Şimdi Ara

Bir avmde 4 kişilik yemek 150TL (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
3
Favori
17.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_67

    Gezmeyeceksin



    Yemeyeceksin



    İçmeyeceksin



    Araba almayacaksın



    Benzin zaten kol gibi



    İşe gideceksin eve geleceksin ( o sırada patlamaya denk gelmezsen)



    Akşam gelip akiti izleyip şükredeceksin



    Dışarı çıkmak zorunda kalırsan döner yiyeceksin



    Kıyafet almak istersen pazardan yazın kışlık kışın yazlık alacaksın



    Eğer birikim yapıp dolar aldıysan en kısa zamanda bozduracaksın tl ye geç bide ordan girsin





  • Bir firmada 6 ay kadar memur kadrosunda çalıştım.



    İngilizce,bilgisayar bilgimde vardı bakım malzemeleri satın alması yapıyordum.



    Tecrübe olmadığı için asgari ücretten maaş alıyordum,bir de göz boyamak için 3 ayda bir maaş ikramiye vardı.



    Bekar halimle,arabam olmadığı halde,o kadar gezen biri değilken bile maaş bitiveriyordu.



    Benimle aynı işi yapan lakin uzak doğu dillerinden birini bildiği için biri benden 2.5 kat fazla maaş alıyordu.



    Firma,yer bilgisi vermeyeyim sendikalaşma yoktu,zamanında girenleri de toplayıp notere götürüp çıkartmışlar.



    Memurluğu kazandığımı duyunca verdim istifayı şimdi atanmak için bekliyorum,felaket maaş ve iş gücü adaletsizliği var özel sektörde.İnsan kaynakları ile papaz oldum en son ayrılırken isyan ettim.



    Millet olarak hakkımızı aramıyoruz.Susuyoruz,korkuyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akbaba89

    Bir firmada 6 ay kadar memur kadrosunda çalıştım.



    İngilizce,bilgisayar bilgimde vardı bakım malzemeleri satın alması yapıyordum.



    Tecrübe olmadığı için asgari ücretten maaş alıyordum,bir de göz boyamak için 3 ayda bir maaş ikramiye vardı.



    Bekar halimle,arabam olmadığı halde,o kadar gezen biri değilken bile maaş bitiveriyordu.



    Benimle aynı işi yapan lakin uzak doğu dillerinden birini bildiği için biri benden 2.5 kat fazla maaş alıyordu.



    Firma,yer bilgisi vermeyeyim sendikalaşma yoktu,zamanında girenleri de toplayıp notere götürüp çıkartmışlar.



    Memurluğu kazandığımı duyunca verdim istifayı şimdi atanmak için bekliyorum,felaket maaş ve iş gücü adaletsizliği var özel sektörde.İnsan kaynakları ile papaz oldum en son ayrılırken isyan ettim.



    Millet olarak hakkımızı aramıyoruz.Susuyoruz,korkuyoruz.



    Kurtulmuşsun işte hocam ne güzel, memur oldun mu ömür boyu rahatsın. İşini severek memnun kalarak yaparsın en azından köle olduğunu hissetmeyerek.




  • Vasıfsız eleman asgari ücret alır lafına da kesinlikle katılmıyorum.



    Lisans yada Önlisans mezunu olup iş tecrübesi olmadığı için özel sektörün ağına düşüp asgari ücret yada yakın ücrete çalışan çok kişi gördüm.
  • Zaten 4 kişilik bir ailenin bir öğün yemek masrafı 20liradan günde 80 lira mutfak masrafı eder, o ay 31 çekse 2480 lira yapar.
  • 4 ıskender + 4 kola : 100tl
    4 kısı sınema : 80tl
    Cocuklar ust bas : 100tl
    Taksı : 20tl
    Toplam 300tl
    Asgarı maasla gecınen ve esı calısmayan ve 2 cocugu olan bırısı ıcın bunu yapmak hayalden oteye gıdemez.Asgarı ucretle tek kısı gecınebılır ve hayat standartlarını bıraz kısıtlayarak yasamını surdurebılır.

    Kıra zaten yarısını goturur.Gerıye fatura ve erzak kalır.
    2016 yılı asgarı ucretı brut: 1795tl net 1301tl.Bu aradakı fark 500tl nereye gıdıyor devlete devlet napıyor surıyelı beslıyor,yol yapıyor,kopru yapıyor.Asgarı ucret alan adam ne yapsın yolu kopruyu.Benzın zaten oldu 5.4tl.

