Şimdi Ara

Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
8
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • brkbr06 B kullanıcısına yanıt

    Sınırlarda kalmak her zaman iyidir ama filtre yeni iken bu değerler normal , şöyle iki hafta geçsin lütfen tekrar kontrol et , hala 10-11 veriyor ise membran sonu sadece etix kullan . Senin şebeke de pH yüksek olması işleri biraz bozuyor , ben ilk ez 8,5 pH şebeke görüyorum .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Mart 2024; 13:22:32 >
  • brkbr06 B kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız post karbon filtrenin de kısmi alkali etkisi var hem bioetix hem mineral katkılı post karbon kullanınca bir de zevkisefa üstadın belirttiği gibi şebeke suyunda da ph yüksek olunca bu seviyede değerler çıkıyor.


    Bioetix sonrasında post karbona girmeden çıkan suyun da değerlerini bir ölçmenizi öneririm arada ne kadar fark var bir görelim post karbon ne kadar etki ediyor merak ettim.

  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Eve geçince orayı kontrol edeyim. Tekrar test yapıp atarım
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 2 hafta sonra tekrar kontrol ederim. Ph ölçeri tekrar kalibrasyon yapar atarım değerleri
  • brkbr06 B kullanıcısına yanıt

    Aramıza hoş geldin bu arada 😂 şöyle nasıl oluyor böyle nasıl oluyor grubuna yani 🙈

  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Aslında benimde aklıma takılan dün gece aldığım 2.5 lt sürahi de TDS değeri 88 ama yeni aldığım 2.5 lt sürahi de ise TDS değeri 21
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt

    Genelde membran kendi suyumda 2 puan pH düşürüyor , şebeke 7,7 civarı membran sonu da 5,7 civarı oluyor hocam bende , bunu örnek alarak 8,5 pH 6,5 pH a tekabül eder sanırım arkadaşta , yavaş akış et 50 da kullansa mesela sanırım 3 ay 7-7,5 pH alabilir . Etix ile de 9-9,5 alır diye tahmin ediyorum .


    söylediğiniz gibi et 50 de 70 gram daha bio taşlardan var , kalanı nsf 61 sertifikalı bir haycarb karbon koymuşlar , her suda tam süresini tahmin edememekle birlikte 6,5-7 civarı su verebilir .


    150 gram test etmiştim ben 4-5 ya 7 nin altına inmedi 8,5 üzerine de hiç çıkmadı . Ama her suda aynı etkiyi gösterir mi kestirmek zor , yavaş akışta kullanıyordum bir de pH hep dengeliydi . Yapılabilirse buradan kendilerine sesleneyim 😂 150 gram bio taşlı içerikli olarak filtre yaparlarsa çok memnun olabilirim 🙈 fiyat da yarı yarıya düşse , 7 altına düşene kadar kullanır sonra da seve seve yenilerim 😂





  • brkbr06 B kullanıcısına yanıt

    Hocam hızlı akışta bunlar normal , çünkü filtre içinde suyun ne kadar beklediğini dakika dakika not etmiyoruz sonuçta , dün gece sürahiye su almadan atıyorum filtre içinde suyun 45 dk beklediğini varsayın , bu sayede 300 gram taş su ile fazla dans ederek aşırı bir mineral katmış olacak ve bu Tds değerini yükseltecek , sabah 2,5 litre su almadan önce atıyorum beş dakikadır yeni su filtre içinde oyalanmış ise 2,5 litre suyun tds değeri daha düşük olacaktır . Sabah ki aldığınız su , geçeden bekleme sonrası Tds si ise buna verecek cevabım yok , çünkü hızlı akışta suyun pH değeri de Tds değeri de stabil olmuyor malesef .


    bu düşük olur şimdi dersin su alırsın yüksek çıkar , bu yüksek olur dersin su alırsın düşük çıkar gibi özetleyebilirim hızlı akışı . Benim şebeke suyunda eski bioceralarda ben hızlı akışta hiç yüksek pH görmedim mesela 7 bile çok nadir alırdım, millet şakır şakır hızlıda kullanırdı , 8,9 pH diye gösterirlerdi . Sanırım eski bicoeraşarda 120-130 gram kadar bio taş vardı.


    bundan dolayı filtre yeni olduğu zamanlarda vana ile kullanıp sonrasında vanayı kapatıp hep yavaşta kullandım ben . Daha fazla mineral eklediği için de bana hep su daha lezzetli geldi .


