Şimdi Ara

BİLİNMEYEN TERİMLER -3-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SDRAM (Senkronize Dinamik Rasgele Erişimli Bellek)
    SDRAM, veri yolu saat frekansıyla aynı hızda (örneğin 33 ya da 66 MHz) çalışan bir DRAM'dir.



    STAMINA
    STAMINA, enerji besleme süresini artırmak, pil performansını geliştirerek fotoğraf makinelerinin verimini artırmak için Sony tarafından geliştirilmiş olan mükemmel bir teknolojidir. Elde edilen daha uzun kayıt süresi sayesinde, daha fazla resim çekebilir, kendinizi özgür hisseder ve pil yerine çekeceğiniz fotoğraflara yoğunlaşırsınız.



    STAMINA InfoLITHIUM Pil ve Adaptör birlikte verilmektedir
    Sony InfoLITHIUM şarj edilebilir pil birlikte verilmektedir: diğer teknolojilerde yaşanan 'bellek etkisi' içermeden, olağanüstü pil kullanım süresi sağlar. Dahili mikro işlemci, fotoğraf makinesiyle iletişim kurarak, kalan çekim süresini bir dakikalık hata payıyla gösterir. Dünyanın her yerinde kullanılabilecek voltaj uyumluluğuna sahip Sony elektrik adaptörleri de sağlanmaktadır.



    STAMINA Şarj Edilebilir NiMH Piller ve Şarj Cihazı birlikte verilmektedir
    İki Sony STAMINA NiMH (Nikel Metal Hidrit) şarj edilebilir pil birlikte verilmiştir: olağanüstü pil ömrü sunar. Dünyanın her yerinde kullanılabilecek voltaj uyumluluğuna sahip Sony pil şarj cihazı da sağlanmaktadır.



    Ses Notu
    Bu modda, resme sesli bir not ekleyebilirsiniz.



    Ses/Video Çıkışı
    Dijital fotoğrafları ya da MPEG filmlerini, sesli olarak standart bir TV'de göstermeye yarayan bir kamera çıkışı. PAL ve NTSC seçenekleri, bu olanağın dünyanın her yerinde kullanılmasına izin vermektedir.



    Slayt Gösterisi
    Saklanan görüntülerin sürekli çalınmasını sağlar. Kayıtlı görüntülerin, tümleşik renkli LCD ya da ayrı bir monitörde görülebilmesini sağlar.



    Sonlandırma
    Bir CD-R'ın CD-ROM tarafından okunabilmesi için, tek ya da çoklu kayıt oturumlarından sonra diskin "sonlandırılması" (finalised) gerekmektedir. Bu işlem, CD'nin içindekiler tablosunun yazılmasını içermektedir.



    Sony Super HAD CCD™
    Her sensörün daha fazla ışık alması için pikseller arasındaki ölü alanları azaltan gelişmiş sensör yapılandırmasına sahip Sony Super HAD (Hole Accumulated Diode) CCD™, nefes kesici görüntüler elde edilmesini sağlar. Yonga üzerindeki mikro lensler, ışık toplama performansını ve CCD hassasiyetini geliştirerek, daha parlak, daha gerçeğine uygun ve daha az parazitli görüntüler elde edilmesini sağlar.



    Spot Metre
    Pozlamanın belirlenmesi için sahnenin belirli bir bölümünün seçilmesini sağlayan bir özelliktir.



    Sürekli/Çok Noktalı/Merkez Ağırlıklı Otomatik Odaklama (AF)
    Bunlar, dijital fotoğrafçılıkta kullanılan farklı Otomatik Odaklama yöntemleridir. Sürekli AF, deklanşör düğmesi kullanıldığından doğru odaklama sağlar. Normal olarak deklanşör düğmesine yarım basılması, görüntü odağını 'kilitler'. Sürekli AF modunda, doğru odaklama elde edilene kadar odaklamaya devam eder. Çok Noktalı AF, çekim alanı kameranın merkezinde olmasa dahi mükemmel olarak odaklanırken, odak kilidi yapmanız gerekmez ve daha yaratıcı olabilirsiniz. Merkez Ağırlıklı AF, odaklama için görüntünün merkezini kullanır.



