Şimdi Ara

bir aracın servis bakımlı oludğunu nasıl anlarız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba
    2. el araçlarda servis bakımlı ibaresi görüyorum.
    Bir aracın servis bakımlı olduğunu yada daha önce herhangibir tamiratının serviste yapıldığını nasıl öğrenirim.
    Örneğin; aracın plakasını alıp yada şase numarasını, tek tek istanbul yada ankaradaki servislere mi sormam gerek ?
    Teşekkürler



  • Bir aracın bakımı 3 yerde yapılabilir. Yetkili servis, özel servis, oto sanayi.
    Servis bakımlı diyene sorulur bakımları hangi serviste yaptırdın diye. Derseki falanca yerdeki falanca servise yaptırdım, oraya telefon açılır sorulur şu plakalı araç bakımları sizde yapılmış bilgi alabilir miyim diye. Tek tek sormaya gerek yok.

    Bir de 2. el araçlarda kazasız boyasız ibaresi de oldukça sık görülür. Sorgulama yapınca yada aracı yakından inceleyince 3 yada 5 tane kaza illa çıkar ufak tefek de olsa.
    Yani yazanlara pek itibar etmemek gerek.
  • aracın hangı marka ıse o aracın yetkılı servısıne gıt ruhsatı yada plakayı ver onlar sana tarıhlerıne kadar ve yapılan degısen ıslemlerıne kadar her bılgıyı verırler
    bır hafta once ben gıdıp sordum Renault maıs servısıne butun detaylarına kadar degısen bakımda kullanılan vıdasına kadar bılgı verıldı.
  • polen filtresi temizse yetkili servis bakımlıdır denilebilir

    çünkü sanayi ustaları bu parçanın ne işe yaradığını bilmediği için değiştirme yoluna gitmez.

    normalde polen filtresi her yıl değiştirilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 19 Nisan 2015; 20:46:36 >
  • Toyota yetkili servisleri, bu hususta kesinlikle bilgi vermiyor. Geçen senelerde böyleydi, değiştiyse bilmiyorum. Ancak ekpertiz için gelirseniz bilgi verilir diyorlardı. Sen istiyorsun duj, o zman 150-200 vereceksin.

    Ama Mitsubishi'nin hangi servisini aradıysam şase numarasını vererek bütün bakım bilgilerini vermişlerdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.Kahriman

    polen filtresi temizse yetkili servis bakımlıdır denilebilir

    çünkü sanayi ustaları bu parçanın ne işe yaradığını bilmediği için değiştirme yoluna gitmez.

    normalde polen filtresi her yıl değiştirilir.

    garip olsa da servisin gereksiz gördüğümüz parçaları değiştirmesinden yola çıkılabilir aslında. örneğin motor yağı karter tapasını piyasa ustaları değiştirmezken servisler değiştirir. radyatör suyunu komple boşaltmak için alttaki radyatör vanası yakın zamanda sökülmüşse servis yüzü görmüş diyebiliriz. ya da silecek suyu maviyse. kayışlar gıcır gıcırsa. tabii ki polen filtresi orjinal ve değişmişse. yağ filtresi üzerinde markanın amblemi varsa yetkili servis. yoksa özel servis bakımlıdır.




  • Tanıdık olursa bütün markaların servislerinde araç servis kayıtlı mı değil mi size söylerler. Ayrıca araç zaten servis kayıtlıysa, satıcı bunu bir koz olarak kullanıp satacaktır ki satış anında size tek tek tüm servis faturalarını gösterecektri. Bunu gösteremiyorsa inanmayın.
  • Hort olacak biraz ama sormak istediğim bir şey var. Aynı dertten müzdaripim ben de. Aracın 3. Sahibiyim daha önce toyota servis bakımı var mı diye merak ediyorum. Alırken buna dair bir şey sormamıştım. 2 ay içerisinde arabayı servise bakıma götüreceğim bu bilgiyi öğrenebilir miyim herhangi bir yerden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl başından beri yüzlerce aracı inceledim 7 adet aracı almaya karar verdim. Hepsinde de hasar kaydı yok demelerine rağmen ikisi ağır ve pert, diğerleri de önemli miktarda hasarlı çıktı.


    Şu an ikinci araç almaktan insanımızın sahtekar ve yalancı olması nedeniyle tamamen vazgeçtim, sıfır aracın da hayalini bile kuramıyorum.


    Demem o ki servis bakımlı diyorsa aracı a dan z ye sen servise baktırıp bütün masraflarını yapacaksın demektir. Aracım kusursuz diyen satıcının yalan söyleme ihtimali yüzde bir milyondur!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.