    şöyle bir ihtimal de olabilir , akşamki sürahiye aldığın suyun Tds değerini ölçmeden önce daha yüksek Tds li bir ölçüm yapıp , prob düzgün temizlenmeden sürahi içindeki suya daldırdıysan bu da prob okuma hatası da olabilir , şebeke suyuna baktın atıyorum değeri 200 Tds idi , sonra Probu saf su ya da membran sonu suyu ile temizlemeden direk sürahi içindeki suya soktun diyelim , probta kalan su ile ölçüm pek sağlıklı olmaz , onun için anlık ölçümlerde probu saf su olur membran sonu su olur ya da iyice sallayıp biraz üfledikten sonra yeni ölçümü yapmak daha doğru olur .


    düzenleme ekleme .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Mart 2024; 14:12:55 >




  • brkbr06 B kullanıcısına yanıt
    Hocam konuda şaşırarak pH değerlerini incelerken en son sizin değerleri gördüm. pH bu kadar yüksek olması açıkcası beni çok şaşırttı. 11 lere çıkan pH lar okdukça yüksek ancak siz bu alkalilikten rahatsız olmuyorsanız problem olacağını düşünmüyorum. Yanlız sağa sola damlatmamanızı tavsiye ederim. Kumaşlarda leke, metallerde pas yapabilir.

    Beni asıl meraklandıran şey bu kadar yüksek pH değerlerine bu kadar düşük TDS değerlerinde nasıl çıkıyor bu su. Oldukça ilginç bir durum.

    Lavabo aç/sodyum hidroksitin pH değeri 14 dür. Çamaşır suyu pH 11-13 arası. Sizin ilk bardak su 11. :)

    Deterjan kullanmadan o suda çamaşır bulaşık vs yıkasanız yıkanır herhalde.

    Yüksek pH su içmenizin bildiğim kadarıyla bir zararı yok. Sindirim esnasında salgılanan mide öz suyu, tuz ruhu olarakta bildiğimiz hidroklorik asit ihtiva eder. Sindirim esnasında midede hızla pH düşer. Mide öz suyu pH değeri 1-3 arasıdır. Yani ne yerseniz yiyin, sağlıklı bir mide direk pH ı düşürür ve sindirir.

    Yüksek pH su özellikle sindirim rahatsızlıklarında, gastrit ve reflü için faydalı olabilir. Mide yanmasınada iyi gelebilir.

    Çayda kahvede ciddi yoğun bir demleme ve çözülme yakalamanız olası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 30 Mart 2024; 20:16:17 >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    konuya hoşgeldiniz hocam sizleri burada görmek güzel.🥰
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam kahve kurutma derken burayalara kadar geldik :)
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Yapılan son çalışmalarda ,reflü hastaları araştırıldığında mide asidinin fazla olduğundan değil az olmasından kaynaklı ortaya çıkmış olabileceğini destekleyen çalışmalar ortaya çıkmasına binaen , mide koruyucu ilaçların kullanılmamasının iyi olacağına dair araştırmalar var . Bundan dolayı da alkali su tam tersine reflüsü olanlarda kullanılmamalı diyenler var . Mide asidik iken mide sonrası bağırsaklar bazik ve asidik diye devam ediyor gastrointestinal sistem . Ama şu şöyleminiz doğru mideye gelen suyun pH değerinin kaç olduğunun bir önemi yok


    bir ekleme daha yapayım bahsettiğiniz çözülme etkisini arttırmasına istinaden de düzenli ilaç kullanan kişilerin de alkali su tüketmesi önerilmez .


