Şimdi Ara

BİM de satılan 82 ekran TECHWOOD LCD TV -950 YTL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
57.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: avukatkemal

    Herhalde bu sorunun tek çözümü fiyat / performans oranıdır..

    Bu arada pejo kullanan çok arkadaşım sorun yaşadı ve ben uzak duruyorum, senin sorun yaşamaman sevindirdi.. güle güle kullan..



    quote:

    Orjinalden alıntı: __RaVe__®



    ben bunu daha öncede yasamıstım PEJO muzu almadan önce pejo kullanmayıp ford opel vb markaları kullanan kişiler sakın alma basına bela alırsın dediler ancak kaç tane 307 sürücüsüne sorduysak aracta ufak tefek sorunlar haricinde sorun yasamamıslar (ki bu tüm araclarda oluyor) biz sonucta gittik 307 yi aldık 4. yıla giricek normal bakım haricinde servise gittikmi kesinlikle hayır..bu biraz böyle bi cihazın yada firmanın adı cıkmasın olumsuz yönde ki Türkiye de daha ne mallar cihazlar kalitesinde ucuk zayıflıklar olmadıgı halde halk tarafından kötülendi ancak malı kullanan kişiler hep memnun kaldı...

    tv hakkında sorusu olan varsa cevaplıyabilirim... iyi günler




    iyi dileklerin için tesekkür ederim o COK arkadasınız Pejolarında ne gibi sorunlar yasadı acaba???




  • özellikle servislerin nedenini anlayamadıkları arızalar..sorun yok diye gönderiyorlardı ancak yolda kalıyordu..işyerinde 2 arkadaşın pejosu vardı..2si de benzer sorunlarla karşılaştı..işin kötüsü servis hata kabul etmiyor ama bu araba neden yolda kalıyor :) bi aralar epey sıkıntı yaşamıştı pejo, şikayet sitelerine ve absına yansımıştı.. şimdi belki daha iyidir ama pejo seçimimde gerilere gitti artık :)

    bu arada lcdden pejoya iyi geçiş yapmışız :)
  • [code][code]ARKADAŞLAR...YORUMLARINIZA SABAHIN 4.30 DAN BERİ BAKIYORUM AMA ELLE TUTULUR ..SABİTLENMİŞ VE KANITLANMIŞ BİR OLGU GÖSTEREN TEK 2 YORUM GÖREBİLDİM..Bİ ARKADAŞIMINDA DEDİĞİ GİBİ KEDİ CİĞER OLMUŞ SİZİNKİ VE 200-300 DAHA VER TOSHIBA AL DİYENLERE GİTTE AL DİYORUM BEN ÇOK ARAŞTIRDIM.1.600 DEN AŞAĞI TOŞHİBA VARMI...BENDE ALDIM BU TV Yİ..SİZİN ANLATTIKLARINIZDAN HİÇ BİRİNİ GÖRMEDİM DUYMADIM..NEDEN TÜRK MALI DEĞİLDE ÇEKİK GÖZLÜLER KAZANSIN..PARAMMI ÇOK EVET PARAM ÇOK...BIRAKIN O ZAMAN BURAYA BU TV Yİ ALMAK İSTEYENLER YADA ALANLAR YORUM YAPSIN..ALMADAN GÖRMEDEN BİLMEDEN KARIŞTIRMADAN YOK ZORLU YOK DARTY YOK TOSHIBA... BIRAKIN ARKADAŞIM SİZ EŞŞEK ÖLÜSÜ ARIYORSUNUZ ODA İNTERNETTE OLMAZ ÇEVRE YOLLARA GİTMENİZİ ÖNERİYORUM..SANKİ BABAMIN ALDIĞI SİEMENS TV HİÇMİ TAMİRE SERVİSE GİTMEDİ ..SİZİN YORUMLARINIZ ROMANLARA KONU...VURUN KAHPEYE ROMANINI ÇOK OKUMUŞSUNUZ ÜRÜN ÇIKMADAN KULLANMADAN BİLİNMEZ ARKADAŞIM..TEŞEKKÜRLER...TV İLE SORULARI OLANLAR BUYURSUN BENDE VAR O TV... ALDIM.ÇOKDA MEMNUNUM..200-300 VERİP TOSHIBADA ALMAM.. ZEVK VE PARA BENİM ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanse -- 16 Kasım 2007; 9:56:16 >




