Şimdi Ara

BİLGİSİ OLAN BUYURSUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, uzun zamandır öğrenmeye çalıştığım fakat bir türlü erişemediğim bir bilgiyi burada yetkili arkadaşlarıma sormak istiyorum, hepimiz harddiskleri biliyoruz okuma yazma hızları raid yapılandırmaları rpm değerleri boyutları sektörler vs vs eski disketlerden bu yana gelişen devasa bir teknoloji fakat benim asıl sormak istediğim şey şu, tüm depolama alanları terabyte gigabyte megabyte byte en son da bitlerden oluşuyor ve bitin altında bir değer yok. o halde bitler nasıl oluşturuluyor yani 1 bitlik depolama alanı yaratmak için hangi maddeleri atomları vs kullanıyoruz, neyle neyi karıştırırsak 1 bit oluşturabiliriz tabiri caizse :) bu işin sırrı nedir, bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...



  • Bit bilgisayardaki en küçük birim, daha küçüğü yok yani 0 ve 1'in altına inmek mümkün değil. Bitlerden byte'lar oluşturuluyor örneğin 8bit=1byte. Disk'lerin plakalarında 256-512 byte gibi sektörler bulunur, sıralanmış sektörlerden track'ler oluşur vs. çalışma mantığı bu.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    hocam bunu biliyorum yukarda belirttiğim gibi cevabınız için teşekkür ederim benim sorduğum şey bitleri oluşturan nedir yani 1 bitlik depolama alanı nasıl oluşturuluyor, yani örnek vericek olursam işlemci çekirdekleri biliyorsunuz silikondan üretiliyor atomik şemaları belli 1 komutu ile karşılaşınca akımın geçmesine izin veriyor 0 komutu ile karşılaşınca akımın geçmesine izin verilmiyor bunu saniyede milyonlarca kez yapıyor böylelikle işlem yapmış oluyoruz. bu işlemcinin hikayesi ise harddiskin ki nedir bunu soruyorum umarım açıklayabilmişimdir :)
  • furkandurdu F kullanıcısına yanıt
    Manyetik kafa mıknatıslanma mantığıyla disk plakalarında bulunan sektörlere yazma ve okuma işlemi yapıyor. Disk'in PCB'si bu işlemleri kontrol ediyor fakat detaylı olarak PCB içinde neler oluyor bilmiyorum.
  • furkandurdu F kullanıcısına yanıt
    Hard Disk plakaları üzerinde veriler manyetik olarak saklanır. Her 1 ve 0 ı birer mıknatıs gibi düşünebilirsiniz. Okuyucu kafalar da birer bobin aslinda. . Miknatislanma ile bunu 1 ve 0 diye tanimlar. Preamp ile olusan gerilim yukseltilir. Sonra elektronik devre uzerinden bu 1 ya da 0 olarak değerlendirilir.
    Elektronik kart (PCB ) ise küçük bir bilgisayar gibi çalışır. Ram Rom , aygıtlar , yazılım hepsi var.
    Prensip basit. Teknoloji inanılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.