandığını (80-85 derecelerde) söylediler daha sonra fan temizliği ve macun değişikliği yapmışlar ekran kartı için.Teslim aldım 1-2 gün çok oynamasam da bi sorun çıkmadı fakat bugün bilgisayarı açtım daha sonra içeri geçtim alttan da r6 siege adlı oyun açık menüde neyse uyuya kalmışım geldiğimde pc kapalıydı anladım yine anısı pldupunu hal böyle olunca açmayı denedim ancak açılmıyor bazen güç kablosunu çıkartıp taktığımda açılıyordu yine götürdüm bilgisayarcıya leğimlerini yeniledi vs ama artık test dahi yapamadık çünkü yaparken kapanıyor başlangıçta.Ömrü bitmiş olabileceğini söyledi sizce de öyle midir?Ayrıca hasbelkader açıldıktan sonra kapanınca bi daha açılmıyor.

    Notlar: ekran kartım 2.el tahmini kullanılm süresi 4 yıl diğer parçalarımın hepsi sıfır ve yeni 6 ay olmadı.Format da attım sonuç değişmedi.Powersupply 600w thermaltake bunu da yeni aldım.

    Sonuç olarak ekran kartı evet gitmiş olabilir bunu kabullenirim ancak diğer parçalardan kaynaklanmadığına emin olamadığımız için siz anlayan kişilere sormak istedim.Yardımlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonVitoCarleone -- 9 Şubat 2019; 2:52:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Donanımının fiziksel durumunu bilmemekle birlikte chipset arızası gibi geldi. Yani problemi yanlış yerde arıyor olabilirsin.
  • Götürdüğün bilgisayarcı güvenilir ise ona götür yoksa kaz yolar gibi yolar... Ekran kartı konusunda evet 970 eski bir kart oldu sıfır bulunamaz ama almadan önce neden 970 ? Çok mu makul fiyattan aldın eğer teşhis konulduysa ekran kartı kısa bir çözüm olarak fırınlama vs yapılır ama ona da girme bütçene göre yeni sıkıntısız bir ekran kartı bakabilirsin. Yine kısa bir süre içinde aldıysan satan kişi ile irtibata geç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın kapanma sorunu ( acil yardım )

    Bugün pc açıldı 15 dk kullanabildim msi ile derecelerine bakayım dedim en son çekebildiğim foto buydu bi 5 dk sonra kapandı ısınmıyor fanlar hala soğuk üflüyor ses çıkartmıyor ama kapanıyor yok mu yardımı dokunacak arkadaşlar başına gelen, bilen lütfen yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

    Bios'a girip voltaj değerlerine bakın(1.2v, 3.3v, 5v, 12v)
    Düşükse zaten belirtir veya sizin anlamanız gerekir bir terslik olduğunu.
    ve
    24 pinlik anakarta bağlanan güç girişini kontrol edin. Aynı olay başıma gelmişti. 24 pinlik kablo zamanla yanmıştı, gidip bilgisayarcıdan yeni bir uç buldum kabloları birleştirip lehimledim düzeldi. Voltaj değerlerine bakmak aklıma gelmeseydi muhtemelen kafayı yemiş olurdum.

    Bilgisayarın kapanma sorunu ( acil yardım ) Bilgisayarın kapanma sorunu ( acil yardım )

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 11 Şubat 2019; 1:20:12 >




  • WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevapladıpınız için çok teşekkür ederim. Biostan voltajlara baktım bana normal geldi ancak sizlerin daha iyi bileceğini düşünerek fotoğrafını ekte paylaşıyorum, sizce bir yanlışlık var mı değerlerde?
    Bilgisayarın kapanma sorunu ( acil yardım )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun görünmüyor her şey normal. En iyisi oyun sırasında ısı değerlerini gösteren bir program kurup kapanana kadar gözlemleyin.
  • Ekran kartı 4 yıllık ve 2.el diyorsun. 85 derecede normalde ekran kartı kapanmaz ama biraz hasarlı olma ihtimali var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.