    Imkanı olan bu ulkede durmasın cıddı cıddı kacın bıryerlere hayatınızı kurtarın.Kacak gıdın yapın bırseyler.Ben cıddı cıddı dusunuyorum bu son olaylardan sonra atıcam bı yere kendımı.Aklımda olan yerler kanada,amsterdam,ıran,norvec ozellıkle norvec ıstıyorum hayırlısı bakalım.

    Son olarak asgarı ucret alıyorsanız ve trden cıkamıyorsanız evlenmeyın bu kadar net.Zaten bu maasa evlenecek bırını bulmak ımkansız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 15 Ocak 2017; 20:23:2 >




  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Şunun 1.5 hatta 1.75 katı, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben çok büyük biryerde yaşammıyorum. Eğer antalyada turist taklidi yapmıyorsanız normal fiyatlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~


    quote:

    Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee


    quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~


    quote:

    Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

    Niye asgari ücret az diye ağliyorsunuz inanın hiç anlamiyorum.

    Haydar Baş 5000 TL veriyordu kardeş ona verseydin oyunu şuna bak ya.Yok veremez bilmem ne diye ağlayacaksan hiç ağlama bana asgari ücret az diye.Bak verilemiyormuş işte hükümet ne yapsın

    Hükümet te istiyordur belki ancak işveren sendikasının elinde istihdam kozu var. Devlet dese ki asgari ücret 2000 tl. İşveren sendikası zorla kabul etse. Bu sefer tüm şirketlerde işçi çıkacak, istihdam düşecek. Oradaki sendika da yer alan Şerefsiz şirketler o paraları çok rahat verirler ancak durduk yere neden kârları düşsün ki? Bu adamlar her sene yeni arabalar, evler, makineler alıp kendi servetine katmak varken işçiye versinler ki? Büyük ağa babaları bile vermek istemezken 10 kişinin altında işçi çalıştıran küçük esnafa asıl sıkıntı bu paralar.

    4 sene önceydi sanırım. Algida Konya da dondurma fabrikası açtı. O zamanlar işçi alımı olacak asgari ücret 950 tl civarında. Bu adamlar gitti 1500 tl ye eleman alımı için ilan verdiler. O zamanki askon ve müsiad, selsiad başkanları ve ekibi baskı yaptılar. Konyanın piyasasının çok üstünde maaş veriyorsunuz, bu fiyatlara eleman alırsanız millet çalıştıracak eleman bulamaz diye yaygara çıkardılar. Bunu diyen adamlar her sene son model arabalara biniyor, trilyonluk makinelerin sahipleri adamlar. Sonuç ne oldu dersen, baskıya boyun eğdi Algida.

    Yanlış olmasın o zaman 1000 veya 1100 tl gibi bir rakama işçi alımı yapıldı. Şuanda asgari ücretin az üstünde eleman alımı yapıyorlar gene.
    Bi laf vardır bilirsiniz. Dünya da yemek olmadığı için değil, zenginler kendilerini doyuramadıkları için fakirler vardır diye.



    Haydar Baş bunu kendisi açıkladı zaten.Mesela esnaf şimdi 1500 TL verdiği adama yine 1500 verecek.Kalanını devlet karşılayacak.

    O dediğin konu çözülemeyecek iş değil bence. devletten büyük kimse yok, sonuçta devlet bir kaldırdı mı elini o şirketleri rahatça kapatır,ama nerdee?

    Türkiye de ortalama 7 milyona yakın asgari ücretle çalışan kişi var. Bunun ortalama 150 tl civarını devlet karşılıyor. Buda aylık 1 milyar tl gibi devlete çıkıyor. Senelik 12 milyar tl. Buna rağmen 104 tl zam geldiği halde zam gelmeyen şey kalmadı memlekette.

    Haydar baş ın dediği gibi asgari ücret 5000 tl. 1500 tl si işveren, 3500 tl si devletten dersek. senelik devlete maliyeti 294 milyar tl yapıyor. Bunu şuanki devlet karşılayamaz. Kaldı ki 5000 tl olursa memurluk diye bir şey ortada kalmaz. Asgari ücret 5000 ama öğretmen, memur maaşı 2500 tl civarı. Polis ve asker maaşı 3500 civarında. Millet gider bu sefer vasıfsız işçi olmak ister. Aynı şekilde asgari ücret artışı gibi diğer kurumlarada bunu yansıtmalısınız ki aradaki denge korunabilsin.



