Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Burs Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler şimdi ben Bilkent'in bir bölümüne %50 bursla yerleştim ve ilk 10.000 içindeyim.Eğer üstün başarı bursunu kazanırsam benim bursum tam burslu mu olur yoksa kapsamlı bursa yükseltilir mi?



  • Kapsamlı olur.
  • Kapsamlı olmaz diye biliyorum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildigim ilk 10k daki tam burslu biri otomatikmen kapsamli burslu oluyor.10k disindaki tam burslular ise tam burslu olarak kaliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de kapsamlı olmaz diye biliyorum.Tam bursa yükselir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uo beyler kesin bilgisi olan yok mu?
  • Tam Burs

    ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda Tam Burslu olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler bu bursa hak kazanır. Tam Burslu öğrencilerden yukarıda belirtilen azami süre boyunca eğitim ücreti alınmaz.


    Kapsamlı Burs

    Bilkent Üniversitesi'ne "Tam Burslu" olarak yerleştirilen öğrencilerden 0,12 OBP katsayılı başarı sıralaması, yerleştirilmiş olduğu MF-1-2-3-4, TM-1-2-3, TS-1 veya YGS-1-6 puan türünde 10.000 veya daha iyi olanlar ile DİL puan türünde 250 veya daha iyi olanların bursu, üniversiteye kayıt sırasında doğrudan Kapsamlı Burs'a yükseltilir.

    Kapsamlı Burs'un içeriğinde Tam Burs'a ek olarak 610 TL tutarında aylık katkı bursu (yılda 8 ay boyunca) ve iki kişilik ranzalı odalarda ücretsiz yurt olanağı vardır. Yurtta kalmayı tercih etmeyen Kapsamlı Burslu öğrencilerin aylık katkı bursu 790 TL'ye yükseltilir. Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler, Kapsamlı Burs’tan yararlanamaz.

    Kapsamlı Burs'tan yararlanmanın azami süresi ise İngilizce Hazırlık Programı'nda 2 yıl, Lisans programında 5 yıldır. Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan Kapsamlı Burslu öğrencilerin bursu, altıncı yıl başında Tam Burs'a dönüşür.

    Üstün Başarı Bursu

    Her ders yılı sonunda, eğitim programında belirtilen asgari ders yükünü almış, yıllık not ortalaması 4,00 üzerinden 3,30 veya daha yüksek olan, kendi programındaki ücretli öğrenciler arasında ilk yüzde beşe girmiş ücretli öğrenciler ve kendi programındaki %50 Burslu öğrenciler arasında ilk yüzde üçe girmeyi başaran %50 Burslu öğrenciler, bir sonraki ders yılı için Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanır. Üstün Başarı Bursu, öğrencinin kendi grubunda hangi yüzde birlik dilim içinde bulunduğuna bağlı olarak, eğitim ücretinin tamamını veya bir bölümünü karşılar. Bu burs, İngilizce Hazırlık Programı'ndaki öğrenciler için geçerli değildir.


    http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/adaybilgi/burslar.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.