  • Sonuçta 10 bine de araba var 100 bine de..hepsini alan da var..herkesin beklentisi farklı..ben salon için 2.3. sırada bir marka almam..ama 2.veya 3. tv yapacaksam neden olmasın..giriş sayısı performans kontrast oranı daha az önemli olur..
  • Valla benim ülkemde üretilen mal fiyatını hak ediyorsa alırım tabi ki.
    Şu an piyasada bulunan bazı Philips,Samsung vs. marka ürünlerin eş değerleri geçen seneler 3500-4000 YTL iken Vestel plazmalarını 2500-3000'e satıyordu.
    Bu sene artık fiyatlar iyice düştü ve diğer markaların ürünleri 3000 YTL'nin altına indi. Vestel hala aynı yerde. Şimdi eşdeğer bir Samsung ve Philips varken ben kendi ülkemde de yapılsa Vestel almam. Vestel fiyatlarını aşağıya çekmeli.
    Vestel'in TV'de iyi olduğunu ama beyaz eşyada felaket olduğunu düşünüyorum.
    Vestel'de çalışıp da firmayı kötüleyenleri ise ekmek yedikleri yere ihanet etikleri için kınıyorum.
    Peki Vestel iyi,tamam da Vestel ile kıyaslandığında Arçelik ile Beko plasma ya da LCD'ler nasıl?
  • 7000:1 dinamk kontrast denemek lazım cihazı güzele benziyor .forumda fark ettimki çoğu kullanıcı markacı :)

    Bu arada arkadasım Darty den dandik dediğiniz 82 ekran lcd yi almıs toshibalardan çok çok güzel.veya 32lc2r 32pf5331 yada 32 samsung bordo serisinden hiç bir farkı olmiyan bir cihaz .Bimdeki cihazı satın alıp deniyen oldumu ?
  • Doğru diyorsun fear.

    Ama insanlar da güvendiği markayı tercih ediyorlar ve istemeden de olsa o markayı savunmuş oluyorlar.

    Ama kötü olanı almış oldukları ürünü veya markayı körü körüne savunmak da var. Önemli olan f/p bakımından yorum yapabilmek bence. Ama işte herkesin maddi durumu da bir değil tabi ki.
  • Arkadaşlar merhaba.
    Bence ucuza bir mal satılmasının sakıncası yok. Bu olaya bu kadar sinirlenenler herhalde kendileri 5-6 milyar döküp fiyatların ve doların hızlı düşüşü karşısında morali bozulanlar.
    Ben Vestel ve türevlerine biraz uzak duruyorum, zira Zorlu'nun çalışanlarına davranış şekli ve söylediklerini duyuyoruz (İzmir ve Manisa'da çok kişiden duyuyoruz bunları.) Bu da bir antipati yaratıyor. Ama sonuçta yerli malı sayılır.
    Görüntünün basıklığı ile ilgili bir soru sorulmuş. Evet LCD'lerde görüntü aptalca basıklaşıyor. Bunu sevmiyorsanız kesinlikle 16:9 formatta yayınlar başlayıncaya kadar bekleyin. Topun şekli bile elips oluyor. Benim TV'de süper geniş diye bir format var, görüntünün alttan ve üstten çok az kırpıp bu genişleme etkisini biraz azaltıyor. Philips'in ekonomik modeli ile ilgili ben de aşağıdaki forumu açmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19056168/tm.htm
    Selamlar




  • darty'lerde proline bonus card'a 6 taksit 999 YTL'ye satılıyor. Şu zamanda 72 ekran bir crt'ye yakın parayı HD ready bir tv'ye vermek daha mantıklı bence.
  • bence bir firmanın servisinin çok olması veya servisinin son derece hızlı ve geri dönüşümünün de aynı oranda hızlı olması markayı üst düzey kaliteli veya diger yabancı menşeili firmalara göre + bi özellik sayılmamalı çünkü bozulma oranı yüksek olabilir ama serviste şipşak halledilir mantıgı ile degil servise mümkün oldugunca az gerek duyulacak ürünler sunmak bence bi başarı ölçüsü ve markanın güvenilirligini sabitlemeli.servis in çoklugu ve arızalı ürünün tamirinin mümkün olması alıcı için ilk belirleyici karar olmamalıdır.belki de servis in ulaşabilirligi ve hizmet sunma gayretinin ticari olarak ta fazlaca artısı vardır.(garanti kapsamı 3/5 yıl olabilir ancak biçok elektronik ürünün ömrü 3/5 yılla sınırlı degil malum. bi ortlama söz konusu olamaz ancak garanti kapsam süresinin kat be kat üstünde oldugunu çogumuz biliriz.servis agının çoklugu mantıgının hangi amaca hizmet ettigini kimse bilemez.elbette bu bi varsayımdır ancak içinde mantık oldugunu düşünmenizi isterim.