    çocuklar içinde 7,5-8 üzeri pH da düzenli olarak tüketmemeli gerekir . Kendi kızımdan biliyorum bağırsak düzenini bozabiliyor , alkali gaza , gaz da kabızlığa şişkinliğe vs götürebiliyor .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 30 Mart 2024; 22:40:37 >




  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Dooğrudur hocam, az olmasıda sebep oluyor olabilir lakin reflü esansında ve yaşandıktan sonra malesef tek çözüm antiasit tabletler ve koruyucular. Zaten reflü gastrit vb sebep olduğu aşınmayla birlikte yaşanan acıyı ve rahatsızlığı mide koruyucular olmadan dindiremiyorsunuz. Yani mdie koruyucuların esas fonksiyonu yanma esnasında ortaya çıkıyor.

    Bunun yanı sıra sindirim rahatsızlıkları kronik stresle şiddetli bir şekilde tetikleniyor. Stres durumunu azaltınca mide rahatsızlıklarında olumlu gelişme kaydediliyor. İlginçtir, SSRI ilaç kullananlarda karında şişkinlik ve yanma gibi bazı rahatsızlıklarda azalma dinme oluyor. Yani mide koruyucu alırsanız geçici düzelme, stres seviyesini kontrol altına alıp alışkanlıklarınızı düzenlerseniz kalıcı düzelme olabiliyor.

    Alkali su bunun neresinde tabi tartışılır ancak içerdiği mineraller bakımından dehidrasyonu ve mineral eksikliğini giderme konusunda azda olsa faydası oluyordur muhtemelen.




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Reflü ilaçlarının zamanla nasıl nereye gideceğini zamanla göreceğiz , kullanılan ilaçlar dediğiniz gibi uzun süreli etki edilde , alevi söndürme aşamasında kullanılan yöntemler . Tedavi için uzun süreli açlık , anti stres eylemler faaliyet vs liste uzayıp gidiyor .


    Şu an bahsettiğiniz anti asit vs işleri de geçmişte bize sana yağı yiyin tere yağı ve zeytinyağı zararlıymış olayına gelebilir . Sağlıkçıyım ama rüflüsü olanlarda gaviscon kullanımı famoser vs gibi ilaçların kullanıldığı ama gerçekten etkili olup olmadığı tam bilmiyorum , biraz alan dışı . Bir meslektaşım da kullanıp bir fayda görmeyenlerden , tabi ki her ilaç herkeste faydalı olmayabilir , nerden buraya geldim ben pardon 😂


    mineralli alkali suya gelecektim , lütfen inatlaşıyorum gibi düşünmeyin , yukarıda faydalı ve mineralli olacağını düşündüğünüz alkali su , hangi yöntemle ve ya şekilde elde edilen alkali su ?





  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Gavisvon rennie talcid vb ilaçlarda sorun yok hocam da proton pompası inhibitörlerinde(lansor, panto vs) risk var daha çok. Rennie misal kalsiyum karbonatla magbeztum karbonat içeriyor. Oldukça basit ama etkili bir ilaç.

    Alkali su derken RO filtre çıkışına takılan mineral filtresiyle elde edilen sudan bahsettim. Yani özel bir yöntemle elektrolizle vs hazırlanan değil. Konu başlığı alkali filtre olması sebebiyle alkali su dedim. Mineral ekleme filtresi alkali filtre diye pazarlandığı için isim alkali su kaldı sanırım.

    Suyun pH ının bence direk bir önemi yok. pH suyun içerdiği mineraller sebebiyle farklılık gösterebiliyor. Benim için mineralli olması esas faktör. Kalsiyum magnezyum bikarbonat vb içeriği olan yada eklenmiş olan su biraz alkalilik gösterecektir.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Tam da istediğim yere getirdiniz konuyu hocam ,


