Şimdi Ara

Binada FTTH altyapıya geçince 750 TL nakil faturası çıkarmışlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam


    Başına gelen var mı bilmiyorum ama geçtiğimiz hafta apartmanda kutu değişimi ile FTTB'den FTTH geçişi oldu. Bu işlemi de habersiz yaptılar, o gün internet kablomu aşağıdan kesip atmışlardı. 1 hafta gelip kablo çekmelerini beklemiştim neyse geldiler bağladılar gittiler. Dün bu ayın faturası geldi o da ne 750 TL nakil ücret bedeli. Apartmanında veya sitelerinde FTTH'ye geçiş sonrası böyle bir fatura alan var mı?




  • Ben öyle bir fatura almadım. İtiraz edin bence.

  • ADSL/VDSL den FTTH ye dönüşümler ücretsiz yapılır. Söz konusu bedelin iptalini talep edebilirsiniz.


    tuketici.btk.gov.tr adresinden e devletiniz ile giriş yaparak kayıt açın ve gelecek olan yanıtı bekleyin.

  • Asla ve kat'a alamazlar hocam. Sizin talebiniz olmadan yapılan altyapı yenileme, bakım, değişim ücretleri tamamen şirketin sorumluluğundadır.


    Örnek veriyorum, hattınızda bir sorun vardır, bunun için apartmandaki kutudan, eve çıkan kablo ve sairlerinde değişim gerekmiştir vs, hadi belki bunu tartışırız. Ama altyapı yenilemede böyle bir ücret olamaz.


    Bu şeye benzer, markette satılan kaşarın ambalajını değiştirdik, 10 lira daha ver :)))))))

  • Aradım itiraz ettim 24 saat içinde inceleme yapıp döneceklerini söylediler. Faturam da otomatik ödemedeydi bakalım iadesi nasıl olacak. Bunun neden olduğuna dair de bir fikrim var aslında. Binada FTTH dönüşümü yapıp gittikleri günden sonra 1 hafta gelip yeni kablo çekmemişlerdi. O sırada ben her gün arayıp şikayet ediyordum, şikayetlerimden birinde telefonu kapattığım an sms gelmişti "nakil işlemeniz kayda alındı" diye. Tekrar aradım "bana neden nakil işlemi sms'i geldi" diye sormuştum "yanlışlık olmuştur" diyip kapattılar. İşte o güya yanlışlıkla geldi denilen sms'in faturasını geçirmişler. Kardeşim ortada nakil işlemi yok, adresim dairem aynı neye dayanarak faturaya yansıtabiliyorsun. Neyse bakalım ne kadar sürede çözülecek kim bilir

  • tüm hata teknik serviste hocam kolaylarına geleni yapıyorlar. Merak etmeyin faturadan düşerek ücreti iade ederler

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Ya faturadan düşüm yapılır ya da otomatik ödeme olan karta/hesaba her ne ise tutar iadesi yapılır.

  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Fttb den ftth ye geçerken nakil işlemi açmak zorundalar yoksa geldiklerinde ontnin seri nosunu okutamazlar. Ücret konusunda yanlışlık olmuştur müşteri hizmetlerinden kayıt oluşturun iadesi yapılır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vexra V kullanıcısına yanıt

    Hocam benim Ttnet ama dediğin gibi ben vdsl den ftth ye dönüşürken adam telefonundan ont seri numarasını okutmuştu telefonuna, hatta sonrasında o seri no barkodunu da ont üzerine yapıştırdı. Router üzerinde de bir seri no var onu da telefonlarına okuttu. Ben sorduğumda hangi cihazın hangi müşteride olduğunu takip etmek için yapılıyor dedi. O zaman benim wifi5 router vardı sonra wifi6 routera geçtik onda da benzeri bir okutma işlemi yaptı.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam profil yollarken de seri noya göre yollanıyor; cihazı seri nosunu okutamassa profil yollayamıyor, yollayamayınca internet gelmiyor, internet gelmeden de kurulum taskını kapatmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vexra V kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam bilgilendirmeniz için.   Bu arada wifi5 den wifi6 cihaza geçince internet gelmedi, bir yeri arayıp tanımlama talep etti ve internet o şekilde geldi.

  • Apartman yönetimi kafasına göre bi karar alıp izin vermiş olabilir. Yoksa hiç bir firma binaya girip de sizin kablonuzu size haber vermeden sökemez. Böyle saçma bir iş yok. Apartman yönetimi ile bi konuşun bence. Bazı apartman yöneticileri gerçekten de dayaklık.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Superonline için dediğim şekilde turktelekom farklı olabilir tam bilmicem, superonlineda çalışmışlığım var ondan biliyorum onun işleyişini. Hatta hatırladığım kadarıyla turktelekom elle giriyordu wan kullanıcı adı şifresini. Superonline'da otomatik oluyor seri no tanımlayıp profil gönderdikten sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexra -- 8 Ocak 2024; 21:10:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öyle işlemiyor hocam, backofis arayıp ulaşabildiği müşteriye bilgi veriyor ekipler gelip kesiyor tüm apartmanın internetini kimseye sormadan 😆

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme yapayım. Yanlış kesilen nakil bedeli iptal oldu, haber vermeden kablomu kesip üstüne de 1 hafta yeni kablo çekmeye gelmedikleri sürenin kullanım bedelini de sonraki faturadan düştüler. Neyse ki uğraştırmadan sorun çözüldü

  • vexra V kullanıcısına yanıt

    Elle bir şey girilmedi hocam otomatik kuruyor kendisini.

  • Sorun çözülmüş tamam da sizi koca bir hafta internetsiz bırakmışlar. Asıl sorun bu aslında. Belki çok önemli işleriniz vardı. Belki home office çalışan birisiniz. Bir haftalık internet kesintisi nedir bu zamanda? Dağ başında mı yaşıyoruz.

  • Hiç sormayın, yazılımcıyım, evden çalışıyorum ve neredeyse her gün çalıştığım yabancı şirketle görüntülü toplantıya giriyorum. 1 hafta telefon internetine ek paket almaktan 1000 liradan fazla para harcadım. FTTH dönüşümü olacaksa herkesin aklında olsun kablonuzu habersiz kesiyorlar ve kafalarına göre bir gün geliyorlar bağlamak için

  • sonuçta gerçek fibere geçmişsiniz 1 hafta falan internetsiz kalmak evet kabul edilebilir lakin ücret istemeleri bence anlamsız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 10 Ocak 2024; 15:53:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.