    950 ytl lik ürünün farklı marka ürünlerin görüntü kalitesinden aşagıda olmadıgı söylenmiş neye göre bi restoranda tamamen işin reklam ve görselligini ön plana çıkarma amacıyla alınmış ve ayarlarının ne derece düzgün yapılandırıldıgı belli olmayan bi marka ile kıyaslanmış.(biçok tv programı da lcd tv plazma tv şöleniyle tasarlanıyor.)yani ayar biçimi önemli.ayarları düzgün olmayan 25 bin ytl lik bi tv bile berbat gösterme kabiliyetindedir.

    yerli firmamızın yurtdışında % 50 veya daha fazla oranda düşük fiyata ürün ihraç etmesi ve o ürünlerin marketlerin abuk sabuk yerlerinde teşhir edilmesi ve türkiye de ki kendi vatandaşına daha yüksek fiyatla satılması son derece üzücü bi satış politikasıdır.zira yurtdışındaki tüm ürünler ülkemize çok farklı ve yüksek fiyatlardan girmiyormu?. dikkat ederseniz her iki koşulda da rol oynayan bizim türkler.
    950 ytl lik bu lcd ile diger örnek gösterilen marka arasında 450 ytl lik bi fark var.ancak 1380 ytl gibi bi rakama satılan bildik markayı kredi kartınızın modeli uygunsa 12 taksitle alabiliyorsunuz.vadeli alma avantajı var marka sı na güvenilirlik (bunu tartışmaya hiç açmamak lazım) vss bazı teknik detaylar ile daha uygun fiyata 450 ytl lik farklı ürünü alıcılar veya yorumcular degerlendirecektir.

    ayrıca çok mal satmak la aynı oranda kaliteli mal satmak bazen aynı kantarda buluşamıyor.ben nissan kullanıyorum çok mennunum ve serbest tamirciler yorumladıgından abi taş taş derler ancak ürün az satılıyor neden sanırım reklam işini dogru yapmıyorlar sizce?


    bence kalite tartışmaya açık olan bi ayrıntı degildir.




  • bir lcd ya da plazma alırken burada ki arkadaşlara danışıyoruz.

    teknik detay,özellikleri irdelendikten sonra, işi bilenler ne diyor?

    kendisi denemişse fikrini söylüyor,denememişse beğendiğin modelleri yanyana koyup kıyaslayacaksın diye öneriyorlar.

    sadece bilindik marka diye öteki daha iyi demek yanlış olur sanırım.

    bu işten anlayan ve yanyana koyup kıyaslayan varsa yorum yazabilir mi??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sedoman34

    bence bir firmanın servisinin çok olması veya servisinin son derece hızlı ve geri dönüşümünün de aynı oranda hızlı olması markayı üst düzey kaliteli veya diger yabancı menşeili firmalara göre + bi özellik sayılmamalı çünkü bozulma oranı yüksek olabilir ama serviste şipşak halledilir mantıgı ile degil servise mümkün oldugunca az gerek duyulacak ürünler sunmak bence bi başarı ölçüsü ve markanın güvenilirligini sabitlemeli.servis in çoklugu ve arızalı ürünün tamirinin mümkün olması alıcı için ilk belirleyici karar olmamalıdır.belki de servis in ulaşabilirligi ve hizmet sunma gayretinin ticari olarak ta fazlaca artısı vardır.(garanti kapsamı 3/5 yıl olabilir ancak biçok elektronik ürünün ömrü 3/5 yılla sınırlı degil malum. bi ortlama söz konusu olamaz ancak garanti kapsam süresinin kat be kat üstünde oldugunu çogumuz biliriz.servis agının çoklugu mantıgının hangi amaca hizmet ettigini kimse bilemez.elbette bu bi varsayımdır ancak içinde mantık oldugunu düşünmenizi isterim.

    950 ytl lik ürünün farklı marka ürünlerin görüntü kalitesinden aşagıda olmadıgı söylenmiş neye göre bi restoranda tamamen işin reklam ve görselligini ön plana çıkarma amacıyla alınmış ve ayarlarının ne derece düzgün yapılandırıldıgı belli olmayan bi marka ile kıyaslanmış.(biçok tv programı da lcd tv plazma tv şöleniyle tasarlanıyor.)yani ayar biçimi önemli.ayarları düzgün olmayan 25 bin ytl lik bi tv bile berbat gösterme kabiliyetindedir.

