Şimdi Ara

BIOS Konusunda Profesyonel Yardım Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar laptopun BIOS'unu güncellerken anlayamadığım bir sorun oldu ve cihaz şu an açılmıyor. Farklı bir iki yöntem denedim BIOS'u kurtarabilmek için ama ne yaptıysam olmadı. USB ile güncel BIOS dosyalarını yüklemeye çalışıyorum ama ESC+FN tuşuna bastığımda laptopun ledlerinden hiçbiri yanmıyor ve 6-7 saniye sonra direkt hoparlörden çıkan bir cızırtı ile birlikte laptop tekrar kapanıyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim. BIOS konusunda gerçekten bir şeyler bilen birileri varsa yardımlarını bekliyorum.


    Cihaz Acer 5943g. BIOS Insyde EFI / NCQF0115 sürümü. BIOS'u nasıl tekrar yükleyebilirim.



  • ya abi işte beceremiyorsanız kendinize güvenmiyorsanız yapmayın be şu update i al şimdi gitti cihaz uğraş dur çözümü varmı yokmu çöpemi atıcaz durup dururken neden güncellersiniz şu biosu hele leptop hiç uğraşılmaz hadi kasa olsaydı jumper falan da
  • Bende aynı sorunla karşılaştım. 1 hafta kadar uğraştım ama çözemedim. En son çare teknik servise 40 lira verip halletmiştim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FN+ESC ye basin demiyor sadece arkadas. bu tuslara basarken power i takin diyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_49322589/tm.htm

    bence buradaki konuyu bir deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    FN+ESC ye basin demiyor sadece arkadas. bu tuslara basarken power i takin diyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_49322589/tm.htm

    bence buradaki konuyu bir deneyin.

    Denedim hocam tüm adımları uygulayarak. İşlemlerle ilgili bir sorun yok Insyde EFI ile ilgili bu sorunu yaşayanların çoğu çözememiş yabancı forumlarda da araştırıyorum sonuç yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irou

    ya abi işte beceremiyorsanız kendinize güvenmiyorsanız yapmayın be şu update i al şimdi gitti cihaz uğraş dur çözümü varmı yokmu çöpemi atıcaz durup dururken neden güncellersiniz şu biosu hele leptop hiç uğraşılmaz hadi kasa olsaydı jumper falan da

    Dostum konu becerip becerememe değil. Bahsettiğim cihaz laptop lakin tüm parçalarını toplayarak kendim 0 dan laptop yaptım resmen çöpe möpe de gidecek değil zaten çer çöp toplayarak cihazı oluşturdum. BIOS kilidini açıp çift ekran kartını etkinleştirmeyi denerken güç kaynağından kaynaklanan bir sıkıntı oluştu. Bu tür işlerle uğraşan bir çok kişinin başına gelebilecek bir şey. Ne yani cihazı alıp üstüne dantelli nakış koyup da mı kullanalım. Hiçbir şeyi kurcalamadan öyle dursun mu cihaz. Şu aşağıdaki linkte bahsettiğim toplanmış laptopun derecelendirmesi fln ve bazı ufak tefek sorunları mevcut. Konu başlığında da konuyla ilgili uzman birileri varsa ilgilenebilir mi diye belirttim. Kimseden beceremiyorsanız bulaşmayın veya ne bok yedin sen laflarını dinlemek için değil. Ne yaptığımızın bilincindeyiz karşılaşılan, karşılaşılabilecek sorunlara çözüm üretmeye çalışıyoruz altı üstü bu.

    http://forum.donanimhaber.com/m_73945763/f_//tm.htm#73945763



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 29 Nisan 2013; 1:14:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irou

    ya abi işte beceremiyorsanız kendinize güvenmiyorsanız yapmayın be şu update i al şimdi gitti cihaz uğraş dur çözümü varmı yokmu çöpemi atıcaz durup dururken neden güncellersiniz şu biosu hele leptop hiç uğraşılmaz hadi kasa olsaydı jumper falan da

    Hocam reklam olmaması açısından PM ile BIOS'u güncelleştirdiğin yeri mesaj olarak atabilir misin. 2-3 gün içerisinde çözüm üretemezsem mecbur birilerine yaptıracağım artık. Umarım bu süre içerisinde bir çözüm bulurum. Aramalar devam ediyor.
  • Sorun çözülmüştür ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Nasıl çözüldüğüne gelecek olursak biraz karışık ve deneysel oldu ama sonuç başarılı.

    Flash belleği disket sürücüsü olarak ayarladım. Güncel BIOS sürümünü indirdim. Acer'in sitesindeki BIOS sürümü .bin dosyası olarak mevcut bunu .fd olarak değiştirdim aynı şekilde .bin dosyası olarak da flash belleğe koydum. (Hangisini yerse mantığı. Çünkü 40 farklı yabancı forumda 40 farklı şekilde anlatılmış. Kimisi Insyde BIOS'ta .fd yaptım diyor kimisi .bin olarak bıraktım diyor.) Aynı şekilde indirilen dosyanın içerisinde bir de ROM dosyası vardı bunu da flash belleğe attım ve bu rom dosyasının da uzantısını .fd versiyonu olacak şekilde çoğalttım. Dosya isminin ne olacağıyla ilgili de 50 çeşit farklı şey var kimileri x64 yaz diyor kimileri ismini BIOS yap o şekilde olur diyor... Tüm bu uzantı ve dosya adlarını çoğaltarak floppy olarak kullandığım flash belleğin ana dizinine attım.

     BIOS Konusunda Profesyonel Yardım Lazım

    Forumun birinde hiçbir usb birimi kullanılmamalıdır yazmaktaydı ben de bunu bir üst seviyeye taşıdım Ardından laptopun kasasını açtım ve usb mantığıyla çalışan ne kadar birim varsa hepsini söktüm. Hoparlör soketleri, finger print ve extradan takılmış olan 3. usb'nin soketlerini söktüm.

    Kasayı söktükten sonra havya ile BIOS pilini de söküp 10-15 dk o şekilde beklettim ardından tekrar monte ettim ve FN+ESC tuşlarına basılı haldeyken usb belleği taktım ve sonra power tuşuna bastım. Birçok forumda anlatıldığı gibi bu modelde öyle yeşil ışık turuncu ışık muhabbeti olmuyor. Sadece fan yüksek bir devirde dönüyor ve 1 dakikayı bulan beklemeden sonra restart atıyor. Restart attıktan sonra açılıyor bir 10-15 saniye bekledikten sonra tekrar restart atıyor ve ardından ekranda görüntü beliriyor. Sözü fazla uzatmamak gerekirse bu tür bir durumla karşılaşan arkadaşlar olursa cihazı boş yere çöp etmeyin denenebilecek bir dünya yöntem var sonuna kadar uğraşın, bir şekilde oluyor yani. Sonuç gayet olumlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 21 Şubat 2014; 21:54:30 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.