Şimdi Ara

BİM'de satılan üründe insan saçı ve domuz yağı,kılı skandalı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BİM'de satılan üründe insan saçı ve domuz yağı,kılı skandalı!

    BİM'de satılan üründe insan saçı ve domuz yağı,kılı skandalı!


    BİM marketler zincirinde satılan krakerde insan saçı ve domuz kılı olduğu ortaya çıktı. Skandalın ardından BİM marketleri kamuoyunun tepkisi ile karşılaştı. Sosyal medyada güvenli beslenme ve sağlıklı hayat için yola çıkan Gıda Dedektifi adlı hesaba gelen şikayetler değerlendirildi. Gıda Dedektifi BİM marketlerinde satılan kraker hakkında yapılan şikayetler üzerine bu ürünleri incelemeye aldı.

    Etiket Türkçe yazılmamış BİM mağazalarında satılan BİFA bisküvi tarafından fason üretim olarak tedarik edilen Krınkıl Balık Kraker adlı ürünün içinde çıkanlar şok etti. Krakerde bulunan L-sistein adı verilen maddenin bileşenlerinde insan saçından ve domuz kılından hidroliz yoluyla çıkarıldığı belirlendi.Bu maddelerin gıdalara konulması yasak olduğundan, Türkiye'de satılan ürünlerde Fransızca olarak yazıldığı, Türkçe içerik listesinin konulmadığı belirlendi. Etiket mevzuatına da aykırı olan bu duruma sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

    Ekmeklik unda bile yasak Özellikle hammaddesi açısından tartışmalı olan L-sistein adlı bileşenin Türk Gıda Kodeksi'ne göre ekmeklik unlarda bile yasaklanmasına rağmen özellikle en çok çocuklar tarafından tüketilen bu krakerin içinde bulunması tartışma konusu oldu



    KAYNAK

    KAYNAK 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 7 Mart 2020; 12:42:58 >







  • Kaynak süpermiş baştan aşağı yandaş muhalefet kalemşörleri.
  • Bim-A101-Şok marketlerden alınan ucuz(eskiden ucuzdu) ürünler ile beslenmeye çalışan halk 30-40 yaşına gelmeden her türlü hastalığa yakalanacak.İçlerine ne koydukları belli değil,tatları iğrenç resmen açlıktan ölmeyelim diye insan sağlığına zararlı ürünleri tüketiyoruz mecburiyetten.Allah belalarını versin diyecem ama namaz kılan onlar.
  • Not:Kaynak taraflı diyen arkadaşlara istinaden,konuyu google'dan aratın ve kaç haber sitesine düşmüş lütfen görün.

    2.kaynağı ekledim ve illa yemek isteyen tüketebilir,çocuğuna yedirebilir,kimseye tüketmeyin demiyorum.Bu sağlık meselesi,uyarmak istedim ve emin olun çoğu kurum denetim yapmadığı için bu haldeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 7 Mart 2020; 12:58:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.