Şimdi Ara

Bilgisayarın kendi İP nosu mu var....?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim kafam İP konusunda oldukça karıştı .Benim anlayamadığım konu kaç adet ip nosu var.Yani adsl modeminin restlendikçe değişen bir ip nosu olduğunu biliyorum peki bunun dışındada bilgisayarın kendisine ait hiçbir şekilde değiştirilmeyen sabit bir ip nosu mu var.Peki eğer var ise adsl resetlenerek değiştirilen ip sayesinde bilgisayar nasıl gizlenebiliyor bilgisayarın kendi ip si neden tespit edilemiyor.Bunu şunun için merak ediyorum arkadaşlar birileri benim ip mi tespit edip bilgisayarıma girmiş bende bunu engellemek için modemi restleyip ip mi değiştirdim ama fayda etmedi.Yani bilgisayarın kendi özel ip sini mi değiştirmek gerekiyo peki bu mümkünmü.. Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum çok zor durumda kaldım..Teşekkürler.



  • bilgisayarın 2 adet ip kullanır birincisi sabit ip dir bu modem le pc arasındaki baglantıda kullanılır bir digeri ise nete cıkmak icin kullanırsın bu adsl hattına baglıdır dinamik ve statik ip eger statik ip hizmetinden yararlanıyorsan ip numaran sabit kalır deişmez dinamikse her nete girdiginde değisir neyse senin sabit ip ni çalıstırdan cmd yazarak acılan dos komut sistemine benzeyen pencereye ip config yazarak bulabilirsin digerini ise İE adres cubuguna what is my ip yazarak bulabilirsin.
  • sen en iyisimi bilgisayarına format at veya kaspersky le falan tara bi. senin makinaya türkojan tarzı bi trojan atmıs birisiki sen nete girdiginde pc ne baglanıyor. kolay gele
  • ibka senin adsl modeminin 2 tane network çıkışı (LAN & WAN) ve her çıkışın 1 tane IP adresi var.
    1- LAN - senin bilgisayarın ile adsl modemin arasındaki network.
    adsl modemin IP adresi genelde 192.168.1.1 dir.senin IP adresinde modem tarafından atanır o da 192.168.1.2 dir eğer başka bilgisayar bağlı değilse modeme.
    2- WAN - modemin ile telekom arasındaki network. eğer adsl sözleşmesini yaparkan Statik IP istediysen internet üzerinde seni temsil eden IP adresi hiç değişmez eğer Statik IP istemediysen IP adresin belirli aralıkla değişebilir.
  • 1.) Modem Ip'si Wardır.(pc ile Modem Arasında)
    2.) İnternet Ip'si Wardır.(Adsl Modem İle İnternet Arasında)

    ßenim ßildiğim ßöle...
  • Peki arkadaşlar şimdi anladığım kadarıyla bilgisayarın kendisine yani işlemcisine ait ip yok(yanlış anlamadıysam),benim adsl ip side resetlenince değişen tarzda bende bilgisayarı her kapattığımda fişten çekiyorum(adsl de dahil) tekrar açtığımda ise adsl ip side değişmiş oluyor zaten,şimdi bu durumda bilgisayarın kendine özel bir ip nosu yoksa hangi ip kullanılarak benim pc ye giriliyo .NOT:arkadaşın dediği gibi virüs trojan tarzı bi problemden dolayı olduğunu zannetmiyorum çünkü format atıp silbaştan xp kurdum tekrar aynı olayla karşılaştım,sanki bilgisayarın içinde biryerlerde hiç değişmeyen sabit bir ip var sanki (olmadığına eminmisiniz arkadaşlar) çünkü bu olay modem ip si hat ip si falan kullanılarak yapılamaz çünkü ip sabit değil sürekli değişiyo peki ozaman olay nedir..Lütfen arkadaşlar bu konuda teknik bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin bilgisayarı camdan atmak üzereyim çünkü .Teşekkürler..
    Arkadaşlar bide şöyle düşünün örneğin herhangi bir asayiş olayında bilgisayarla işlenen suçlar nasıl tespit edilebiliyo ,örneğin bi internetcafe düşünü aynı modeme baglı onlarca bilgisayar var bu bilgisayarlarda herhangi biriyle bi bankayı heklemeye kalkarsanız,bırakın bu işlemi gerçekleştirdiğiniz internet cafeyi,kullandığınız bilgisayarı bile anında tespit edebiliyorlar.Peki bilgisayarın kendi içinde kendine has sabit bi ip(bilgisayarın ağ üzerindeki değişmez adresi) yoksa bu nasıl yapılabilir.Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibka -- 25 Ağustos 2006; 18:45:11 >




  • O Pc'nin O Anki O Saatteki Ip'si'ni ßuluyolar Galbaaa..

    Hakettten İş Çok Karışık. ßende Zor Zar Analamaya Çalışıyom.
  • Ya arkadaşlar bilgisi olan esirgemesin lütfen..
  • adam sana trojan attıysa ve o trojanda her bağlandığında ip ni adama mail atıyorsa ne yaparsan yap kurtulamazsın en sağlamı zonealarm kurman tabi daha sağlamı format atman ama uğraşma zonealarm kur bence....
  • eğer trojan bootta ise format atmak çare olmaz.çok emin olmamakla birlikte fdisk yapman gerekebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desdinova

    ibka senin adsl modeminin 2 tane network çıkışı (LAN & WAN) ve her çıkışın 1 tane IP adresi var.
    1- LAN - senin bilgisayarın ile adsl modemin arasındaki network.
    adsl modemin IP adresi genelde 192.168.1.1 dir.senin IP adresinde modem tarafından atanır o da 192.168.1.2 dir eğer başka bilgisayar bağlı değilse modeme.
    2- WAN - modemin ile telekom arasındaki network. eğer adsl sözleşmesini yaparkan Statik IP istediysen internet üzerinde seni temsil eden IP adresi hiç değişmez eğer Statik IP istemediysen IP adresin belirli aralıkla değişebilir.



    bir soruda be sorayım rpdshr gibi adresler sadece wan ip sine bakar o zaman çünkü lan ip si farklı ağlarda aynı olabilir değilmi?
  • Kimin hangi saatte hangi ip ile bağlandığı servis sağlayıcısında bulunuyor.İstediği kadar modemi resetlesede suç işleyeni tespit edebilirler.Cafeden bir kere suç işlenmişse suçlunun bulunması zor,ancak devamlı aynı cafeden suç işleniyorsa o cafeye gönderilen polis takibi ile ortaya çıkarabiliyorlar.Bunu biryerde okmuştum ama ,hatırlıyamadım nerde okuduğumu
  • peki ben sürekli modemi restleyip ip mi değiştiriyorsam geçmişe dönük olarak falan günün ,falan saati kullanmış olduğum ip nin bana ait olduğunu nasıl bilebilirler.Örneğin 2 yıldır ben adsl kullanıyorum ve bilgisayarı her aç kapa yaptığımda benim ip değişiyo çünkü modemde resetleniyo peki bu 2 yıl boyunca benim kullandığım sayısız ip nin tamamının benim bilgisayarıma ait olduğu nasıl saptanabilir ki..
  • bilgisayarın 1 ip si var o da modeme bağlanınca modemin ip dir sana.
    ama modemin de kendine has bir ip si var. onunla modem internete çıkar. burada ipler farklı olsada internete çıkmayı sağlayan teknolojiye de NAT denir.
    saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.