Şimdi Ara

KONU GÜNCELLENDİ BİR ASUS SERVİSİ VAKASI DAHA GARANİTİLİ ÜRÜNE SIFIRINDAN FAZLA TAMİR ÜCRETİ İSTEĞİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
2
Favori
10.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berk70 kullanıcısına yanıt

    Evet katılıyorum aynen thh falan da zun sürer ama yapmak lazım meyadını boş bulmuşlar. Üstlerine yasa ve yaptırım olarak gidilmediği sürece çok bir şey olmaz malesef.

  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Valla garanti ve servis yüzünden bnde aşırı mecbur kalmadıkça kolay kolay almam bir daha. Mecbur kalmakta istemem.

  • Geçmiş olsun kardeşim, şaşırmadım sonuca 


    Asus, üretim kalitesini hiçe sayıp, düşük seviye/kalitesiz bileşen kullanmış ki bu sorun olmuş, yıllardır türlü marka anakart ve sistem kullandım hiç böyle bir şeye denk gelmedim şahsen.


    THH' ne başvuru yapman iyi olur, şikayet ile alakalı da ne kadar platform varsa yazmakta iyi olur.

  • sahilkurdu61 kullanıcısına yanıt

    Doğrusu bu ama pcsiz kaldım bu ankartı onlardan alıp yaptırmayı düşünüyorum ama öyle oldumuda neyi nasıl ispatlaycam ? pcsiz kaldımama bakim yoksa bu işlemi uğraşayim bilemedim. Yani farklı parçalar alıp sistem oluşturmaya bütçemde yok. Bu anakartı yaptırıp bir yerde kullanıma devam edecem gibi.


    Ama yaptrsam da şikayet süreci nasıl işleyecek yaptrınca bilemedim şimdi. Yapılmış ürünü kime inceletcez sonra bu işleyiş thh falan uzn sürüyor çünkü bnm bildiğim. Ama tabi başvurmak lazım.

  • Asus eskidendi MSI varken Asus kullanmak mı kalmış. Eskiden Çizgi Elektronik zamanı garantisi bitmiş ürünleri bile geri çevirmiyorlardı. Nerden nereye… Uyduracak başka bahane bulamadılar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler @LEON-X hocam malesef öyle zamannda daha önce de dedim yukarlarda ne sistemler geçti elimzden son 22 - 25 yılda daha hava sirkilasyonu olmayan kasalarda neler kullandım veya kullandık.

    Bu kadar kısa sürede tuf yani kaliteli bileşenleri olan anakart, mesh yapıdaki lianli kasadamı bu sorun olacak daha öncekiler niye olmadı ?


    6 ay bile kullanmadım ürünü. Kızdım nokta böyle bir fiyat politikası olmaz tutum olmaz. Hatta sana bir sorcaktım bugün, hem işlerden hemde tel trafiğinden frsat olmadı aklımdan da çıktı sonra.


    Msi düşündüm kredi ile falan almayı ama ona da o servis bakıyormuş. Belki gigabyte alırım denk gelirse onu bilmiyorum kim bakıyor servise. 10 yıl önce bnm hatamdan olan 760 ekran kartına ücret almadan garanti dışı bırakmadan


    bakmışlardı sağolsunlar. Ama tabi değişmiştir belki orası da şirket olarak. Endeks bilişimdi o zaman firma. Şimdi arena falan olabilir onunla işim olmadı hiç. Thh konusunda haklısın tabi...





  • Soul_Fly kullanıcısına yanıt

    Msi beğendim bir marka bay ada kullandım sorunsuz ama malesef ona da o servis bakıyor : ) çizgi konusunu biliyorum başarılı idi o firma. Gigabyte kaldı geriye :) onunda eski servisi iyi idi. Yukarı mesaja yazdım zaten.

  • slot ya da kartta kullanılan kontaklardan birinin malzemesi kötü diyebilir miyiz? bu sebeple de biri diğerini yemiş olabilir mi?. ayrıca pc'yi nerede kullanıyorsan eğer, orada nem oranı yüksek olabilir. nem ölçer ile kontrol etmeni öneririm. montajda var olan veya sonrasında da oluşmuş olabilecek bir gevşeklik de oksitlenmeye sebep olmuş olabilir. az çok tecrübemle tahmin yürütüyorum, slot kontakları dandik olmalı diyorum. yine şu nem kontrolünü yapmanı öneririm. servisin çözüm odaklı hareket etmediği belli oluyor. yorum yapmaya gerek görmedim. ayrıca şu yukarıda asus videosu da çok fena. asus olsaydım, ona kişiye notebook hediye eder, o videoyu imha etmesini rica ederdim.  