    Ya kardeş gözünü seveyim şu dediklerini aklın alıyor mu

    Asgari ücretlinin maaşı artıyorsa öğretmen memur polisin de maaşı artacak yahu

    Bakin 7 haziran'dan önce ne zaman haydar baş 5000 TL vereceğini açıkladı,o zaman başladı bu vaatler de.

    İyi güzel herkes ayrı ayrı asgari ücret belirtti tamam

    Ama kaynaklar nerede?Kaynakları da yine haydar baş açıkladı.Kaynaklar madenlerimiz işte.Eğer araştırırsan daha iyi anlarsın güzel kardeşim




  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    işte yazdığın gibi tecrübesizmiş. tecrübesiz adam bazı işlerde vasıfsız adamdır asgari ücrete çalışır.
  • Herkes kazancına göre yaşıyor. Dışarıda yemeye 150 lira vereceğine evde en kral sofraları hazırlarsın. Biz öyle yapıyoruz. Ha dışarıda yiyeceğim diyorsan bazı şeyleri göze alacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    ücret işine gelmiyorsa çalışmazsın. arz talep meselesi ülkede milyonlarca işsiz var. 1400 lira değil 1000 tl versen çalışmak için sırada bekleyen o paraya tamah eden insanlar var. şuan asgari ücret çok bile.

    devletin bu konudaki tek suçu varsa oda asgari ücrete zam yapmak oldu. türk parasını değersizleştirdiler. enflasyon arttı. herşey dahada kötü oldu.

    1400 lira çok mu anlamadım? Eve giren 1300se çıkan en az 1400 oluyor, 1400se en az 1500 çıkıyor.Ki bu da en az. Her zaman misliyle çıkıyor. Harcama çok olduktan sonra sayının büyük olmasının ne önemi var? Asgari maaş 500 lira olsa az olmayacak enflasyon da ona göre etkilenecek ve yine bu 1300 1400den farkı olmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stickend


    quote:

    Orijinalden alıntı: amyfm


    quote:

    Orijinalden alıntı: RaceDriver

    Asgari ücretle çalışıyorsan çocuk yapmayacaksın bu kadar basit. Hele 2 tane yapıyorsan sana herşey müstehaktır. Asgari ücret değil 1400 lira 2000 TL olsa bile 2 tane çocuğa doğru düzgün bakmaya yetmez bu devirde zaten. Sürekli birilerine suç atmayı bırakında, biraz kafanızı çalıştırın hayat standartlarınıza ve maddi gücünüze göre evlenin ve o orantıda çocuk sahibi olun.

    Hocam asgari ücretle çalışıyorsan çocuk yapmayacaksın demek sence bir çözüm mü? Bu adamın öteki insanlardan farkı ne de bu zevki tadamayacak? Asgari ücreti 1400 yapan devletin suçu, bu adamın değil

    hocam hükümeti sevmeyen biri olarak diyorum bunu devlet ile ne alaksı var ? avrupa da herkes 3 çocuk mu yapıyor aile şartları çok iyi olduğu halde orda az yapıyorlar yani maddi durumun azsa yapmıyacaksın bu kadar basit ne zevkini yaşayamıyorsunda yapmak istiyorsun çocuğun hayatını zehir ediyorsun

    Bi sonraki mesajımda da belirtmiştim. 3 çocuk yapsın diyen yok. 1400 lira asgari ücret ama ancak faturalara yeten bi para. 1 çocuk yapsan da bu parayla o çocuğa bakamazsın ki. Bunun devletle alakası yok da kim ile, ne ile ilgisi var? "durumun yoksa çocuk yapma" demek çözüm değil. İşsiz bi adamın çocuk yaparak o hayatı çocuğa zehir edebilir, suçlu olabilir. Ama en başında bu adamı işsiz bırakan, sahip çıkmayan suçludur




  • nuriboyka N kullanıcısına yanıt
    Tecrübe kazanınca aldığın maaş değişiyor,çalıştığın firma küçük bir firma ise terfi,zam alamıyorsun.



    Vasıfsız ile tecrübesiz eleman farklıdır.



    Tecrübesizde altyapı vardır,pratik yoktur.Vasıfsız da alırsın sıfırdan yetiştirirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 15 Ocak 2017; 20:0:22 >
  • Aslında asgari ücret normal ama hayat pahalı, bir asgari ücret ancak bir kişiye, 2 asgari ücret 2 kişiye, 3 asgari ücret ise 4 kişiye yeter, yani 4 kişilik bir aileyseniz en az 3'ünün asgari ücretle çalışıyor olması lazım.