    TIFF
    Tagged Image File Format -- dijital görüntülerin saklanmasında kullanılan özel, yüksek kaliteli dosya biçimi.



    TIFF Mode
    Açılımı Tagged Image File Format olan TIFF, sıkıştırmasız resim formatıdır. Sıkıştırılmamış görüntüler JPEG'e kıyasla daha büyük dosya boyutuna ve kayıt süresine neden olabilir ancak olağanüstü kalitede görüntüler oluşturur.



    Tam Aralık Otomatik Odaklama
    Çok noktalı otomatik odaklama, geniş açıdan makro çekimlere kadar tüm zoom aralığında müthiş net görüntüler elde edilmesini sağlar.



    Tarih ve Saat Damgası
    Son kuşak fotoğraf makinelerinde, hızlı bir şekilde görebilmek için fotoğraf görüntüsünün üzerine tarih ve saat basılma olanağı bulunmaktadır.



    USB 2.0 Hi-Speed Transferi
    Daha hızlı veri transferi için yeni USB 2.0 standardını desteklemektedir.



    USB Bus Elektrikli
    Fotoğraf makinesine, PC'ye bağlı olduğu sürece otomatik olarak güç sağlayan USB bağlantısı özelliği.



    USB Terminal
    Bilgisayarlar ve çevre birimlerinde bulunan bir veri bağlantı noktası.



    USB – Evrensel Seri Yol
    Bilgisayarlar ve çevre birimlerinde bulunan bir veri bağlantı noktası.



    Ultra Kompakt Alüminyum Gövde 86cc ve 87g
    Cyber-shot® U, şık ve zarif bir alüminyum gövdeye sahiptir ve yalnızca 87 gram ağırlığındadır. Hafifliği ve küçüklüğü (yalnızca 84,5 x 39,8 x 28,6 mm) harika tasarımını güçlendirmektedir.



    Video Çıkış
    Video çıkışı, standart video çıkışlarına sahip bir TV'den fotoğraf makinenizde yakaladığınız görüntüleri ve MPEG filmlerini görmenizi sağlar.



    Yavaş Senkronize Flaş
    Bu seçenek, alacakaranlık fonların önündeki nesnelerin çekilmesi için fotoğraf makinesini düşük enstantane hızında çalıştırır.



    Yazılım
    Yazılım, bir program çalıştırılırken bilgisayar tarafından kullanılan talimatları içerir. Yazılım, resimlerin indirilmesi ve görüntülenmesini sağlamak için Sony dijital fotoğraf makineleriyle birlikte sağlanan bir aksesuardır.



    Yeni Alan Seçim Modu
    Sony, çekim durumunuzun gereksinimlerini karşılayacak bir dizi önceden ayarlanmış fotoğraf makinesi ayar seçeneği sunmaktadır.



    Yeniden boyutlandırma
    Yeniden boyutlandırma işlevi, yüksek çözünürlüklü görüntülerin daha düşük çözünürlüğe indirilmesini sağlar.



    Çok Desenli Ölçüm
    Bu mod, parlaklık açısından önemli farklılıklar gösteren veya nesnenin merkezin dışında olduğu görüntülerde kullanılır. Görüntü 49 bölüme ayrılır ve en iyi pozlamanın belirlenmesi için her biri analiz edilir.



    Çok Desenli/Nokta Ölçümü
    Çok desenli ölçüm: bu mod, parlaklık açısından önemli farklılıklar gösteren veya nesnenin merkezin dışında olduğu görüntülerde kullanılır. Görüntü 49 bölüme ayrılır ve en iyi pozlamanın belirlenmesi için her biri analiz edilir. Nokta ölçümü: bu mod, pozlamanın belirlenmesi için sahnenin belirli bir bölümünün seçilmesi için kullanılır. Bu durum özellikle, geniş kontrast aralığında fotoğraf görüntülerinde kullanılmak üzere yararlıdır.



