Şimdi Ara

Bilmeyen mağdur oluyor: Evine haciz gelen var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konya'da bir kişi, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemine (UETS) tanımadığı bir yerden gelen sahte borç bildirimiyle haciz ihbarnamesine süresinde itiraz etmediği için 650 bin lira para ödemek zorunda kaldı. Hal böyle olunca elektronik tebligat sistemini bilemeyen vatandaşlar mağdur oluyor. Peki bu süreçte vatandaşlar nasıl hareket etmeli?



  • Sizce bu kanun iptal edilmeli midir.Gercrk te borç yok ama tebgilat yolla cevap vermezse haciz e git.Nadil bir sistem bu bence derhal değişmelidir.
  • DAKCA73 D kullanıcısına yanıt

    Süresinde itiraz edilmese bile menfi tespit davası açıp karar iptal etririlebilir

  • 3. haciz ihbarnamesine kadar itiraz edilmemiş diye kabul ederek menfi tespit davası açın genel mahkemelerde. muhakkak icra alanında çalışan bir avukata danışın

  • Bir kişi UETS sistemine gelen tebligatı bilmediğini iddia edemez. Kanunen gerçek şahıslar için zorunlu değil. Vatandaş talebi üzerine elektronik tebligat adresi alıyor. Ve tanımlı numarasına ve mail adresine tebligat geldiği bildirimi yapılıyor. Kanunen e tebligat gönderilirken 5 gün sonra açılmış kabul edilir. Haberim yoktu diyemez. Ptt merkezlerinde başvuru formlarında veya e imza ile elektronik başvurularda bütün hususlar yazılıyor.

    Bir sözleşmeyi okumadan, başvurusunun sonuçlarını dikkate almadan imzalayıp yasal tebligat ları dikkate almayan bir kişinin mağdur olması söz konusu değildir. Bu kendi hatası mağduriyet ancak bir haksızlık olduğu zaman söz konusu olur.

    Mernis adresiniz güncel değilse de aynı şey oluyor. Önce normal sonra TK 21/2 veya şirketse TK 35 bir baktınız haciz gelmiş.

    E tebligat hukukta yargı masraflarını katlarca azaltan aynı zamanda hukuki dinlenilme hakkını kolaylaştıran bir olgudur. Eski TK döneminde 21/2 den çok daha fazla kanunen borçlu duruma düşen veya davada ispat hakkını kaybeden insan oldu ve halada oluyor. E tebliğ ile insanlar haklarındaki işlemlerden sms mail vs ile anında haberdar olabiliyor.

    Bir örnek vereyim. Bir müvekkil geldi benim haberim olmadan bana haciz yapılmış dava açalım şöyle yapalım fln filan bir baktık ilamsız takip e tebliğ yapılmış. Dedim var mı haberin muhasebeci aldırmıştı evet dedi. Telefona baktık SMS gelmiş ee dedim bakmadın mı önemsemedim dedi. Önemsemezsen devletin verdiği bildirimi sonucuna katlanırsın.

    Sistemde size gelen örnek sms (İcra ve Mahkemeler İçin)

    Sayin OGUZHAN PEHLIVANLI, ADALET BAKANLIGI tarafindan bir e-tebligat aldiniz. B001




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Uets halen ücretsiz mi?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Uets hesabı açmak ücretsiz SMS için ücret alıyor olabilirler.

  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.