    Şimdi gelelim pahalı olan şeylere;

    Ham petrol,
    Çeşitli makineler ve kimyasal maddeler,
    Motorlu taşıtlar,
    Kahve,
    Kakao,
    Baharat
    İlk şekillerde plastikler
    Tıb ve eczacılık ürünleri
    Organik kimyasallar
    Başka bir yerde belirtilmeyen kimyasal ürünler
    İnorganik kimyasallar
    Debagat ve boyacılıkta kullanılan hülasalar, tanenler, pigmentler ve boyalar
    Mineral kimyasal gübreler
    Sabunlar, deterjanlar ve diğer temizlik ürünleri
    İlk şekillerde olmayan plastikler
    Çay
    Kahve
    Muz
    Pirinç
    Kauçuk
    Ham petrol
    Sanayi ham maddeleri
    İlaç
    Boya
    Madeni yakıtlar
    Yağlar
    Suni gübre

    biz bunları ne zaman üretip yurtdışına ihraç etmeye başlarsak işte o zaman bir asgari ücretle 4 kişilik aile geçindirilir.




  • Asgari ücretin çok katı gelirim varken ben bile her hafta dışarıda yemek yemiyorum. Ayda bir falan ancak. Onda da üç kişi gittiğim yerde 70 lira hesap ödüyorum.

    Sen maaşı en düşük yerden ama hesabı çok yüksek yerden hesapla, daha çok isyan edersin.

    Akıl fikir sahibi olmak da zor tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben + emekli anne be babam ile disarida yemek yiyoruz her haftasonu.

    Baydoner e gittigimizde, Ratliff dahil max 65-70 tl odeme yapiyoruz. 150 to lik ne yediniz merak ettim dogrusu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretle çocuk yapmak saçmalığına hiç girmeyeceğim ama su dikkatimi cekti.

    quote:

    Dunyanin her yerinde normal bir olay


    Masaallah Türkiye'den çıkmayıp dünya hakkında bilgi sahibi olmuşsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aquarius man


    quote:

    Orijinalden alıntı: amyfm


    quote:

    Orijinalden alıntı: RaceDriver

    Asgari ücretle çalışıyorsan çocuk yapmayacaksın bu kadar basit. Hele 2 tane yapıyorsan sana herşey müstehaktır. Asgari ücret değil 1400 lira 2000 TL olsa bile 2 tane çocuğa doğru düzgün bakmaya yetmez bu devirde zaten. Sürekli birilerine suç atmayı bırakında, biraz kafanızı çalıştırın hayat standartlarınıza ve maddi gücünüze göre evlenin ve o orantıda çocuk sahibi olun.

    Hocam asgari ücretle çalışıyorsan çocuk yapmayacaksın demek sence bir çözüm mü? Bu adamın öteki insanlardan farkı ne de bu zevki tadamayacak? Asgari ücreti 1400 yapan devletin suçu, bu adamın değil

    Merhabalar, karşılaştırmak üzere Londra'da asgari ücret alan birini düşünelim.

    Bugün Londra'da asgari ücretle çalışan 25 yaş üstü biri saatliği 7,20 sterline, yani günlük 8 saat, aylık 20 gün için 1152 sterline çalışıyor. (bkz.https://www.gov.uk/national-minimum-wage-rates)

    Londra'da kiralık ev ilanları veren bir sitede en yüksek 600 sterlin olacak şekilde arattığımda ne yazık ki merkeze çok uzak yerlerde, oda paylaşımlı ev ilanlarından başka bir ilan çıkmıyor. ( bkz.https://goo.gl/702wiZ )

    Biz bu ailemizin şanslı olduğunu düşünüp 700 sterline istediği büyüklükte bir ev bulduğunu düşünelim ancak bu ev merkezde değildir tabii.

    Bu evimizin ortalama gaz ve elektrik faturası masrafları ülke ortalamasına göre, 61 sterlin. ( bkz.https://www.ukpower.co.uk/home_energy/average-energy-bill )

    Aylık abonman 81.50 sterlin ( bkz.https://tfl.gov.uk/campaign/fares-freeze?intcmp=43624 )

    Kabaca hesapla 1150 sterlinimizin 850 sterlini daha karın doyurmadan bitti. Kaldı 300 sterlin. Daha diğer 3 kişinin ulaşım masrafını bile hesaplamadık fark ettiyseniz sadece 1 kişiye abonman verdik o kadar.
    Şimdi 1 eşi ve 2 çocuğuna bakacak olan bu kişi kalan 300 sterlinle hayatta kalabilir mi peki? Kalamaz.

