Şimdi Ara

Bir genç ailesinin 64.000 dolarlık birikimini akıllı telefondaki oyunlara harcadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir genç ailesinin 64.000 dolarlık birikimini akıllı telefondaki oyunlara harcadı
    Gençlerin uygulama içi satın alımları kullanarak ve herhangi bir yetişkin gözetimi olmaksızın akıllı telefon oyunlarına yanlışlıkla binlerce dolar harcadığı çok sayıda olay yaşandı. Mobil oyunların yükselişte olması, reşit olmayan bireyler için eğlencenin kapısını aralıyor. Ancak bu örnekte olduğu gibi bunların aile üzerinde yıkıcı etkileri de olabiliyor.



    Harcamalardan sonra geriye 7 cent kaldı



    Bir genç ailesinin 64.000 dolarlık birikimini akıllı telefondaki oyunlara harcadı
    Bu olayların son örneği ise Çin’de yaşandı. 13 yaşındaki genç bir kız ailesinin 64.000 dolarlık birikimini oyun uygulamalarına harcayarak ailesini meteliksiz bıraktı. Genç kız paranın tamamını kendisi için de kullanmadı. Genç, paranın bir kısmını da sınıf arkadaşlarıyla paylaştı. Peki, 13 yaşındaki küçük bir çocuk ailesinin haberi olmadan 64,000 doları harcamayı nasıl başardı?



    Ayrıca Bkz.Blizzard, Diablo IV için şimdiden iki genişleme paketi üzerinde çalışıyor



    Belirtilenlere göre genç kız, annesinin banka kartını ele geçirip telefonuna bağlamayı başarmış. Parayla oynanan oyunlara 'bağımlı' olduğu söylenen genç kız, akran baskısıyla paranın önemli bir kısmını da en az 10 sınıf arkadaşına vermiş durumda. Gencin annesi şimdi 7 cent ile baş başa kaldı ve dikkatsiz kızı tarafından harcanan 64,000 doları geri almak için her türlü çabayı gösteriyor. Şu anda, ödeme platformları henüz bu işlemleri tersine çevirmedi, ancak dikkatli bir incelemeden sonra şirketlerin parayı iade edebileceği söyleniyor.



    Çocuklar teknoloji kullanımı konusunda eğitilmeli



    Bu tür haberler sıklıkla gündeme konu olsa da bunlar arka plandaki ciddi sorunu görmemizi engellememeli. Özellikle küçük çocuklarda akıllı telefon, sosyal medya vb. kullanım ciddi sorunlara neden olabiliyor. Maddi sorunlar ise olayın en basit ilk basamağı konumunda. Uzmanlar, ailelerin etkin bir şekilde çocuklarının teknoloji kullanımını denetlemesi gerektiğini öneriyor. Aynı zamanda teknolojinin kullanımı ve riskleri konusunda çocukların bilinçlendirilmesi gerekiyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/teenager-spends-family-life-savings-on-smartphone-in-app-purchases/







  • Bence biraz da anne-babalar teknoloji kullanimi konusunda egitilmeli

  • Allah düşmanıma vermesin böyle bir çocuk .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem Yılmaz'ın oğlu diye
    Aradı gözlerim okurken haberi
    Bir bahar akşamı indi
    Oyun içi ödenen karakteri

  • Herhangi bir oyunun 64.000 dolarlık harcama çekebilmesi engellenmeli.

  • Çok sağlam haşırt olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tambir sopalık yani fazlası ile haketmiş.

  • Aile için tam bir Yıkım olmuştur bu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Şiddet harbiden çözüm değil. Hem çocuğun psikolojisi üzerinde olumsuz etkisi var hem de hukuken suç. Şahsen ben olsam çocuğa bundan sonra daha fazla ilgi gösterirdim. Tabi psikiyatristi ziyaret edip telefonunu elinden aldıktan sonra.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çocuğun çenesi dursun, sürekli zırlamasın, biraz olsun kafamızı dinleyelim diye telefonu tableti eline tutuşturan ebeveynler bu kontrolsüz rahatlığı maalesef bu şekilde ödüyorlar.


