Şimdi Ara

Bill Gates’ten Elon Musk’a yapay zeka cevabı: Durdurmak sorunları çözmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bill Gates’ten Elon Musk’a yapay zeka cevabı: Durdurmak sorunları çözmeyecek
    Elon Musk ve sektörün önde gelen yapay zeka uzmanları, OpenAI tarafından daha yeni piyasaya sürülen GPT-4 yapay zeka modelinden daha güçlü modellerin en az 6 ay kadar daha geliştirilmemesi gerektiğini yayınladıkları açık mektupla ilan etmişti. Bill Gates ise vermiş olduğu bir röportajda bu fikre katılmadığını ve işe yaramayacağını söyledi.



    Gates, Musk ve diğerleriyle aynı fikirde değil



    ChatGPT'nin dünya çapında yarattığı etki ve kullanıcı sayısının hızla artışı başta Tesla, SpaceX ve Twitter CEO'su Elon Musk’ın tepkisini çekmişti. Musk, pek çok kez yapay zekadan endişe duyduğunu dile getirmişti. Geçtiğimiz hafta Musk ve Apple’ın kurucularından Steve Wozniak gibi sektörün önemli kişileri ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının geliştirilmesine ara verilmesi gerektiğini duyurmuştu.



    Bill Gates’ten Elon Musk’a yapay zeka cevabı: Durdurmak sorunları çözmeyecek
    Microsoft’un 10 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı OpenAI, çalışmalarına ara verip vermeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı ancak Microsoft’un kurucusu Bill Gates, konu hakkında "Belirli bir gruptan duraklamasını istemenin sorunları çözdüğünü sanmıyorum" ifadelerini kullandı. Gates’e göre bu araçların çok büyük faydaları bulunuyor ve yapılması gereken zorlukların belirlenmesi ve aşılması.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk ve diğerleri yapay zeka araştırmalarını durdurma çağrısı



    Gates ayrıca araştırmaların durdurulması çağrısının uygulamada zor olacağını belirterek "Kimin durabileceğini söylediklerini gerçekten anlamıyorum, dünyadaki her ülke durmayı kabul eder mi ve neden durmalı?" şeklinde açıklamalarına devam etti. Açıkçası Gates son derece doğru bir noktaya değiniyor. OpenAI çalışmalarını durdursa bile diğer şirketler veya ülkeler duracak mı? Bu tip teknolojilerin gelişimi yamaçtan aşağıya yuvarlanan kar topuna benzer. Kar topu yuvarlandıkça büyümeye devam eder. Ek olarak Gates, kaleme aldığı bir blog yazısında ChatGPT’yi son 40 yılın en büyük teknolojik gelişimi olarak gördüğünü söylemişti.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/bill-gates-says-calls-pause-ai-wont-solve-challenges-2023-04-04/







  • Bir yatırımcının fırsatçı olması kaçınılmaz ama Elon Musk gibi hiçbir değer yargısı olmayan insanlar göz önünde olmamalı. Yaptığı şeyler çok çirkin. Bugün Open AI hisselerinin onda biri Musk'a ait olsa yere göğe sığdıramazdı; kendisi bu alanda geri kaldığı için çemkiriyor sadece. Kendisi önce twitter botlarına mavi tik vermek yerine sözünü tutsun.

    nukleer silahlanma yarisi gibi. nukleer silahlanma basladiginda aralarinda buyuk bilim insanlarininda bulundugu pek cok akli selim durdurulmasi icin kampanya yapmisti ama nasil durdurursun. bir taraf durup diger taraf gizli gizli devam ettiginde duran taraf bir anda geriye dusup savunmasiz kalabilir. karsilikli guvensizligin sonucu silahlanma ayni hizda devam etti, taki dunyayi defalarca yok edecek silah gucune ulasilana kadar. yapay zekada daha tehlikeli bir durum daha var: guclu yapay zeka sonraki nesilde dahada guclu yapay zekanin tasarimina katki ve imkan sagliyor, ilerleme hizi astronomik sekilde artiyor. yani durup bekleyen taraf bir anda sayisiz jenerasyon geriye dusup farki bir daha asla kapatamiyabilir. ozetle bir cesit meksika acmazi. silahini birakirsan oyun disi kalirsin ama silah elde durdugu surece ufak bir hatada herkesin birbirini yok etmesi an meselesi.
  • Konuyla alakası yok ama Musk, Gates'in ancak getir götürünü yapar. Boş yapmasın abisi Gates'e kulak versin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt

