Şimdi Ara

Bir Garip Upload Kotası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kota konusunda bir şikayetim var. Bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamamıştım bu durumla ilgili. Yani bazı arkadaşlar gibi "fazladan kota ekleme" gibi bir durum görmemiştim.

    Az önce kota bilgilerimi kontrol ederken farkettim ki bu ay 19,50 GB Upload yapmışım. Download miktarım da aynı 19gb. Download miktarı doğru ancak bu upload miktarı imkansız. Yani eminim böyle bir kullanım olmadığına. Hattı benden başka kullanan yok, yani bir başkası da yapmış olamaz. Torrent kullanırım, acaba dosya mı gönderiyordum devamlı farketmeden diye onu da kontrol ettim. Bu zamana kadar gönderdiğim miktar torrent üzerinde de 1-2 Gb.

    Bir de şunu soracağım, ratiomaster diye bir program kullanıyorum bazı torrent sitelerinde tutunabilmek için, fake upload yapıyor. Bu programla göndermiş gibi göründüğüm veriler kota sayfasına yansımıyordur değil mi ? Yani saniyede 100gb' da upload göndermek şansım var o programla ama pratikte mümkün değil sonuçta. Yani bu ihtimali de eliyorum.

    Kota detayında Oturum Açma ve Kapatma zamanları dikkatimi çekti. Ayın 1'inde açılmış 14'ünde kapatılmış falan görünüyor. Görüntüyü ekliyorum incelerseniz sevinirim bana mı garip geliyor acaba ? Sıkıntı ne olabilir acaba ?

     Bir Garip Upload Kotası

    http://d1203.hizliresim.com/v/g/3jj8x.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _botturgec_ -- 14 Mart 2012; 21:46:00 >







  • Vay be donanımhaber ölmüş :)
  • Fake upload senin kotani etkilemez. Adi uzerinde fake, programi kandiriyor.

    Oturum kapanmasi olayi hic modemi kapatmiyorsan olabilir. Ona mantikli bir aciklama getirmek zor.

    Diger sorular icin MH'ni araman gerekir.
  • Deliricem dün geceden bu yana upload miktarım 24 GB olmuş. Hiç bir şey yapmıyorum halbuki.
  • netlimiter kurup upload ı sınırla bir gün kotanı kontrol et, sonra limiti kaldır sonraki gün tekrar kontrol et. eğer limit ile upload duruyor kaldırınca yine artıyorsa arkaplanda çalışan birşeyler gönderiyor demektir. onu araştır. ha limite rağmen artış varsa kotada bir problem vardı müşteri hizmetlerini ara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designr -- 15 Mart 2012; 14:50:42 >
  • Modeme bağlanan cihazları kontrol edin. Bilgileri upload yoluyla başka yere yüklüyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 15 Mart 2012; 16:08:44 >
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin çıldıracağım. Format attım, belki bir casus yazılım vs sıkıntısı vardır diye. Üzerine dünden beri bilgisayar kapalı, gün içinde 15gb upload yapmışım yine. Müşteri Hizmetleri yapabileceğimiz bir şey yok diyor, ne yapmalıyım acil yardım edin lütfen.
  • Beyler lütfen yardımcı olun kullanmadığım halde Upload'ım artıp duruyor. Dün 15gb artmış yine. 50gb'ı geçmesi an meselesi yalandan yere hızım düşecek .
  • Modeme bağlanan cihazları arayüzden izleyin bakalım tanımmayan biri var mı? Arayüzde güvenlik duvarını en üstte çıkarın. Modem şifresini harf-sayı-@ gibi farklı kombinasyonlarla oluşturun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maverick80

    Modeme bağlanan cihazları arayüzden izleyin bakalım tanımmayan biri var mı? Arayüzde güvenlik duvarını en üstte çıkarın. Modem şifresini harf-sayı-@ gibi farklı kombinasyonlarla oluşturun.

    Modeme bağlanan cihazları arayüzden nasıl izleyeceğim bulamadım menüde ? Kimsenin girdiğini düşünmüyorum ama şifrem söylediğiniz gibi karışık bir şekilde. Kablolu olarak da bir tek ben kullanıyorum zaten.
  • Anasayfa da Yerel Ağlar var (pirelli modem arayüzü) oradan görebilirsin. Wireless kullanmıyorsan kapat en güvenlisi olur. Güvenlik duvarı modem arayüzünde ne seviyede (anasayfa sağ menüde görünür)

    Ekleme: Formattan sonra yüklenen işletim sistemi modifiye edilmiş nette dolaşanlardan değildir umarım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 18 Mart 2012; 14:43:45 >
  • Ben işlem yapmadan, eve ekip geldi modem değişimi yaptılar. Ne değişecek bilmiyorum, bekleyip göreceğiz.

    Ayrıca kullandığım işletim sistemi birkaç yıldır kullandığım windows 7 ultimate sürümü. Çok kere format atıp tekrar kullandım bu işletim sistemini hiç sıkıntı yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _botturgec_ -- 18 Mart 2012; 15:22:54 >
  • Nette modifiye edilen işletim sistemlerine casus yazılımlar gömülüyor. Dikkat etmekte fayda var. Anladığım kadarıyla modemde sıkıntı. Geçmiş olsun.
  • torrent kullanıyorsan ordan upload yapmış olabilir iyide upload'in kotaya yansıma şeklinde para ödenmiyor diye biliyorum ben?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McCarty

    torrent kullanıyorsan ordan upload yapmış olabilir iyide upload'in kotaya yansıma şeklinde para ödenmiyor diye biliyorum ben?

    Para ödenmiyor ama 50gb upload'ı aştığımızda hız 1mbit'e düşüyor.

    Gelen ekip modem değiştirdikten sonra içine etti internetimin. Üzerimize iki hat var, babam yönetici olduğu için yönetici paketi de bizim adımıza kayıtlı. Yanlışlıkla eve 1mbit olan hattı çektiler. Merkezden 1-2 saat içinde düzeltilecek dediler 6-7 saat oldu tık yok. Vallahi delireceğim ya.
  • dostum yanLışın var..MH benim hızımın uploadtan doLayı 1mbite düştügünü söyLedi bende nasıL yani diye sorunca efendim 10 gb Lık upLoad kotanız var dedi..50 değiL 10 gb =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _untouchabLe_

    dostum yanLışın var..MH benim hızımın uploadtan doLayı 1mbite düştügünü söyLedi bende nasıL yani diye sorunca efendim 10 gb Lık upLoad kotanız var dedi..50 değiL 10 gb =)

    50 gb ;)

    Halen düzeltmeye gelmediler bağlantımı, verdiğim her kuruş haram olsun bu heriflere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _botturgec_ -- 19 Mart 2012; 13:52:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.