  • Asus çok çok ucuz veya takasla almadıktan sonra bulaşmam . Kullanıyorum ekran kartını ama dediğiniz gibü bu ülkede servisi berbat . Allah uzak etsin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THH ile umarım hakkınızı alırsınız. Çizgi Elektronik bile 2013-14 gibi bozmaya başlamış, ardından servis işini şu anki firmalara devretmişti. 8 yılda bir şey değişmemesine şaşırmadım

    Şu anki durumunu tam bilmiyorum ama, Gigabyte servis konusunda iyiydi. Benim son yıllarda masaüstü PC'lerle pek alakam kalmadı (imzamdaki antika sistemden anlaşılacağı üzere), ama birisi PC toplarken danışırsa Mobo ve ekran kartında Gigabyte öneririm. Global olarak garanti politikaları iyi. Mesela en son kullandığım Gigabyte 2080S'in vidalarında garanti etiketi yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başıma gelen başka bir olaydan örnek vererek şöyle bir yol önereceğim. X marka bir kulaklığım kırılmıştı. Servisten alacağım cevabı bildiğim için firmanın global adresine mail attım, durumu özetledim. Onlar da müşteri memnuniyeti için değişim ya da ideyi onayladılar. Oradaki konuşmayı çıktı alıp burada servise yolladım ve ekstra ücret istemediler de. Ama direkt burada servise yollayan herkese bir kulaklık parası kadar tamir ücreti çıkarıyorlarmış. O yüzden bence Asus’un globaldeki adresine bir mail atmayı deneyin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pm ile konu hakkında yardımcı olabileceğimizi düşündüğümüz bir mesaj gönderdik,umarım sorun çözülür

  • Asus R9 290 almıştım yıllar önce , kart masaüstünde hiç bir program açık değilken %100 yük çalışmaya başlıyordu , garantiye gönderdim tamir edip yollamışlar yine sorunlar devam etti 35 günde kaç kez arayarak iade edebildim


    O günden beri yurtdışından alıyorum bilgisayar parçalarını ucuza , şuana kadar bir sıkıntı olmadı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede Asus alınmaz.


    neredeyse aynısı başıma geldi, anakartı sattım sonra geri almak zorunda kaldım. aylarca uğraştım, anakartın 2 sene önceki fiyatından hediye çeki aldım mağazadan, Asus bütün pisliğini yapmıştı orda da.

  • Benim anlamadığım markalar 10 yıl yedek parça bulundurma zorunluluğu yokmuydu?

    Yani şu durumda arkadaşın soketi kullanıcı hatası olsada o anakartın soketinin değişmesi için ellerinde yedek soket olması gerekmez mi?

  • Hiçbir elektronik cihaz bozulmaz diye bir şey yok. Ama bozulan cihazları onaracak servis mutlaka olmalı. Bu servisler de müşterinin cebini değil alacağı hizmeti düşünmeli. Bu ne demek lan böyle. Sıfır cihazdan yüksek 2.ele koyanı gördüm de bu durumu ilk kez görüyorum ya.

    Bi dakka. Hocam bunlar dolar hesabı yapmış olmasın? 350 dolar diye fiyat çıkarmış olmasınlar? Yurtdışında ne kadar acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Yorum için teşekkürler pc yi normal sıcaklıta olan her zamanki oda da kullanıyorum o oda da farklı bilgisayarlarda kullandım pc olsun laptop olsun. Hiç birinde böyle bir sorun olmadı. Ama dediklerinizi anladım tabi.


    Eevet servis malesef çözüm odaklı olmadı konu açma sebebimde bu zaten. Teşekkür ederim.

  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt

    Melsef şu an a kadar öyle gözüküyor servis konusu

  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, gigabyte eskiden iyi idi şu an bilmiyorum zaten oda bozduysa artık yapacak bir şey yok marka kalmadı alacak anakartta özellikle :)

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler Asusun üst düzey bir yetkilisne mail attım bakalım döneceklermi sonuç ne olacak... Çok aşırı bir ümüdüm yok ama...

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.