    2 çocuklu 4 kişilik bir aile tek asgari ücretle İstanbul'da nasıl geçinemezse Londra'da da aynı aile asgari ücretle yine geçinemez. Dünyanın hiçbir yerinde asgari ücretle büyük bir şehirde YAŞANILAMAZ. Ancak eşlerin ikisi de çalışırsa, bir tane de çocukları olursa ehh belki.

    Fakirliğin kol gezdiği Afrika ülkeleri, Pakistan, Afganistan vb. ülkeler her ne hikmetse o bahsettiğiniz '' zevki '' en çok tadan ülkeler iken az doğurganlık oranı olan ülkelerin gelişmiş ülkeler olması bir tesadüf değildir.

    Çocuk sahibi olmak herkesin hakkıdır ancak çocuğuna yeterli şartları sağlayamayacaksa vasat hayat şartlarında çocuğu büyütmek, bu kötülüğü o çocuğa yapmak da kimsenin hakkı değildir kimse kusura bakmasın.

    Son olarak işin asgari ücret yönüne bakalım. Herkes çocuk sahibi olsun 2'şer 3'er ama herkese de asgari ücret 2500 lira verilsin. E tamam da bu ülkede yığınla insan var 1400 size az geliyorsa başkası yaşamak için MECBUR o ücrete tamam diyor. Asgari ücretlerin artmasına çelme takan en önemli unsur zaten bu ülkede insanın fazla olması. 1. kişi maaşı beğenmez çalışmaz 2.si çalışmaz 3. alır o işi. İşverenin bu paraya kimse çalışmıyor şunu 1700 yapayım demesine gerek kalmıyor. Siz diyorsunuz ki hem çoluk çocuk bol olsun çünkü herkesin hakkı, hem de herkes huzur içinde para bolluğunda yaşasın. Ne yazık ki yok öyle bir dünya. Hem de hiçbir yerde.




    şu an 25 yaş üstü 7.50 sterlin aylık 1200 sterlin. Yani ele kalan 50 sterlin daha var.

    Ki londradan bahsediyoruz. Dünyanın en lüks ülkelerinden, ülkenin en lüks şehirlerinden birisi. Kimse orada aylık asgari ücrete çalışmaz kimse de o parayı vermez. Utanır vermeye. Bu yüzden standart bir şehirde ele kalan daha çok olur.

    Türkiye'de 1400 tl alıyorsun. Bu 1400 tl'nin 600-700i zaten 1+1 odalı evin kirasına gidiyor ki bu devirde 600-700 tl'ye ev bulursan öp de başının üstüne koy. Kışın ısınmak ve yıkanmak için yaktığın doğalgaz ücreti 300'den aşağı gelmez. Bunun elektriği veya suyu da var. Sabit, maaşının 1000 lirası gitse yine kâr ki fazlasıyla gidiyor eminim. Bu işçi et yiyemeden el mahkum tosta, makarnaya abanırsa 1. kişi 2. kişi çalışmazı bırak hepsi sıraya girer elbette. Kalan 300-400 lirayla millet ev geçindirmeye çalışıyor. Bu adam çocuk yaparsa suç bu adamın olsun. Ama bu adamı bu şartları sunan, mecbur bırakan devletin niye suçu yok




  • aquarius man A kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de asgari ücret 1400 değil , 650 tl dir. İkincisi de İstanbul'da ev kiraları 1500 tl'den başlıyor.Yanlış hesap yapıyorsun. https://forum.donanimhaber.com/turkiye-de-asgari-ucret-650-tl--122714729
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amyfm


    quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    ücret işine gelmiyorsa çalışmazsın. arz talep meselesi ülkede milyonlarca işsiz var. 1400 lira değil 1000 tl versen çalışmak için sırada bekleyen o paraya tamah eden insanlar var. şuan asgari ücret çok bile.

    devletin bu konudaki tek suçu varsa oda asgari ücrete zam yapmak oldu. türk parasını değersizleştirdiler. enflasyon arttı. herşey dahada kötü oldu.

    1400 lira çok mu anlamadım? Eve giren 1300se çıkan en az 1400 oluyor, 1400se en az 1500 çıkıyor.Ki bu da en az. Her zaman misliyle çıkıyor. Harcama çok olduktan sonra sayının büyük olmasının ne önemi var? Asgari maaş 500 lira olsa az olmayacak enflasyon da ona göre etkilenecek ve yine bu 1300 1400den farkı olmayacak.

    işçilik ucuzlarsa. üretim artar enflasyon düşer. rekabet artacağından istihdam artar hayat ucuzlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.