    yerli firmamızın yurtdışında % 50 veya daha fazla oranda düşük fiyata ürün ihraç etmesi ve o ürünlerin marketlerin abuk sabuk yerlerinde teşhir edilmesi ve türkiye de ki kendi vatandaşına daha yüksek fiyatla satılması son derece üzücü bi satış politikasıdır.zira yurtdışındaki tüm ürünler ülkemize çok farklı ve yüksek fiyatlardan girmiyormu?. dikkat ederseniz her iki koşulda da rol oynayan bizim türkler.
    950 ytl lik bu lcd ile diger örnek gösterilen marka arasında 450 ytl lik bi fark var.ancak 1380 ytl gibi bi rakama satılan bildik markayı kredi kartınızın modeli uygunsa 12 taksitle alabiliyorsunuz.vadeli alma avantajı var marka sı na güvenilirlik (bunu tartışmaya hiç açmamak lazım) vss bazı teknik detaylar ile daha uygun fiyata 450 ytl lik farklı ürünü alıcılar veya yorumcular degerlendirecektir.

    ayrıca çok mal satmak la aynı oranda kaliteli mal satmak bazen aynı kantarda buluşamıyor.ben nissan kullanıyorum çok mennunum ve serbest tamirciler yorumladıgından abi taş taş derler ancak ürün az satılıyor neden sanırım reklam işini dogru yapmıyorlar sizce?


    bence kalite tartışmaya açık olan bi ayrıntı degildir.





  • Merhabalar arkadaşlar..

    Bu forumu BİM'in kampanyasını duyduğum zamanlarda TV'yi araştırırken buldum. Bu zaman zarfı içerisinde özellikle bu konudaki bütün yorumları takip ettim. Kampanya günü gelip TV'yi alırken içimde bir "acaba?" sorusu oldu ama tv'yi alıp evimde kullandığım zaman beni tatmin etti. 1 hafta kullandıkdan sonra tv'de bir sorun oluştu, ekranda yatay vaziyetde ekranın ortasında düm düz ince bir mavi çizgi oluştu. Cuma günü Çanakkale Servisine bunu bildirdiğimde hemen o gün gelip evimden tv'yi aldılar. Bu 5 gün zaman zarfı içerisinde de sürekli bana telefon ile işlemler konusunda bilgi verdiler. En son olarak tv'nin değişmesi için fabrikaya bildirildiğini söyledi yetkili bayan arıyarak, bu sabah yine aradılar ve fabrikadan tv'nin değiştirilmesi istenmiş. Şimdi televizyonum bir yenisi ile değiştiriliyor..

    Tv'den memnundum, sorun yaşadım ve servis hizmetinden de memnun kaldım.
    Ben hiç bir yorum yapmıyorum. Yorumu sizler yapın lütfen Tv'yi kötüleyenler, Vestel gibi bir Türk Firmasını beğenmeyenler.

    Saygılarımla..




  • Vestel kendi alaninda , silikon vadisindeki tesisi olan tek firma. Turkiyedeki tesislerinde genel olarak yaptiklari montaj. Ancak urunleri bana gore kalitesiz degil. Cunku kullandigi parcalar samsungve LG. Ucuz sattigi urunlerde uzakdogu kokenli baska markalar kullaniyor. Ust sınoıf modelleri oldukca kaliteli. Ancak Turkiyede diger buyuk markalarla rekabet edecekse, ozellikle pixelance serii TV fiyatlari asagi cekmeli. Sonucta Sony ile Vestel'in LCD veya Plazma TV si arasinda cok az bir fark varsa bircok kisi Sony tercih edecektir. Sonucta fiyati uygun oldugu surese bu kadar tartisma olmayacagini dusunuyorum.

    Bimde satilan model fiyat olarak gercekten cok avantajli. Ince yada 3-5 cm kalin olmasi da cok onemli bir ayrinti degil. Ozellikleri yonunden de bana gore kotu bir urun degil. Sonucta bu urunu almak isteyen arkadaslari da dusunerek yorum yapmakta fayda var.

    2001'de evlenirken bende evime kaliteli bir TV almak istemistim. O gunun parasi ile 850 milyon pesine Sony 72 ekran TV (ispanyol montaj ) aldim. Ancak daha ucuza satilan markalarda bulunan bir cok ozellik bu TV de yok. Annemlerdeki 70 ekran Vestel ses ve goruntusuyle Sony'yi aratmiyor. Hatta sesin Sony'ye gore cok daha iyi oldugunu soyleyebilirim.









    quote:

    Orjinalden alıntı: Ado


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ado

    arkadaşlar bu iş arz talep meselesidir.bu gün 900 ytl ye evinize lcd ürün alabiliyorsanız artık dışarıya bağımlı olmadan ürün alabilecek durumda olmanızdandır.


