Şimdi Ara

Bilkent CTIS hakkında sorularınızı alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
5.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MontenegroVaas

    Bölüm ilginç bir şekilde 15k-300k arasında öğrenci alıyor.Bende bölümü görmeye gideceğim.Yurtdışı imkanları nasıl? Bölümde profesör yok çok az hoca var meslek liseliler var.Bunlar sorun oluyor mu? Birde ulaşım.

    Bölümdeki hocalardan yana kafanda soru işareti olmasın kesinlikle. En azından şu ana kadar dersine girdiklerim kesinlikle işinin ehli insanlardı.

    Meslek liseliler var mı bilmiyorum. Kimse kimsenin kaç puanla girdiğini bursunu vs ilgilenmez.

    Erasmus anlaşmalarına bölümün sitesinden ulaşabilirsiniz.



    Ulaşım için otobüs ile mi uçak ile mi geleceksiniz ona göre tarif edeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Booker DeWitt kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Eryamandayım ordan git gel yapacağım olursa ona göre tarif ederseniz sevinirim.Birde genel olarak memnun musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MontenegroVaas

    Hocam ben Eryamandayım ordan git gel yapacağım olursa ona göre tarif ederseniz sevinirim.Birde genel olarak memnun musunuz?

    Eryaman tarafını bilmiyorum ama metro vardı galiba. Metro ile Bilkent istasyonuna gelin. Oradan taksiye binin. Ya da Bilkent köprüsüne çıkın otobüs duraklarının karşısındaki merdivenlerden oradan bilkentin ringleri geçiyor onlara binip tanıtıma geldiğinizi söyleyin. Ayrıca aynı yerden dolmuş da geçiyor.

    Otobüs varsa daha kısa sürer. Sanırım 2 kere aktarma yapmak gerekiyor metro ile eryamandan bilkente. Otobüs varsa diyanet durağında inin.

    Genel olarak tabi ki memnunum hocam zaten memnun olmasam konuyu açmazdım hiç. Benim çok geç haberim olmuştu bölümün varlığından ondan dolayı bilgi verme amaçlı açtım konuyu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: msdos1


    quote:

    Orijinalden alıntı: kesyapistir3169

    derslerin zorluğu hakkında ne söyleyebilirsiniz? bir de burslu kontenjanından fena puanda öğrenci almasa da yarım burslu olarak aldığı puan düşük biraz. öğrenci profili hakkındaki fikrinizi de merak ediyorum


    edit: düşük puan alan boş adamdır, kötüdür, pistir demiyorum yanlış anlaşılmasın. öğrencilerin bölüm hakkında ne kadar heyecanlı olduğunu soruyorum daha çok. önemli bir şey bence bu

    derslerin zorluğu dersine göre değişiyor. matematik dersi kesinlikle yetersiz ve ilkokul düzeyinde bence. ctis gelecekseniz en azından math 101 ve math 132 almanızı tavsiye ederim. programlama dersleri kolay değil ve çalışma gerektiriyor.

    çok düşük öğrenciler de var derslere çok iyi asılanlar da. örneğin benim 4-5 kişiden oluşan bir grubum var ve hepimiz de kasıyoruz fakat bölümde vizyonsuz öğrenci de bir hayli fazla maalesef ve insanın ister istemez moralini bozuyor. son olarak "zehir" diye tabir ettiğimiz gerçekten kafası çok çalışan insanlara rastlamak da mümkün (sayıları az)


    bölüm hakkında benim de birkaç yorumum olsun.


    ben bilkent cs burssuz tutturabiliyorken başka bir üniversiteye gitmek istemedim(doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum) ve ctise kaydımı yaptırdım. bölümün sağladığı olanaklar ve hocaların kaliteleri gayet yeterli fakat gerek sınıflar(amfi yok) olsun gerek doğu kampüs olsun bölüm bir üniversite değil de lise havasında, bu durum biraz motivasyon zedeleyici.

    ayrıca her ne kadar değinilmemesi gereken bir konu olsa da sonuçta bu sizin hayatınızı etkileyen bir seçim bu nedenle şuna da yazmak istiyorum: bölümde kız-erkek oranı oldukça dengesiz ve bu biraz erkek muhabbetinin oluşmasına sebebiyet veriyor yani bu biraz moralinizi bozabilir, takmaya da bilirsiniz. bölümü tercih etmeyi düşünenen kadınlar da varsa çekinmesinler bu zamana kadar kimsenin kimseyi rahatsız ettiğini görmedim siz nasıl yaklaşırsanız öyle de tepki alıyorsunuz, bilkent elit bir semt.