    Çocuk sussun demek yerine derdi neyse onun üzerine gidip ilgi gösterseler hem manevi olarak daha doygun bir çocuk çıkacak hem de bu kadar maddi zarara uğratmayacak.


    Olayın çocukla gram alakası yok. En nihayetinde oyun oynarken bu ailemin birikimi yahu harcamayayım diye bir bilinci yok. Bastığında tuşa alabiliyorsa bedava zihniyetiyle devam ediyor aynı şeye.


    Ebeveynler kontrol edilmeli bu tarz durumlarda. Psikolojik destek almalı, aile bağları kuvvetlendirilmeli.

  • Gençler her zaman en kolay yolunan kazlar olmuştur. Bir oyun için harcanan bu kadar paranın yanında şu an zengin ülkelere gidip pizza dağıtmak için bundan çok daha fazlasını harcayan gençlerle doldu ortalık. Biraz sosyal medya platformlarını dolaşanlar görür ki Türkiye'de hatırı sayılır bir genç kitle Amerika ve Avrupa'ya gitmek için korkunç paralar harcıyor. Belli ki bu paraların tamamı ailelerin kendileri için ayırdığı birikimler veya varsa ev, arsa, araba veya banka kredileri. Ve bu paraları bu zengin ülkelere gerek kaçak gerek ise başka yollarda girmekte kullanıyorlar. Çoğu uber, bulaşıkçılık, temizlikçilik yaparak bir senede bu parayı kazanıp vatandaşlık alabileceğine inanmış veya inandırılmış. Ama önlerindeki 10 senede çoğu harcadığı masraflarını geri yerine koyamayıp iflas edip bu paraları harcayarak ya ülkeye geri dönecek veya bir ayak işi bularak gelişmiş bir ülkede yaşadığının süksesine sığınacak. Ama Times Meydanında hayal çekmek için hayatını riske atıp yaklaşık 30 bin dolar harcayanların işçisin sen işçi kal tuluplarını bir 10 sene daha çıkaramayacakları kesin. Turist olarak gidip gelse daha insan gibi muamele görüp daha keyifli ve ucuza gezerdi orası kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 9 Haziran 2023; 10:40:42 >




  • İyide 13 yaşında spastik veledin ailenin 64.000 dolarlık birikimine nasıl erişimi olur. Bana safsata gibi geldi. Hele ki Çin gibi bir ülkede.

  • Mobil oyun farketmeksizin alışveriş limiti 1000 dolar olmalı üstüne 1 cent bile harcanmamalı. Öyle sınırsız paralar çekememeli mobil uygulamalar oyunlar vs.

  • condom reklamı gibi olay

  • TR'de direk evlatlıktan ret sebebi Bir genç ailesinin 64.000 dolarlık birikimini akıllı telefondaki oyunlara harcadı 

  • Like a Sir kullanıcısına yanıt
    Ya süpersin yaa ne güldüm

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • türkiyede kafa rahat para olmadığı için çocuklar böyle şeyler yapamıyorBir genç ailesinin 64.000 dolarlık birikimini akıllı telefondaki oyunlara harcadı 

  • Dünyanın heryerinde yığınla bilinçsizce tüketen insanlar var.Bir insan bütün Oyunlara nie para verir anlamıyorum.Yani Oyunun bile kişiye hitap edeni var.Dövüş oyununu seviyorsun Futbolmu seviyorsun Rol yapmamı seviyorsun misal her Oyunu satın alacak kadar nasıl mal olabiliyorlar bukadar.Aynı şey sadece Oyunlarda değil tabiki Dünyada bilinçsizce para harcayan yığınla insan var.Bir Ürüne ihtiyacın varsa satın alırsın millet almış olayım die birşeyler alanlar var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu arada ps plus üyeliğimi 2026ya kadar yıllık 240 liradan uzattım, bugün yarın zamlanır millet. benim hovardalığım bu kadar Bir genç ailesinin 64.000 dolarlık birikimini akıllı telefondaki oyunlara harcadı 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.