    Bu cümle yanlış vestel dışarı bagımlı bir elektronik kuruluştur,asla kendi üretimi ne işlemci nede paneli vardır,sadece montaj sanayisidir ve hiç bir ürünü kaliteli degildir(kişiye göre kalite anlayışı degişir)ve sony örnegini vermişsiniz sony bu ülkede batıran gene türklerdir,seneler önce profilo tesislerinde üretim yaparlarken kalitesi ile oynanacagını anlayan sony anlaşmayı fes edip üretimi türkiyeden çekmiştir,ve türkiye sony iyi ürün göndermemesinin yanında acaba sayın ithalatçılarımızda bu halk buna layık zihniyetiyle sadece bunlarımı getiriyorlar,eger yerli,ve bu konudaki yetersiz ülke montajlarını alarak sony gibi markalara kötü diyorsak olmaz biz çok para vermeden kalite almaya çalışıyoruz ve bu bizim zaafımızdan faydalanan sanayicilerimizde bunu kullanıyorlar 3 kuruşa 5 köfte yok,alırken araştırmayı asla arka plana atmamalıyız.



    bu mantıkdan yola çıkarsak halen her anlamda dışarı bağımlıyız zaten...
    keşke gidip tesisleri görme şansınız olsaydı , o zaman burada kübradan sallayan bir çok arkadaşın utanacağından eminim,evet henüz bir direnç ve transistör dahi yapamıyoruz silisyum ve germanyum madenlerini işleyebilecek tesislerimiz yok (diot transistörün ana maddesidir) çünkü o altyapı yok ama bunlar üretim yapamayacağınız anlamına gelmez.sizin dünya deviniz sony neden kendi ürünlerinde philips entegre ve tuner kullanıyor bunu açıklarmısınız lütfen üretemediğindenmi.dünyanın en kaliteli crt teknolojisine sahip olan sony pazar payı ve satış stratejisi koşullarını baz alarak kendi ürünleri yerine daha ucuz olan phılıps marka entegre ve tuner kullandı bir çok crt cihazda.bu sony yi kötü markamı yapıyor.üretememek başkadır üretebilecek kapasiteye sahip olup üretmemek daha başkadır.
    panelden de örnek vereyim size.bu gün vestel , plazma ürün grubunda iki firma ile çalışır birisi samsung diğeri ise lg dir.daha alt segment deki ürünler için ise bunun yanısıra uzakdoğu malı chungwai marka bir panel kullanır,beko da da durum farklı değil neden? çünkü panelleri kendileri üretmiyor (vestel için şimdilik diyorum çünkü o sistem ile ilgili halen görüşmeler devam ediyor) neticede samsung panel kullanılmış bir vestel ile samsung panel kullanılmış bir beko arasında ne fark vardır? birisinin entegresi daha kaliteli diğerinin dahamı dandik yani...???... yapmayın arkadaşlar panel üreten 4 firma lcd üreten 44 firma var , bu 44 firmada gidip 4 firmadan panel alıyor ve kendi markalarıyla üretiyor veya ürettiriyor, peki anakartlarda ne fark var? orada da durum aynı , hiç birisi kendi teknolojisini üretip satmıyor ki (samsung sony phılıps gibi markalar hariç) bu durumda kendi ülkemin üretimi olan ve gelişmeye açık beko veya vestel kullanmak varken neden samsunga para vereyim gibi uzayıp gider bu konuşma...
    sonuç şu ;eğer istihdam yaratıcaksanız her kesime ve her pazara hitab ediceksiniz demektir,bu da alt orta ve üst ekonomi sınıfındaki her insana yani ulaşabildiğiniz potansiyel her tüketiciye ürün satabilmek veya satmaya çalışmak demektir.
    950 ytl ye lcd satmak fikride bunun sonucudur.tekrar ediyorum bu fikir x bir firmadan gelmiştir vestelde kendi tesislerinde bu ürünü üretmeyi kabul etmiştir (zaten yaptığı iş) tabii ki sahadaki dier ürünlere nazaran daha az özellikleri olacaktır ama kalitesiz olduğu anlamına gelmez...zaten her ürünün kalitesi ve özellikleri aynı olsaydı ürün yelpazesi diye bir şey olmazdı , o zaman her birimizin evinde aynı x marka ve aynı x özelliklerde birer tv olurdu bunun kadar saçma bir şeyde olmazdı sanırım...




