Şimdi Ara

Binanın önüne duba koymak. Bir park sorunsalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
13.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar sevgili forumdaşlar. Bu başlığı her akşam aracıma park yeri aradığım ve artık bundan sıkıldığım için açtım. Malum İstanbul da yaşamak artık iyice zorlaştı. Ama bırakıp da gidemiyoruz bu şehri. Lafı uzatmayalım sorunumu belki birçoğumuzun sorununu aktarayım. Akşam mahalleye geliyorum park edecek yer yok. Boş olan yerler de ya duba var veya damacana şişe. Ben bu duruma çok kızıyorum. Oraya park etmek istesem adam sahiplenmiş hakkı yok ama bir şey söylese kavga çıkacak çok belli. Şikayet ediyorum bir iki kaldırıyor sonra yine aynı durum. Şimdi bizim binanın önü zaten duba konulmadığı için hep dolu. Parası neyse vereyim otoparka park edeyim dedim. En yakın otopark 1.2 km uzaklıkta. Eee sabah ben çocuğumu okula bırakacağım.7 yaşında çocukla o kadar yürüyemem. Ben insanlara kızıyorum duba koyuyorlar diye. Şimdi aynı şeyi ben yapsam karakterime ters istemiyorum yapmasam konu komşu ile kavga dövüş çıkacak. Ne yapmalıyım sevgili dostlar. Belediye zabıta trafik ne kadar yer varsa hepsini tek tek arayıp söyledim. Hiç bir sonuca ulaşamadım. Arabayı satsam küçük çocuğum var araba lazım oluyor. Kafanızı şişirdim kusuruma bakmayın. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim.







  • Maalesef şehir hayatı özellikle çarpık kentleşmenin olduğu ve yoğun nüfuslu kentlerde yaşam insan için çok zor. Sürekli stres halindesiniz ve bu hiç bitmiyor. İşte okulda ev de trafikte her yerde huzursuzluk var. Sırf araba park etmek gibi bir sebepten insan kavga eder mi. Ama yok binalar domino taşı gibi dipdibe yapılmış. Evde balkon var çıkamıyorsun. Halbuki her binanın altında olması gerektiği gibi otopark olsa. Ama olmaz niye açgözlülük var insanımızda. Ev yapacak dükkan yapacak satacak orayı da. Eskiden binaların altında kömürlükler olurdu şimdi kömürlükler bile ev diye satılıyor.
    bizim evin önünde de sürekli taş var. Komşumuz koymuş ama arabası yok. Zaten binada arabası olan sayılı kişi var. Biz gelince taşı kaldırıp çekiyoruz. Taş koymayınca 2 sokak aşağıdaki adam gelip benim evimin önüne koyuyor. Ben bu sefer koyamıyorum. Geçen haftasonu boyunca 2 gün F10 park etmiş, 2 gün kıpırdamadı yerinden araba. Hayır bir de adam 2 kişilik park edilen yere ortalamış bırakmış gitmiş. Mala zarar versen ne fayda malın suçu ne? Böyle öküzler andavallar oldukça dubada koyarlar taşta koyarlar valla kimse ağlamasın. Bizim insanımız bencil olduğu sürece her şey müstahak kimse de alınmasın.
    Konu sahibi arkadaş park yerlerinin duba vs. ile işgal edildiğini bundan ötürü semtinde yer bulamadığını belirtmiş. Burada yakındığı kişilerden biri temsilen sizsiniz. Şimdi arkadaşın gelip sizlerle dövüşmesi mi gerekiyor ? Arsa sahibi vs. gibi bir durum olmadıktan sonra resmiyette böyle alanlar halkın kullanımına açıktır.
  • Her defa koysun her defa atın bagaja. Elbet sıkılacaktır. Araca zarar vermemesi için de kamera alın.

    Çıldırsın dursun.
  • SORUNSAL diye bir kelime YOK
  • Maalesef İstanbul sorunsalı. Kesinlikle ev önünün sahiplenlenilmesine karşıyım ama insani o duruma getiriyorlar. Yakın zamanda çözülebilecek bir durumda değil maalesef.
    İşiniz/işimiz zor, yanlış şehir planlamasının acısını çekiyoruz.
    Çözüm için maalesef bir tavsiyede bulunamayacağım.
  • Hocam bildiğin gibi değil keşke foto çekip koysaydım. Bizim kaldırımların kenarlarında ortası delik kaldırım taşları var. Adam dubayı zincirle kaldırım taşına sabitlemiş. Paşam geldiği zaman kaldırıyor dubayı arabayı park ediyor. Duba zincirle kilitlenmiş. Diğer komşular da bu zincirli duba akımına kapılmış. Bir diğer versiyonu da damacananın içine kaldırım taşı koymak. Her defasında bunları kaldırmak çok zor olur sanki.
  • Herkesi İstanbul a çekiyorlar, sonra ne yürünecek kaldırım, ne gidilecek yol kalıyor...

    İstanbul bu kadar nüfusu kaldırmıyor, kaldıramaz...

    Hala prestijli bilmem ne evleri, toki konutları, siz de İstanbul da bir eve sahip olun reklamları...

    Her şehir planlı bir şekilde geliştirilse, yatırım yapılsa, büyüse bunların hiçbiri yaşanmayacak...