    Bir yatırımcının fırsatçı olması kaçınılmaz ama Elon Musk gibi hiçbir değer yargısı olmayan insanlar göz önünde olmamalı. Yaptığı şeyler çok çirkin. Bugün Open AI hisselerinin onda biri Musk'a ait olsa yere göğe sığdıramazdı; kendisi bu alanda geri kaldığı için çemkiriyor sadece. Kendisi önce twitter botlarına mavi tik vermek yerine sözünü tutsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elon Musk çok boş yapan ve manipüleci bir insan kendi yaptıklarını övüp diğer herşeyi kötüleyen birisi bugün yapay zeka ile araç tasarlansa ve kazaları önceden hesaplayıp ani müdahale yapsa emin olun tesla biterdi oda biliyor başına gelecekleri bu yüzden karamsar yaklaşıyor

  • Kendisi yetişebilmek için istiyordur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maksimum 5 yıla yapay zeka sistemleri tarafından işsiz bırakılınca, bilmiş bilmiş yorum yapan dostlarımın neler hissedeceğini merak ediyorum. Elon Musk'ı sevmeyebilirsiniz fakat sırf bu yüzden onun fikrine karşıt bir fikir sunan insana tapmanıza gerek yok.

    Gates'in haklı olduğu hiçbir taraf yok. Ek olarak ülkeler tarafından yapay zeka gelişiminin engellenmesi için yasaklar getirilirse hiçbir şekilde kar topu etkisi oluşmaz.

    Yapay zeka'nın insanlığı nasıl bir tehlikeye attığı konusunda zerre fikriniz yoksa eğer şunu bir sorgulayın
    - Microsoft OpenAI için çalıştırdığı Etik Takımını neden kovdu?

    Bu ekip hem insanlık için olası tehlikeleri hem de yapay zekanın dokunduğu etik değerleri araştırıyordu.

    Her neyse bilmişlik yapacak bir sürü insan yine çıkacaktır.

    Dolar milyoneri değilseniz yapay zeka savunmanızın hiçbir çerçevede mantıklı değil. ChatGPT'nin düzenli kullanıcısı olarak yapay zekanın sadece belirli alanlarda kullanılması gerektiğini düşünüyorum.





  • nukleer silahlanma yarisi gibi. nukleer silahlanma basladiginda aralarinda buyuk bilim insanlarininda bulundugu pek cok akli selim durdurulmasi icin kampanya yapmisti ama nasil durdurursun. bir taraf durup diger taraf gizli gizli devam ettiginde duran taraf bir anda geriye dusup savunmasiz kalabilir. karsilikli guvensizligin sonucu silahlanma ayni hizda devam etti, taki dunyayi defalarca yok edecek silah gucune ulasilana kadar. yapay zekada daha tehlikeli bir durum daha var: guclu yapay zeka sonraki nesilde dahada guclu yapay zekanin tasarimina katki ve imkan sagliyor, ilerleme hizi astronomik sekilde artiyor. yani durup bekleyen taraf bir anda sayisiz jenerasyon geriye dusup farki bir daha asla kapatamiyabilir. ozetle bir cesit meksika acmazi. silahini birakirsan oyun disi kalirsin ama silah elde durdugu surece ufak bir hatada herkesin birbirini yok etmesi an meselesi.

  • teknolojivetasarim T kullanıcısına yanıt
    - Microsoft OpenAI için çalıştırdığı Etik Takımını neden kovdu?

    Özellikle bende aynısını düşünüyorum. Neden bu departmanın çalışanlarını kovdu? Sebep neydi? Yapay zeka ilerde ciddi işsizliklere sebep olabilir mi? Programcılık tasarımcılık anlamında özellikle. Peki bu insanlağın yararına mı olur zararına mı. İşte bunu tartışmak gerekir. İşsiz kalanlar olursa nasıl istihdam edilecek.

  • Ulan gates çip taktığın yetmedi mi ha? Hala neyin peşindesin?

  • Yapay zeka iyidir. Bu işin sonunda çocuk doğurmak için şartlar gelecek. Çünkü o canlılara ihtiyaç kalmayacak. Gelecek nesiller rahat eder.

  • 🤔


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt

    Gates'in tek başarısı DOS işletim sistemini zamanında satın almak ki o da ticari şans. Sonra IBM bazı şeyleri open source yapınca işi kolaylaştı oradan yürüdü gitti. Gates çöp.