  • real acılıstan 82 ekran aidata lcd aldım lanet olsun 1 haftadır acıyorum görüntügelmiyor 0.1 sn de geri kanapıyor aradım gelin alın die kesinlikle yaklasmayın sole urunlere 1.200 1.300 verip alın adma akıllı marka arkadaslar...
  • Açılan bu konu için baştan ilk 3 sayfayı dikkatli okudum. Genelde de butür forumları okur ama cevap yazmam. Artık üşengeçlikten tutunda, şimdi kafalarını karıştırmayıma kadar gider sebebi.. Nedense bu kez yazmak istedim çünkğ herkes gerçekten yanlış şeyler yazıp çiziyor arada doğru söyleyenlerde çıksa genel anlamda yanlış bir anlayış hakim şu anda.. Şimdi ben nereden bilicemde sizlere doğruyu söyleyeceğim derseniz (ki diyenler olacaktır : ) Beni image processing (resim işleme) konularında, projector hardware ( projektör donanımı) konularında ve image generator (görsel resim üreticisi ) konularında askeri projelerde çalışan uzman bir mühendis olarak tanıyın.. Benim meslek bu, butür konularla haşır neşir olmaktayız o sebeple sizlerede seçimlerinizde bilgi sahibi yapmak isterim. Yanlız az ve öz konuşmayı tercih edeceğim.

    Önce Kabullerimiz :

    1 - LCD , PLASMA ve OLED teknoljiler emekleme devresindeler
    2 - Tüplü TV ve DLP projektörler bu konuda alabileceklerinizi en iyisi halen
    3 - Lakin insanoğlu gidipte şimdi tüplü TV ye para vermez istemez ki haklıdır.
    4- O sebeple kendine uygun bir bütçe ile alıp yapılacak ilk kabulümüz ( Ben genede en az 1 - 2 yıl sabredip bekleyip daha sonra alın derim)

    Vestel-Seg-Proline-Technowood ya da Pioneer-Samsung- LG -Bravia -Toshiba farkları :

    1 - Öncelikle Vestel ve Seg ve Proline ya da Technowood arasındaki tek ortak yanları aynı hat ve işçilerle çıkmasıdır
    2 - En büyük farkları ise farklı LCD ekranları farklı kartlar kullanmalarıdır
    3 - Büyük markalar versiyon gelişimi yaşarlar ( Vestel de pixelogic ile bunu yapmak ister )

    LCD ve PLASMA kalite parametreleri

    1 - Ekran hızı (6ms-4ms-2ms gibi)
    2 - Ekran parlaklığı (yazılım ile yapılamayan LCD ekranın kendi yapısındaki brillance)
    3 - Dahili kontrast değeri
    4 - Ekran çözünürlüğünün (VGA-WGA-SVGA-HD gibi) ekran alanına oranı (82 ekran 106 ekran gibi )
    5 - TV içindeki Yazılım ( Pixelogic versiyon bilmemne, Toshibaların ki mesela şu anda 4. versiyonda )
    6 - Ek özellikler ( genişleme yuvaları dahili tunerler, ses ve benzeri )

    Şimdi LCD ve PLASMA lar her yeni ürünlerinde bu değerleri iyileştirirler ve fiyatlarıda hafiften düşer. Ve bilinmedik markalar BIM deki technowood gibi integrasyon ( al- monte et -sat ) ürünler giriş seviyesi yazılımlar kullanır ve LCD ekranlarının değerleri de daha önceki versiyonların kullandığı ve şu an çin memleketinde çok ucuzlayan ürünlerden mevcuttur ve birbirleri ile uyumları çok test edilmemiştir. Lakin marka ve vestel gibi ürünler bir mühendislik çalışması bir optimizasyonu taşırlar. ( Bu arada komiktir bazen adı sanı duyulmamış bir marka çok iyi denk gelir ve iyi sonuç verir ama istisnadır )