    Çok Desenli/Nokta/Merkez Ağırlıklı Ölçüm
    Çok desenli ölçüm: bu mod, parlaklık açısından önemli farklılıklar gösteren veya nesnenin merkezin dışında olduğu görüntülerde kullanılır. Görüntü 49 bölüme ayrılır ve en iyi pozlamanın belirlenmesi için her biri analiz edilir. Nokta ölçümü: bu mod, pozlamanın belirlenmesi için sahnenin belirli bir bölümünün seçilmesi için kullanılır. Bu durum özellikle, geniş kontrast aralığında fotoğraf görüntülerinde kullanılmak üzere yararlıdır. Merkez Ağırlıklı ölçüm: bu modda, pozlamanın belirlenmesi için görüntünün merkezi kullanılır. Dolayısıyla bir çok genel çekim için uygundur.



    Çok Noktalı Otomatik Odaklama (seçilebilir)
    Çok Noktalı Otomatik Odaklama, görüntü odaklamasını sahnenin çeşitli noktalarından ölçer; böylece nesne her zaman mükemmel biçimde odaklanır.



    Çok Noktalı/Merkez Ağırlıklı Otomatik Odaklama (AF)
    Çok Noktalı Otomatik Odaklama (AF), sahnenin çeşitli noktalarında görüntü odaklamasını ölçmek için kullanılır. Buna kıyasla Merkez Ağırlıklı AF, odağı, görüntünün merkezindeki tek noktadan ölçer.



    Çoklu Oturum
    CD'ye verilerin birden fazla oturumda yazılmasına olanak tanır. Her oturumda, başlangıç verisi (lead-in), program bölümü ve bitiş verisi (lead-out) bulunur. Çoklu ortamın sonunda (sonlandırma - finalisation) her bir oturumdaki veriler, mantık işlemleriyle birleştirilir ve tek bir yapıdaymış gibi görünür. CD-R'ın kapasitesi, yalnızca tek oturumda kayıt yapıldığında en iyi şekilde kullanılabilir.



    Çoklu Terminal ile İstasyonda Çalıştırma
    Tüm fotoğraf makinesi bağlantıları, pil şarjı, PC'ye USB aktarımı ve görüntülerin TV'de izlenmesi amaçlı AV bağlantısı için tek adımda bağlantı sağlayan istasyon üzerinden yapılır. Fotoğraf makinesinin Çoklu Terminali, isteğe bağlı kablolarla bağlantı yapılmasına da olanak sağlamaktadır.



    Çözünürlük
    Bir görüntüdeki piksel sayısı. Çözünürlük ne kadar yüksek olursa, görüntü ayrıntıları da o kadar yüksek olacaktır. VGA çözünürlüğü (640 x 480), küçük baskılar ve bilgisayar kullanımı için idealdir. XGA (1024 x 768) ve SXGA çözünürlükleri (1280 x 960), daha fazla ayrıntı sunar. 1600 x 1200 UXGA çözünürlüğü fotoğraf kalitesine yaklaşmaktadır.



    Ön Flaş
    Bu işlev, fotoğraf makinesinin ana flaş pozlamasını ayarlamasını sağlar.



    İlave objektif uyumluluğu
    Bu özellik, makinenin fotoğrafçılık çok yönlülüğünü ve yaratıcılığını artırmak için isteğe bağlı objektiflerin ya da filtrelerin eklenmesine izin verir.



    İndeks Gösterimi
    Tüm çekilen resimlere genel olarak bakmanızı sağlar. Resimleri seçebilir, korumaya alabilir, silebilir ya da baskı için işaretleyebilirsiniz.



    İşletim Sistemi
    Bir bilgisayardaki temel kontrol yazılımıdır. Çok bilinen işletim sistemleri arasında DOS, Microsoft® Windows® 95/98/2000/XP ve Windows NT® bulunmaktadır.



    Şık Kompakt Alüminyum Gövde
    Fotoğraf makinesi, zarif ve dayanıklı bir alüminyum gövdeye sahiptir







  • Eline sağlık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.