    Anadolu da öyle il merkezleri var ki kasaba, mahalle meydanı sanarsın... Hiçbirşey yok...
  • Arabası olmayanın anlamayacagı dert, akşamları kafamdaki en büyük problem arabamı park edecek yer bulabilecekmiyim.
  • Yapın hocam. Bu gözler sırf kendi yerine park etti diye kucağında bebeği olan yanında karısı olan kiracısına saldıran ev sahibi şerefsizler gördü. Sizin en azından kalbiniz temiz mecbursunuz
  • Duba, damacana vb her ne ise kaldırıp çöpe atın ya da arkadaşın dediği gibi bagajınıza atın.

    Orası devletin yolu. Kapılarının önü olsa bile duba koymaya hakları yok. Zabıtaya şikayet etseniz gelip ilgilenmeleri lazım.
  • Rangerover85 R kullanıcısına yanıt
    O zincire bir asma kilit de siz takın, o da arabasını parkedemesin.
  • Park problemi gerçekten büyük dert bizim sokaktada sizinki gibi boş damacana koyan birisi vardı bir iki kere sokaktan birinin arabasından hiç inmeden arabasıyla iterek geri geri arabasını oraya koyduğunu gördüm bende yavaşça ite ite bi iki yaptım ahahahahahahahahaahahahahah daha koymadı adam ahahahahahahahahahah tabi siz böyle yapmayın böyle terbiyesiz insanların oturduğu yerde oturası bile gelmiyor insanın ama napıcaksın işte
  • Kendi evinin önüyse şahsi koyar. Ama apartmansa haksızlık
  • şehrin göbeğinde yaşarken sokağımızda park yeri bulamayınca alt sokak yan sokak gezerdim, nerde bulursam oraya park eder gelirdim. yapacak bişey yok. bir alt sokağa yürümek de sorun olmamalı bence.

    şükür ki site içinde her apartmanın park yeri var, keşke kapalı park da olsaydı ama açık da iyidir yine.
  • Adorer kullanıcısına yanıt
    Ben park yeri bulamadığım için böyle bir derdim olmuyor hocam. 😁
  • Maalesef şehir hayatı özellikle çarpık kentleşmenin olduğu ve yoğun nüfuslu kentlerde yaşam insan için çok zor. Sürekli stres halindesiniz ve bu hiç bitmiyor. İşte okulda ev de trafikte her yerde huzursuzluk var. Sırf araba park etmek gibi bir sebepten insan kavga eder mi. Ama yok binalar domino taşı gibi dipdibe yapılmış. Evde balkon var çıkamıyorsun. Halbuki her binanın altında olması gerektiği gibi otopark olsa. Ama olmaz niye açgözlülük var insanımızda. Ev yapacak dükkan yapacak satacak orayı da. Eskiden binaların altında kömürlükler olurdu şimdi kömürlükler bile ev diye satılıyor.
  • Hocam çözüm basit otoparkı olan bir binaya geçeceksiniz yapacak başka bir şeyiniz yok.

    Bende garaj kapımın önü için yeni tedbirler almak zorunda kalıcam yakında. Hadi sokakta tanıdığım insanlar çekince ses etmiyordum fazla ama son 2 aydır yabancı araçlar bırakıp gitmeye başladı şimdide muhtemelen önceden koyanları gördükleri için oldu. Polis çağırmayla uğraşmak istemiyorum şimdilik.

    Önceden belediye 2 tane plastik duba koydurmuştum ama ezip geçiyorlar. Yaşlı ananem var yürüme ve görme zorluğu çekiyor %40'ın üstünde olsun ne olacağı önemli değil engelli raporu çıkartıcam sırf bu iş için o raporla engelli parkı çizdiricem sokağa sonra buna rağmen koyan olursa birkaç tane aracı çektiricem ibret olsun diye. Ondan sonrada yere girip çıkan demir duba alıp koyucam 2 tane kökten çözücem. Bu evin garajı varken daha yeni yapılan evlerin garajının olmaması beni ilgilendirmiyor. Rahmetli dedem evi yaptırdığı zaman garaj zorunluluğu yoktu ama Almanya'da ne gördüyse geldi uyguladı burada. Yeni yeni evler yapıp otopark koymuyorlar koyanlar oluyor bakıyorsun ki 2 ay sonra dükkana çevrilmiş. İki tane örnek var burada böyle, millet otopark düşünmüyorsa benim sorunum değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brhc

    SORUNSAL diye bir kelime YOK
    Bunu tdk'ye de bildirsen iyi olur. Zira tdk sözlüğüne koymuşlar :((((((((
  • Parasını yatırınca iskan veren yeni binaya sayın devletimizin başındakileri zaman zaman anıyorum ... TM eskiden nüfus yoktu diyelim veya şehir kalabalık değildi diyelim otopark zorunlu değildi şimdi zorunlu olması gerekmezmi ... bulunduğum ilde yeni binaların çoğu otoparksız yapılmaya devam ediyor .. işte bir zamanların hatası herkesin kendi derdine düşmesiyle sıkıntı büyüyor kimi artık yerini garantilemek için duba koyar damacana koyar
    Kimi de iki Demir çakıp zincirde ceker . Hocam çaresinin olacağını uzun vadeli sanmam şikayet etsende düzelmez bu durumlar ..
  • Denetim olmayan yerde kural da işe yaramaz. O yüzden imansız değilseniz dinsizin hakkından gelemezsiniz.
  • Eskişehirde benimde başıma geldi bu durum , ben dubayı kenara alıp park yerini kendim kullanıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NazımHikmetRan -- 12 Mart 2020; 7:42:12 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.