    her ne kadar profil düşük olsa da kendinizi geliştirmeniz bir hayli mümkün. bölüm sekreteri her hafta panoya bir şeyler asıyor çoğunluk ilgilenmese de bayağı işe yarar şeyler var bu panolarda staj, iş imkanları veya eğitim kampları afişleri bulabilirsiniz bu panolarda, cvye bayağı bir şey çıkıyor.


    benim okula asıl gelme sebebim kendimi geliştirmek olsa da tercih döneminde beni de bayağı düşündüren bir husus oldu iş bulma konusu. kendi yorumumu yapıyorum bence bu bölümden çıkınca işsiz kalma ihtimaliniz şu zamanlarda oldukça düşük. bölüm başkanı zaten iş bulma oranının %98 olduğunu söylemişti(gelirseniz size de söyler zaten). ama devir çok hızlı değişiyor 5 sene sonra ne olur bilemeyiz :D


    ctis seçecekseniz dersleri geçmek ve diploma almak için değil gerçekten bir şeyler öğrenmek için, bir şeyler ortaya koymak için seçmelisiniz bence(her bölüm için geçerli zaten bu). okulun çok güzel bir kütüphanesi var bol bol zaman geçirin, zaten girince çıkası gelmiyor insanın ben çokca vakit geçirdim ve faydasını da gördüm. gnu olsun ieee olsun bir sürü öğrenci kulübü de var boş zamanlarınızda bu kulüplere giderek de kendinizi geliştirebilirsiniz.

    son olarak demek istediğim iki şey daha var:

    - bilgisayar piyasası kendini geliştirmek ile alakalı gözlemlediğim kadarıyla. bu durumda mühendislik etiketi illaki sizi bir adım önde başlatacaktır ama iş verene yeteneklerinizi gösterirseniz bir mühendisten eksiğiniz olmaz fazlanız olur. demek istediğim sadece diploma alarak çıkmayın.

    - hazırlık zor değil.



    not: bilgisayar, yazılım mühendisliği, ctis mezunu insanlardan tercih döneminde yardım alınız.


    son not: uykusuz yazdım, imlaya çok şey etmeyin yada edin siz bilirsiniz

    1) Yüksekokul gibi gözükmesi Bachelor of Science diploması vermesi, Bilgisayar mühendisliği gibi ''Title'' vermemesi Türkiye'de Amerika'da sorun teşkil eder mi?

    2) Bilgisayar mühendisliğiyle aynı işleri yapıyorsunuz sanırım, Bilkent CTIS'de verilen eğitimi yeterli buldunuz mu? Gerek sektörde gerekse kendi işlerinizi yaparken sorun yaşadınız mı?

    3) İyi bir iş bulmak ve kendimi 50 sene boyunca yapacağım işte profesyonellik kazanmak için CTIS'in üzerine Bilgisayar mühendisliği yüksek lisansı yapmak zorunda mıyım? Yapmazsam ne olur?

    4) CTIS'deki hocalarınız iyi miydi? Okyay Say, Cüneyt Sevgi ve Füsun Yürüten birkaç dakika konuşma fırsatım oldu. Başka kimseyi bulamadım, siz ayrıldığınızdan beri bu bölümü anlatacak kimse yokmuş.

    5)Istanbul'dan geleceğim, aklımdaki bölümler ctis, yönetim bilişim sistemleri, bilgisayar mühendisliği. Oyun tasarımı ve yazılımı da yapmak istediğimden, grafik tasarım ve benzeri bir bölümden de yandal yapmak istiyorum.

    6)Annemin ve babamın çekinceleri var 10.000-300.000 arası öğrenci aldığı ve yüksekokula bağlı olduğu için, benim de tek çekincem insan kalitesi ve derslerle ilgili olup olmadığı sonuçta 5 sene boyunca orda okuyacağım doğu kampüsünün sıkıntıları da varmış, valla kararsız kaldım...
    MF3-4 sıralamam 95bin çok iyi değil, yani alternatif olarak pek bir şey de göremedim, özel üniversitelerin (yeditepe, bilgi) yuzde 50li bilgisayar mühendislikleri, ve Özyeğin'in yönetim bilişim sistemleri var.