    23 Aralık 2007 itibarıyla LCD ve PLASMA alınacaksa dikkat edilmesi gerekenler :

    1 - Öncelikle TV yi yakından çalıştırıp siz beğenin ! ( herkesin TV den algıladığı farklıdır o sebeple fazla para vermenizi önlemek için kendiniz beğenin. Ben Techowood almam ama karşısına geçipte beğenen bir kişeye engel olmamak gerek demekki onun gözü o TVyi bizim gibi bakmadığı için görmediğinden işi karıştırmamak iyidir zevk alıyorsa seyrederken ne ala :) )
    2 - Tanınmış markada alacaksanınız TV nin piyasaya ne zaman çıktığına bakın. Toshibalarda dediğim gibi yazılım 4. versiyonda buradan takip edebilirsiniz.. Mesela Sony de Bravia 3500 lerde model numarasını yükseltiyor onlarda bildiğim kadarı ile.. Diyeceğim bazı uyanık satıcılar önceki versiyonları aynı fiyata kakalıyorlar bunu biliyorum..
    3 - Plasma LCD den daha iyi şu anda ama gene aynı şey gözünüz farketmiyorsa LCD alabilirsiniz
    4 - Odanıza göre TV alın. Odanız küçükse 82 ekran yeterden ötedir. Zaten ekran ne kadar ufalırsa çözünürlük aynı kaldığı takdirde ekranın kalitesi artar aslında. Yani 1360 çözünürlüklü 82 ekran ve 106 ekran arasındakilerde 82 ekran daha iyidir. Gereksiz şekilde 106 ve 120 ekranı alıp ufak odada karşısına dikilirseniz her bir pixeli görüp bu ne biçim görüntü diyebilirsiniz. Normal TV lerde daha uzak bir konumda seyretmeye alışın zira normla tvyede yakından baksanız dot-pixelleri yakından görebilirsiniz
    5 - Şu anda piyasada Toshiba en ucuz gideni diğerleri arasında ve ingiliz montaj malı. Vestel yerli malı için uygun. Sony Bravia güvence.

    Özetle derimki bütçeli davranın şu anda bu TVler emekleme devresindeler o sebeple uygun bir LCD alın :

    yerli istiyorsanınz Vestel
    uygun yabancı Toshiba (3500P örneğin)
    kaliteli yabancı derseniz Sony Bravia 3000 serisinden sonra çıkanlar

    Umarım bir dil sürçmesi yapmamışımdır.

    Herkese Selamlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: danieltroniel

    Açılan bu konu için baştan ilk 3 sayfayı dikkatli okudum. Genelde de butür forumları okur ama cevap yazmam. Artık üşengeçlikten tutunda, şimdi kafalarını karıştırmayıma kadar gider sebebi.. Nedense bu kez yazmak istedim çünkğ herkes gerçekten yanlış şeyler yazıp çiziyor arada doğru söyleyenlerde çıksa genel anlamda yanlış bir anlayış hakim şu anda.. Şimdi ben nereden bilicemde sizlere doğruyu söyleyeceğim derseniz (ki diyenler olacaktır : ) Beni image processing (resim işleme) konularında, projector hardware ( projektör donanımı) konularında ve image generator (görsel resim üreticisi ) konularında askeri projelerde çalışan uzman bir mühendis olarak tanıyın.. Benim meslek bu, butür konularla haşır neşir olmaktayız o sebeple sizlerede seçimlerinizde bilgi sahibi yapmak isterim. Yanlız az ve öz konuşmayı tercih edeceğim.

    Önce Kabullerimiz :

    1 - LCD , PLASMA ve OLED teknoljiler emekleme devresindeler
    2 - Tüplü TV ve DLP projektörler bu konuda alabileceklerinizi en iyisi halen
    3 - Lakin insanoğlu gidipte şimdi tüplü TV ye para vermez istemez ki haklıdır.
    4- O sebeple kendine uygun bir bütçe ile alıp yapılacak ilk kabulümüz ( Ben genede en az 1 - 2 yıl sabredip bekleyip daha sonra alın derim)

    Vestel-Seg-Proline-Technowood ya da Pioneer-Samsung- LG -Bravia -Toshiba farkları :

    1 - Öncelikle Vestel ve Seg ve Proline ya da Technowood arasındaki tek ortak yanları aynı hat ve işçilerle çıkmasıdır
    2 - En büyük farkları ise farklı LCD ekranları farklı kartlar kullanmalarıdır
    3 - Büyük markalar versiyon gelişimi yaşarlar ( Vestel de pixelogic ile bunu yapmak ister )

    LCD ve PLASMA kalite parametreleri

    1 - Ekran hızı (6ms-4ms-2ms gibi)
    2 - Ekran parlaklığı (yazılım ile yapılamayan LCD ekranın kendi yapısındaki brillance)
    3 - Dahili kontrast değeri
    4 - Ekran çözünürlüğünün (VGA-WGA-SVGA-HD gibi) ekran alanına oranı (82 ekran 106 ekran gibi )
    5 - TV içindeki Yazılım ( Pixelogic versiyon bilmemne, Toshibaların ki mesela şu anda 4. versiyonda )
    6 - Ek özellikler ( genişleme yuvaları dahili tunerler, ses ve benzeri )

