Şimdi Ara

>>Bir garip sorun, umarım bir bilen vardır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Benim bir sorunum var ve oldukça uzun olabilir.

    1 - Evde iki bilgisayar var. Oğlanın bilgisayarında ASUS M5A 97 LE ve FX6300 işlemci, benim sistemimde MSI G43 anakart ve FX6300 işlemci vardı. Bu sistemler arasında yerel ağda bir sorun yoktu. Bu iki sistem yerel ağda oyunlarda birbirini görüyor ve LAN game ile oyun oynuyorduk.

    2- Ben sistemdeki takılmalardan dolayı upgrade yaptım ve işlemcim ile anakartı değiştirdim. Şimdi sistemimde GİGABYTE 990XA-UD3 Rve 1.1 anakart ve FX 8320 işlemci var. Zaten olanlar da bundan sonra oldu.

    Olay şu : Bu iki bilgisayar ev ağı kurduğumda birbirlerinde kurulan ev ağını görüyor, katılmak için soruyor ve katılıyorum. Her iki bilgisayardan karşılıklı dosya alış-verişi yapabiliyorum, ağda birbirlerini görüyorlar ama LAN game yapamıyoruz çünkü "tüm ağ haritası" nı görmek istediğimde "Eşleşme hatası bulundu" diyor. Bilgisayarlardan birisi kapalı olduğunda bu ağ haritasını gösteriyor ama ikisi de açıksa göstermiyor.

    İşin ilginci bu sorunu her iki bilgisayar da yapıyor, yani upgrade yaptığım bilgisayar değil, oğlanın bilgisayar da yapıyor.

    Her ikisinde de aynı ethernet bağdaştırıcı var, aynı sürümü yükledim olmadı, farklı sürümleri yükledim olmadı.

    Her ikisine de tekrar, tekrar format attım, hiç bir antivirüs vs. kurmadan ilk önce ethernet bağdaştırıcı sürücülerini yükledim, olmadı.

    Format yetmedi, her ikisine de farklı aygıtlardan (yani birisini dvd'den kurdum, diğerini flash diskten) kurdum, olmadı. Bunu çaprazladım, dvd ile yüklediğime flash ile; flash diskle yüklediğime dvd'den format attım, olmadı.

    Güvenlik duvarını kapattım, olmadı.

    Modeme rest attım, olmadı.

    Modemde her iki bilgisayar ağda ve görülüyor, statik IP atadım, kendim IP numaralarını değiştirdim olmadı.

    Bilgisayarda isimleri değiştirdim, çalışma grup isimlerini değiştirdim (yani kendi belirlediğim aynı isimler yaptım) olmadı.

    Kablo denildi, gittim sıfır (bana öyle tavsiye ettiler Hama iyiymiş; 1.5 ve 3 metre uzunluklarında) 2 adet kablo aldım, olmadı.

    İnternetten, google translate'i kullanarak çeviri yaptım, sorunumu arattım, microsoft sitesinden, forumlardan duruma yakın olan çözümleri uyguladım, olmadı.

    Windows'un yönetimsel araçalrında, hizmetlerinden yine bu yukarıdaki araştırma sonuçalrına göre gerekli düzeltmeleri veya ayarları yaptım, olmadı.

    Her iki bilgisayar da internete bağlanıyor, her iki bilgisayarın nete bağlanma konusunda sıkıntıları yok. Oğlanın bilgisayarında ev ağı kuruyorum, benim bilgisayar "ev ağı kurulduğunu görüyor" katılma seçeneği sunuyor, katılıyorum, dosyaları paylaşabiliyorum, alış veriş yapabiliyorum ama haritada eşleşme hatası bulundu diyor.

    O bilgisayardaki ev ağından çıkıyorum, ortak ağa alıyorum ve geçiyorum kendi bilgisayarıma, kendi bilgisayarımı ev ağından çıkarıyorum, ortak ağa alıyorum ve kendi bilgisayarımdan ev ağı kuruyorum.

    Diğer bilgisayar görüyor, katılıyor, paylaşıyor ama onda da, bende de bir türlü harita çıkarmıyor.

    Uzun oldu, kusura bakmayın lütfen. Var mı bir çözüm öneriniz? Anakartla ethernet aygıtıyla ilgili bir sorun olabilir mi?







  • Olabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki benim anakarttaki sorun, neden diğer bilgisayarında ağ haritası çıkarmasına engel olsun? Bu soruya da cevap bulamıyorum. Diğer tarafta ethernet donanımında sorun varsa, internete bağlanıyorum, ev ağında dosya alış verişi yapıyorum.

    Benim aklıma her iki donanım da aynı olduğu için bir çakışma var gibi geliyor. >>Bir garip sorun, umarım bir bilen vardır



    Diğer bilgisayar kapalı olduğunda ağ haritası bu şekilde.




  • Ev grubundan çıkıp yeni bir ev grubu oluşturmayı denediniz mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet evet, denedim ama olmuyor. her iki bilgisayarda da ev grubu kurdum, baktım olmadı; çıktım, ortak ağa her ikisini de sonra diğer bilgisayardan ev ağı kurdum sonuç aynı.

    Ev ağını görüyorlar, dosya paylaşıyorlar ama ağ haritasında eşleşmiyorlar ve dolayısıyla da LAN game yapamıyoruz.

    Ya zaten dün akşam bios downgrade yaptım. Ve Bilgisayar çalışıyor ama ekranda görüntü falan yok. Neyse, oğlanın bilgisayardan girdim nete (ki şimdi de o yok da, onun bilgisayardan yazıyorum yoksa gelse ) baktım o bios sürümünde (14 tane bios çıkarmak hangi kafaysa) benim FX 8320 işlemciyi desteklimiyormuş... Bu tecrübeyi öğrendim ama acı oldu biraz. Vel hasılı şu an o sorunu çözmek için işlemci bakıyorum.

    Dediğim gibi bu gigabyte'la yıldızım benim bir türlü barışmadı. Zamanında EPOX marka vardı, çok kaliteli deniliyordu ve maalesef aynı anakart beni çileden çıkartırken, arkadaşın pc'de sorunsuzdu. Bu da öyle bir anıdır işte; gigabyte anısı etti iki...

    Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim.




  • Evet yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarım, sorunun kaynağı modemmiş. Sanırım modemin yerel ağ bağlantısı ile ilgili içeride sıkıntısı olsa gerek ki switch aldım ve problem ortadan kalktı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.