Şimdi Ara

BİR FİZYOTERAPİST AĞABEYİNİZ/KARDEŞİNİZ OLARAK SÖYLÜYORUM!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
66.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F.B_1907

    Ayrıca özel sektörde para yok ve hayvani çalışma şartları var her meslek için. İİBF FEF Mühendis Öğretmen herkes KPSS kasıyor. Devlete girmesi kolay bölümleri okumak burda önemli nokta..

    fizyoterapi hakkında bilgim yok. ama bir mühendis olarak mühendisliğin çoktan öldüğünü söyleyebilirim. Boğaziçi Bilkent ODTÜ İtü mezunlarının durumu görece daha iyi ama diğer okullardan çıkanların bir çoğunun tek şansı maalesef kpss. İibf için de aynı şey geçerli zaten, o çok önceleri bitmişti.

    Özel sektörde tutunmak için genç yaşta iyi tecrübe kazanmak lazım. İlerleyen yaşlarda o tecrübe ile yola devam ediliyor. Tabi her zaman kaygan zemin. Verimden düştüğün an acımadan postalıyorlar.

    Bir de özel sektör çok stresli, sürekli koşuşturmaca. Türkiye'de tartışmasız en iyi işveren devlet genel olarak. En azından gelecek kaygısı çekmiyorsun ve düzenli bir hayatın oluyor. Bazen yatarak para almakla suçlansan da, seni suçlayanları da aynı şeyle suçlama şansı olduğu için çok sorun olmuyor.

    Devlete ataması kolay meslekler gerçekten Türkiye'deki en iyi meslekler denebilir. tıp ve 3-5 öğretmenlik branşı kaldı geriye, bir de belki hemşirelik. Keşke bu kadar çok üniversite açılmasaydı çünkü insanlara acıdan başka bir şey getirmedi. Üniversite mezunlarını birbirine kırdırdılar resmen.




  • Seçmediğiniz iyi olmuş. Zira ülkemizde her daim gölgede kalacak 1 meslek olacağı düşüncesindeyim. Umarım yanılırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Bize hep mezun olup çeşitli yerlerde işlere başlamak empoze edildi. Mühendislik konusunda da birkaç mühendisin bir araya gelip iş kurması tutunabilmesi cesaret isteyen riski bol bir durum. Yapılabilir mi? Evet. Ama öğrencilikten itibaren yolu çizmek ve de mezun olduğunda ne yapabileceğimizi bilebilecek pozisyonda olmak gerektiği düşüncesindeyim. Ama öğrencilik dönemimiz -istisnalar hariç- üniversite hazırlık stresinden ayrılıp eğnece,sevgili edinme, gezme tozma ve sınıfı geçme odaklı.





    Şimdi size bir örnek vermek istiyorum: Saygın ünilerden birinde (İTÜ) bir mühendislik branşında öğrenciliğini uzatmış bir arkadaş +2 ya da +3 sene sonunda diplomasını eline alıyor. Piyasaya atılıp para kazanmak istiyor haliyle, ama java, C vs de bilmiyor. Haliyle istediği pozisyonlarda yer almak için mezuniyet sonrası bu yazılımları öğrenmeye çalışıyor. Mühendis adam işinde kullanacağı yazılımın haricinde birkaç yazıl da bilmek zorunda, ingilizce kaynakları çözebilecek seviyede olmalı. Lafa gelince hepimiz ingilizce biliyoruz. Ama bir kaynağı bire bir çevirmeye gelince yamulup kalıyoruz.



    Özet geçeceğim: Mühendislik okuyorsan öğrencilikten itibaren çalışacağın sektör için yatırım yap: 1 Dil öğren, 2 Dil öğren, 3 Yazılımlara hakim ol. 4 Çalışmak istediğin branşlarda zorunlu stajlar haricinde bol bol gönüllü staj yap. O zaman ya istediğin pozisyona yerleşirsin ya da kendi işini kurarsın.

    Edit (imla )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptNB -- 16 Mart 2018; 10:21:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ptNB P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durum hala aynı mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mastermind33

    Durum hala aynı mı
    Durum daha kötü:)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.