Şimdi Ara

Bios Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımda intel PIII 800 işlemci ve Gigabyte GABX2000+ anakart var. Sorunum ve sorum şu: bilgisayarın power düğmesine dokunduktan sonra ekranda sırasıyla şu mesajlarla karşılaşıyorum. Önce işlemcinin tipi gözüküyor arkasından 'bib' sesleriyle birlikte 'WARNING : BACKUP BIOS CHECKSUM ERROR PRESS F1 TO ENTER DUAL BIOS UTILITY' yazısı gözüküyor,F1 ile DUAL BIOS UTILIY ye giriyoruz. daha sonra bir ekran görünümü geliyor ekran görünümünde aynen şu ifadeler yer alıyor. Dual bios utility V6.60 9.05 [c] 1999 gigabyte technology Co. , LTD. başlığından sonra WIDE RANGE PROTECTION :ENABLED HALT ON BIOS DEFECTS: DISABLED AUTO RECOVERY: DISABLED BOOT FROM: MAIN BIOS BIOS RECOVERY: MAIN TO BACKUP F5 ile start bios recovery yi seçiyoruz sonra birekran geliyor ve burada şunlar yazıyor ;For i440BX-8671-GABX2KP0C-0 Date:08/08/2001 ,sonra Source Type- WINBOND 49F002U Target Type- WINBOND 49F002U CHECKSUM :97E4H yazdıktan sonra yes e basıyoruz program yazmaya başlıyor fakat bir süre sonra hata mesajı olarak "PROGRAM CHIP FAIL ! SYSTEM HALTS" MESAJINI VERİYOR VE MAKİNEYİ RESETLİYOR SONRA BU İŞLEM DEFALARCA TEKRARLANIYOR.. bios pilini değiştirdik ve AWARD BIOS'u yeniden yazdık problem değişmedi nasıl bir çözüm uygulayabiliriz.. iyi çalışmalar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliboduroglu -- 8 Haziran 2005, 12:26:53 >







  • Konuyu açan arkadaş; senin soruna gelince; bence senin ikinci bios çipi hatalı; DUAL BIOS olayını tamamen devreden çıkartmayı dene bios ayarlarından, yani sadece ilk bios çipine baksın.

    Eger böyle olmuyorsa o zaman hata ilk çipte; o zaman BIOS RECOVERY'yi falan açmayı dene ikinci çipteki BIOS düzgün ise birinci çipteki BIOS bilgilerini de düzeltir belki oradan.

    Ama bence sorun ikinci(yedek) çipte. Gerçi sen BIOS check olayını kapatmışsın ama biraz daha bak ayarlara bence belki gözünden kaçmış birşey olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLUEbYTE -- 9 Haziran 2005, 14:31:55 >
  • arkadaşlar burası bilgiyi en güzel şekilde paylaştığımız bir yer.
    lütfen birbirimize saygılı olalım ayrıca yanlış bilgiler vermeyelim birbirimize.

    banada birisi yanlış bilgi verdi biosla ilgili anakartım yandı onun yüzünden ismi lazım değil o kendini biliyordur.

    resmen anakarta kısadevre yaptırdı bana gitti anakart. biosu yanlış yüklemem sonucu bilgisayarım açılmıyordu akıllının birisi biostaki orayı buraya metal birşeyle birleştir olur clear cmos olur dedi ama nafile.

    keşki anakartı götürüp bilgisayarcılada biosu yükletseydim. pişman oldum. buradaki verilen her bilgiye güvenemez oldum.

    Ama unutmayın ki doğru bilginin karşılığında alacağınız hayır duasıdır,
    Yanlış bilginin karşılığında ise bedduadır...
  • Ben bilgimi mümkün oldugunca paylaşmaya ve emin oldugum konularda yorum yapmaya calışırım hep.
    Ve konu hakkında hiç bir bilgisi olmayan bir insan gelip yorum yaptıgı zaman çok sinirime dokunuyor.
    Ama malesef böyle insanlardan çok fazla var burada (iyi insanlar da yok degil tabii ki)
    Seviyesizleşmek istemem, seviyeyi düşürdüysem özür dilerim, ancak öyle seviyesizce bir mesaja ccevap yazma ihtiyacı hissettim.
    Zaten artık ben bu forumda olmayacagım, yeterince sogudum ben de; bilgiye deger verildigi yok zaten burada malesef. Bundan sonra benim tek yakılacagım yer ikinci el forumudur o da sadece parçalarım çıktıkça satmak için. Seviyesiz belaltı laflar sarfeden insanlar "binbaşı" olmuş. Hem de bilgi sahibi olan insanlara saygılı olmak yerine; hem bilmeden kafadan atıp hem de sonra böyle laflar eden insanlar.Yazık bu foruma.
    Hoşçakalın
  • dual bios u bios ayarlarından nasıl kapatabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.