Şimdi Ara

Binance borsasına ABD Adalet Bakanlığı kıskacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Binance borsasına ABD Adalet Bakanlığı kıskacı
    FTX borsasının batışı ve kurucusunun hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmesi gündeme damga vururken ABD yetkilileri Binance borsasını soruşturma peşinde. FTX batışında da parmağı olduğunu düşündüğü Binance borsasına karşı ABD tavrını sertleştiriyor.



    Binance borsasına soruşturma iması



    Reuters tarafından dile getirilen bir habere göre Adalet Bakanlığı bir süredir kara para aklama ve manipülasyon gibi suçlardan dolayı Binance borsasını soruşturmak istiyor. Bizzat kurucusu Changpeng Zhao ve bazı yetkililer soruşturma kapsamına alınacak. Borsanın avukatları ile de muhtemel bir uzlaşma için görüşmeler yapılıyor.



    Ayrıca Bkz.FTX borsasında skandal üstüne skandal: Yatırımcıya sahte BTC sattık!



    Bununla birlikte bazı savcılar yeterli delil olmadığı gerekçesiyle soruşturmaya karşı çıkıyor. Bu bakımdan Bakanlık içerisinde görüş ayrılığı oluştuğu için soruşturma hamlesi halen olgunlaşabilmiş değil.



    Binance ise yaptığı açıklamada güvenlik kuvvetleri ile yakın temas içerisinde olduklarını ve son 1 yıldır 47000 talebe cevap verdiklerini belirtti. Ayrıca borsanın güvenlik ve uyumluluk bölümünde çalışan sayısının 5 katına çıkarıldığını da ekledi.




    Kaynak:https://www.coindesk.com/business/2022/12/12/us-prosecutors-look-to-charge-binance-and-cz-for-possible-money-laundering-violations-reuters/







  • Ben normal bir vatandaşın hala neden kripto para veya varlığa ihtiyaç duyacağını anlamış değilim. Bir şey aldığında ödeyememe gibi bir durum var mı ya? Bu kriptolardan en fazla yararlananlar karteller, illegal işlerle uğraşan kişiler. Kimse kusura bakmasın geri kafalı filan da değilim sadece olanı yazıyorum. Kripto teknolojisi illa kullanılacak ama finans için değil?

  • oo binance ye de girdiyse kripto para işi tamam :) eee ben zaten abd nin bu kadar müsade etmesine şaşırmıştım. Sorsan özgürlük bilmem ne safsatası yaparlar ama abd nin işine gelmeyen hiç bir şeyi bırak abd de dünyada istemezler :)

  • fendur kullanıcısına yanıt

    Bence kusura bak geri kafalısın. Arkadaşım Türkiye'nin en büyük teknoloji forumlarından birinde yazıyorsun. Bu kadar teknolojiye uzak nasıl kalabiliyorsunuz? Bak tek bir örnek vereyim, İran'da protesto yapanların banka hesaplarını durdurma kararı aldılar. Bankadaki paran senin paran değil. Bunu anlamanız lazım artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.