    Prof. Dr. Yeşim Erbilyoutube
    Bu videomda alkali su konusundan bahsedeceğim. Alkali su konusunu için uzun zamandır kaynak inceliyorum. Bunun sonucunda da aktaracağım bilgiler hem çok önemli hem de ezber bozan olacak. Alkali su ve iyonize alkali su ile ilgili merak edilenleri gelin hep birlikte inceleyelim. 🛎️ Prof. Dr. Yeşim Erbil YouTube kanalına abone olmak için: http://bit.ly/profdryesimerbil Prof. Dr. Yeşim Erbil sosyal medya hesapları: 🔸 https://www.instagram.com/prof.dr.yesimerbil 🔸 https://www.facebook.com/endokrincerrahisi 🔸 http://www.yesimerbil.com/ #yeşimerbil #alkalisu #sağlık 'Alkali Su Her Derde Deva Mı? | Alkali Su Hakkında Merak Edilenler' videomu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayın. Prof. Dr. Yeşim Erbil YouTube kanalına hoş geldiniz. Bu kanalda sağlıklı yaşam hakkında ve bol sohbetli içerikler bulabilirsiniz. Prof. Dr. Yeşim Erbil’in 700’ün üzerinde bilimsel çalışması mevcuttur. Bunların 6’sı kitap editörlüğü, 45’i üzerinde kitap bölümü yazarlığı ve 140’ı uluslararası bilimsel makaledir. Uzun zamadır da Endokrin Cerrahisi ile ilgili çalışmaktadır.
    https://www.youtube.com/watch?si=jIZXhE0nahqhatXj&v=mqW9h81SdX0&feature=youtu.be

    Burada ionizerden bahsediyor ama bikarbonat eklenerek elde edilen yüksek pH li suyun neden alkali su diyemeyeceğimizi çok güzel bir dille anlatmış .konuyu takip edenlerin de görmesi için paylaştım .


    diğer bir değinmek istediğim nokta da , mineral ekleme olayı , royal Green firması kendisi de filtre yaptı mesela , onların filtresi içinde 200 gram taş bulunuyor , ( bioetix de 300 gram var ve hızlı akışta , yavaş akışta yüksek pH ve yüksek Tds ile taş miktarına göre daha fazla mineral ekler desek yanlış olmaz ) yavaş akış dediğimiz sistemle tübitaka yaptırdıkları testlerde suya eklenen cal mag na potasyum değerleri de mevcut , lakin membran sonu saf suya yakın olan sudan daha mineralli hale getirdiğini görüyoruz . Burada vurgulamak istediğim nokta şu , bu filtreleri kullanırken mükemmel kalitede dünya sağlık örgütünün tavsiye ettiği aralıklarda minerallere sahip bir su olmadığını değinmek istiyorum . Yine dünya sağlık örgütünün önerdiği oranlarda mineralleri sahip olan suyu ne hazır sularda ne de arıtma sularında elde etmek zaten çok zor . alkali su içiyoruz çok iyiymiş bu su algısını kırmak istediğim için bu kadar ayrıntıya girdim . Şahsen ben alkali suyun faydaları şöyleymiş böyleymiş diye değil de asidik suyun olası korozyon etkilerini ekart etmek için (yüksek pH li suyu destekleyen biri değilim bu arada tercihen 7-8,5 arasında olması iyidir ), nsf sertifikalı taşlardan oluşturulmuş olması sebebi, membran sonu suya mükemmel bir tat katması ve yukarda da belirttiğim üzere bir miktar mineral eklemesini istediğim için kullanıyorum .


    Söylemek ve değinmek istediğim herşeyi buraya da yazdım hocam . Kaliteli ve seviyeli sohbetiniz için ben şahsım adına çok teşekkür ederim . Bu forumdaki Uzun zamandır yaptığım en keyifli sohbetti . Katkılarınız için de teşekkür ederim .





  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Hocam yeşim hocam da sanki biraz konuyu tam anlamamış olabilir gibi geldi bana. Yani bu elektroliz/ionize cihazlar ile ilgili konu biraz karışık.

    Bu videoda detaylıca irdelenmiş ancak türkçe altyazı yok. İndirip çevirmek lazım.

    Bkz.
    https://m.youtube.com/watch?v=gSkVkXZz2oA&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Flegitcheckup.com%2F&feature=emb_logo

    Özetle videoda bu ürünlerin pazarlama stratejisinden bahsedilmiş. Ana firmanın izlediği multi level pazarlama stratejisinden bahsetmiş. Ana firmanın, bağımsız distribütörlerin ürünü satmak için yaptıkları hatalı beyanlar için nasıl sorumluk reddinde bulunduğunu belirtmiş. Bahsi geçen faydaların hiçbirisini sağlamadığından bahsetmiş. Doğrudur değildir orası ayrı konu, ancak suya 2 elektrotla elektrik veren bir cihazı yüksek meblağlarla satmak ayrı bir pazarlama başarısı. Bu tip cihazlardan mucize beklememek gerek.