  • Merhaba hocam benim birkaç sorum var cevaplarsan sevinirim.Benim sıralamam Ankaradaki bazı vakfların yüzde 50 burslu bilgisayar mühendisliklerine yetiyor.Fakat ben hep bilkentte okumak istemiştim şimdi şöyle sorucam.

    CTIS a girip bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabiliyor muyuz veya ortalamamızı yüksek tutup Çift anadal yapabiliyor muyuz ?

    Ben CTIS okuyup yazılım alanında çalışmak isterdim fakat ailem mühendislik diplomasını çok önemsiyor olsun diğer türlü gönderceklerini düşünmüyorum.

    Açıkca belirtebildiysem ne mutlu bana umarım cevaplarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemyasa06

    Merhaba hocam benim birkaç sorum var cevaplarsan sevinirim.Benim sıralamam Ankaradaki bazı vakfların yüzde 50 burslu bilgisayar mühendisliklerine yetiyor.Fakat ben hep bilkentte okumak istemiştim şimdi şöyle sorucam.

    CTIS a girip bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabiliyor muyuz veya ortalamamızı yüksek tutup Çift anadal yapabiliyor muyuz ?

    Ben CTIS okuyup yazılım alanında çalışmak isterdim fakat ailem mühendislik diplomasını çok önemsiyor olsun diğer türlü gönderceklerini düşünmüyorum.

    Açıkca belirtebildiysem ne mutlu bana umarım cevaplarsın.

    En çok sorulan soru da bu "mühendislik" sıfatı zaten.

    Aileniz mühendis olmanızı çok istiyorsa söyleyin sınava onlar girip mühendislik kazansınlar.

    Siz bilişim sektöründe iyi bir eğitim almak istiyorsanız bilkent ctis okumanın hiçbir sakıncası yok şüpheniz olmasın.




  • Booker DeWitt kullanıcısına yanıt
    Anladım dostum geçiş olmuyor mu demek bu :D yoksa zor mu demek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msdos1 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederimm, dün işte o yaz okulana kalan öğrencileri görmeseydim yazma hevesim azalmazdı.
    Öğrenciler bir tuhaftı alakasız tiplerdi. Hiç hoşuma gitmedi. Mac lab'inin yanından geçerken ders bitmiş o sırada gördüm.

    Bölümde az öğrenci de yok neden gitmişlerde hazırlık binasına vermişler bu bölümü anlamadım, içerisi de devlet üniversitesi gibi eski geldi özellikle sınıflar... (mac lab hariç orası güzeldi :) )

    Yani fazla alternatifimde yokki bu bölüme benzer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemyasa06

    Anladım dostum geçiş olmuyor mu demek bu :D yoksa zor mu demek

    Çok zor hocam özelikle yerleştirme puanınızın üzerindeki bir bölüme geçmek baya zor. Detaylara okulun sitesinden ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByCrusader9

    Çok teşekkür ederimm, dün işte o yaz okulana kalan öğrencileri görmeseydim yazma hevesim azalmazdı.
    Öğrenciler bir tuhaftı alakasız tiplerdi. Hiç hoşuma gitmedi. Mac lab'inin yanından geçerken ders bitmiş o sırada gördüm.

    Bölümde az öğrenci de yok neden gitmişlerde hazırlık binasına vermişler bu bölümü anlamadım, içerisi de devlet üniversitesi gibi eski geldi özellikle sınıflar... (mac lab hariç orası güzeldi :) )

    Yani fazla alternatifimde yokki bu bölüme benzer

    Elbette istinalar da vardır ama dersleri iyi olan öğrenciler yaz okuluna kalmaz ki zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bölüm hakkında veya genel olarak bilkent hakkında ankara hakkında sorularınızı yanıtlayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğum kadarıyla CTIS mezunları yüksek lisans yapabiliyor, fakat bu yüksek lisansı bilgisayar mühendisliği vesaire gibi yapabiliyor muyuz yoksa daha kısıtlı bir alanda mı yapabiliyoruz CTIS mezunu olursak?
  • Yeni mezun olmuş biri olarak ve bölümdeki pek çok dedikodudan, olaydan, öğrenci durumlarından haberi olan biri olarak kesinlikle bu bölümü yazmanızı önermiyorum. bunun hakkında boş bir vaktim olduğunda sayfalarca uzun yazı yazabilirim.

    ben ve benimle beraber giren tüm arkadaşlarım pişman. denemek isterseniz tek diyeceğim şey gelin ve kendiniz görün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hedeflerim arasındaydı müsait olduğun zaman açıklayabilirmisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.