  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    DOS'tan önce Microsoft BASIC vardı. Zamanının en gelişmis BASIC sistemi olan bu sistemi Gates kendisi yazıp, Commodore'a (Commodore BASIC) ve Apple'a (Applesoft BASIC) lisanslamıştır. Ayrıca Windows başarısını da unutmamak gerek.

  • Terminatör filmindeki senaryonun gerçekleşmesi halinde çok kötü sonuçları olur yapay zekanın.

  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    yuh!


    O kadar şeyi bala g.te yaptı demek Bill Gates’ten Elon Musk’a yapay zeka cevabı: Durdurmak sorunları çözmeyecek 

  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten sıkıntı Musk'ın OpenAI'ın kurucularından olduğu halde bir kaç sene önce hisselerinin tamamını satmış olması Bill Gates’ten Elon Musk’a yapay zeka cevabı: Durdurmak sorunları çözmeyecek Hayatında yapmış olabileceği en kötü yatırım kararlarından biri herhalde. Diğeri de twitterı satın almak.

  • Beyler kimse kusura bakmasın ama gates haklı. musk'a sormak lazım tüm abd'li firmalar dursa çin duracak mı mesela? Çin durmazsa abd durur mu? Yapay zeka yarışını durdurmak mümkün değil birkere cin şişeden çıktı .
    Musk endişelerinde haklı yapay zeka insanlık için en büyük tehtit fakat doğru kullanılırsa neler olacağını hayal edin. yeni ilaç keşifleri , bilimsel araştırmalar, füzyon reaktörlerin gelişimi . yapay zeka sayesinde bilimsel araştırmaların varacağı noktaya düşünün. kuantum bilgisayarlar yapay zekaya güç verecek neler olacak neler.
    bakın insanlık tarihinin en önemli gelişmelerinden birinden bahsediyoruz.
    en önemlisi evet yapay zeka gibi bir güç teknoji elitlerinin elinde şuan.
    o yüzden diğer ülkeler yolsuzlukları ısrafı bir kenara bırakıp yapay zekaya yatırım yapmalı. Bu alanda geri kalmanın bahanesi olmaz. Çin mesela milyarca dolar basıyor şuan yapay zekaya niye? Adamlar akıllı çünkü.





  • Sevgili dostum gates haklı sebebi basit: yapay zekayı yasaklayamazsınız buna kimsenin gücüde imkanı da yetmez. çünkü nükleer silahları hatırla. her devlet nasılda bu güce sahip olmak için yarıştı. işte yapay zekada böyle birşey. elon musk'ın tavsiyesi sadece boş bir hayalden ibaret. Abd durdu diyelim Çin duracak mı? Çin'i denetleyebilecekler mi veya diğer devletleri? Kardes bu yapay zeka öyle birşey ki ne şirketler ne devletler ne ordular böyle bir güçte geri kalmak istemez. Bak şu gerçek yapay zeka insanlıgın en büyük tehlikesidir ve aynı zamanda en büyük fırsatıdır. Yapay zeka tarafından işsiz bırakılmakta umrumda değil bu kadar işssiz kalacak diye yapay zeka gelişmeleri duraksamayacak tabi ki mantıklı olun. maden ocaklarında ölen zavallı işçilerin yerine robotlar çalışmalı artık.Yapay zeka sayesinde yapılacak ilaç keşiflerini düşün. Yeni enerki sistemlerini düşün. Sistem sizinle alay ediyor. Elon musk endişelerinde çok haklı ve katılıyorumda ama gerçek şu ki cin şişeden çıktı birkere durdurmak mümkün değil. Bu saatten sonra yapay zekanın gelişimine yeryüzünde kimse engel olamaz.





  • işte zeki bir adamın yorumu budur. beyler bayanlar artık yapay zeka ile iligli ahlaki tartışmaların zamanını çoktan geçti. korkunç bir yarış var ve hiçkimse bu yarışta geri kalmak istemez. Elon musk'a şunu soralim hadi abd durdu diyelim Çin duracak mı? Çin'in yapay zeka çalışmalarınıda yasaklayabilecekmisiniz? Yapay zeka konusu artık bir teknoloji olarak değil bir jeopolitik güç mücadelesinin en ön safında bulunan korkunç bir güç unsudurudur. Eğer çocuk değilseniz yapay zeka araştırmalarını aklı başında hiçkimsenin durdurmayacağını bilirsiniz. Çok tehlikeli olduğu doğru ama geride kalmanın da tehlikeleri olacak. Tıpkı nükleer silahlar gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.