    Şimdi LCD ve PLASMA lar her yeni ürünlerinde bu değerleri iyileştirirler ve fiyatlarıda hafiften düşer. Ve bilinmedik markalar BIM deki technowood gibi integrasyon ( al- monte et -sat ) ürünler giriş seviyesi yazılımlar kullanır ve LCD ekranlarının değerleri de daha önceki versiyonların kullandığı ve şu an çin memleketinde çok ucuzlayan ürünlerden mevcuttur ve birbirleri ile uyumları çok test edilmemiştir. Lakin marka ve vestel gibi ürünler bir mühendislik çalışması bir optimizasyonu taşırlar. ( Bu arada komiktir bazen adı sanı duyulmamış bir marka çok iyi denk gelir ve iyi sonuç verir ama istisnadır )

    23 Aralık 2007 itibarıyla LCD ve PLASMA alınacaksa dikkat edilmesi gerekenler :

    1 - Öncelikle TV yi yakından çalıştırıp siz beğenin ! ( herkesin TV den algıladığı farklıdır o sebeple fazla para vermenizi önlemek için kendiniz beğenin. Ben Techowood almam ama karşısına geçipte beğenen bir kişeye engel olmamak gerek demekki onun gözü o TVyi bizim gibi bakmadığı için görmediğinden işi karıştırmamak iyidir zevk alıyorsa seyrederken ne ala :) )
    2 - Tanınmış markada alacaksanınız TV nin piyasaya ne zaman çıktığına bakın. Toshibalarda dediğim gibi yazılım 4. versiyonda buradan takip edebilirsiniz.. Mesela Sony de Bravia 3500 lerde model numarasını yükseltiyor onlarda bildiğim kadarı ile.. Diyeceğim bazı uyanık satıcılar önceki versiyonları aynı fiyata kakalıyorlar bunu biliyorum..
    3 - Plasma LCD den daha iyi şu anda ama gene aynı şey gözünüz farketmiyorsa LCD alabilirsiniz
    4 - Odanıza göre TV alın. Odanız küçükse 82 ekran yeterden ötedir. Zaten ekran ne kadar ufalırsa çözünürlük aynı kaldığı takdirde ekranın kalitesi artar aslında. Yani 1360 çözünürlüklü 82 ekran ve 106 ekran arasındakilerde 82 ekran daha iyidir. Gereksiz şekilde 106 ve 120 ekranı alıp ufak odada karşısına dikilirseniz her bir pixeli görüp bu ne biçim görüntü diyebilirsiniz. Normal TV lerde daha uzak bir konumda seyretmeye alışın zira normla tvyede yakından baksanız dot-pixelleri yakından görebilirsiniz
    5 - Şu anda piyasada Toshiba en ucuz gideni diğerleri arasında ve ingiliz montaj malı. Vestel yerli malı için uygun. Sony Bravia güvence.

    Özetle derimki bütçeli davranın şu anda bu TVler emekleme devresindeler o sebeple uygun bir LCD alın :

    yerli istiyorsanınz Vestel
    uygun yabancı Toshiba (3500P örneğin)
    kaliteli yabancı derseniz Sony Bravia 3000 serisinden sonra çıkanlar

    Umarım bir dil sürçmesi yapmamışımdır.

    Herkese Selamlar



    Güzel yazı teşekkürler.




  • 850 ytl ye inmiş haftaya geliomuş alsammı acaba
  • 19 inç olan için ne diyorsunuz kontrast çok düşük değilmi

    LCD Televizyon Techwood 19”
    # 16/9 wide screen
    # 1400x900 çözünürlük
    # Kontrast 800:1
    # Parlaklık 300 cd/m2
    # Teletext fasttext
    # Program sayısı 100
    # Comb filter
    # PC/scart/audio girişi
    # Duvara asma aparatları dahil
    # Uzaktan kumandalı
    # Yanıt süresi 7 ms
    # 2 yıl firma ve servis garantili
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PAX TURK

    850 ytl ye inmiş haftaya geliomuş alsammı acaba


    Yok bedava vereceklermiş, 895ytl yapmışlar oda yalan fiyat, 899 dememişler iyiki basardım kalayı, ayıp ya böyle fiyat olmaz, insan kandırarak mal satacağına satma daha iyi, nitekim herkes yapıyor, göze ve beyne hitap edip insan kandırarak müşteri çekiyor, 900 de gitsin hayret bişi, indan başta 8 görünce gerisini konu konşuya söylemiyor, arkadaşına 895 desede 800lü fiyat gibi algılandığından kolay kanılıyor, halbuki 5ytl daha ekle dürüst ol.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.