    Bunun yanı sıra suya bikarbonat atılınca su, alkali su olur hocam çünkü pH değeri yükselir. Alkalinin tanımı belli. Yukarıdaki arkadaşların yaptığı gibi ölçtüğünüzde herhangi bir suyun ph değeri 7.0 üzeriyse o su alkalidir.

    Son olarak sağlıklı bireylerin vücudunda sizinde bildiğiniz gibi bu tip cihazlardan çok daha komplike sistemler olan böbrek, karaciğer, sindirim sistemi, ter bezler gibi cihazlarımız mevcut. Biz ağzımızın tadına bakalım yeter.

    Ekleme:

    Hocam üstte gönderdiğim videoda tr altyazı otomatik oluştur çıkıyormuş sanırım. Yeşim hocamızın aksine, anna oldukça detaylıca irdelemiş olayı. İddialara konu olan bilimsel makalelere eleştrileride başarıyla yapmış gibi gözüküyor. Oldukça kapsamlı ve eğitici bir video olmuş. Yanlız benim gözümde tek eksik var, o da bir adet iyonize su makinesini söküp parçalarını teknik açıdan incelememesi. Onuda yakında biri yapar diye ümit ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Mart 2024; 15:39:44 >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Çay cidden çok güzel oluyor. Suyun tadı evet güzel ama korkum bu kadar yüksek ph sıkıntı yaratır mı hocam.
  • brkbr06 B kullanıcısına yanıt
    Hocam onun tayini için teknik detayı bilmek gerek. Bu kadar yüksek pH seviyesini nasıl yakalıyor, içinde ne var bilmiyorum, esas içeriği önemli. Sürekli alkali su tüketmekte sağlıklı bireyler için sağlıksız hale dönebilir belki zamanla. Ancak çay kahve gibi içecekler zaten asidik. Et süt yoğurt meyveler çoğunlukla asidik gıdalar. Yani tükettiğiniz herşey bu kadar asidikken içilen 1 lt alkali suyun ne kadar neye etkisi olur bilemiyorum.

    Örnek vermek gerekirse, milyonlarca kişinin düzenli kullandığı mide anti-asit ilaçlarından birinin içeriği olan sature kalsyium karbonat pH değeri 9.4. Antiasit mide ilaçlarını insanlar gayet gündelik kullanıyor. Keza sodyum bikarbonat sanırım sature solüsyonda pH 9 seviyesinde.

    Esas soru bence bu kadar yüksek pH ı bu TDS seviyesinde elde etmek için suya hangi mineralleri ne kadar ekliyor filtre? RO su olması sebebiyle suda pek anyon bulunmaz. Ondan mı yüksek çıkıyor bu kadar acaba?

    Yüksek pH çayın kahvenin tencere yemeklerinin etin kemiğin daha fazla çözünmesi demek. Aynı zamanda bu mineralli su ile yapılan çay kahve bu sebeple de daha lezzetlidir genelde. Bazıları hatta çay suyuna karbonat atar bu sebeple.

    Siz en iyisi bir ara uğradığınızda aile hekiminize danışın hocam. Hekiminiz sizin medikal durumunuzu göz önünde bulundurarak daha sağlıklı bir yorum yapacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Mart 2024; 16:34:47 >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Attığım video da sadece karbonat ekleyerek suyun neden alkali olmadığı bölümü için atmıştım hocam , geri kalan kısmında evet tam olaya hakim değil , ya da biz değiliz 😂


    sizin attığınız videoyu da önceden izlemiştim hocam .

    ama suya alkali demek için sadece yüksek pH yeterli değildir , orp değerinin de eksi olması gerekir 4-6 li su kümesi olması , antioksidan etkisi olması , artı elektron yüklü olması vs de olmalı yoksa bu filtrelere bu kadar para vermeye gerek yok ki , koy kalsiti filteye yüksek pH alırız zaten

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.