Şimdi Ara

Bir Günde Pil Ömrü Yarıya Düştü Yardım :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Birkaç hafta önce yaptığım birşey yüzünden iPhone 4'ümün pil ömrü yarı yarıya düştü artı olarak özellikle şarj ederken veya uygulama çalıştırırken telefon ateş gibi yanıyor. Size yaptıklarımı anlatayım umarım bir çözüm önerisi sunarsınız.

    İlk olarak yeni aldığım telefonumda ios 4.3.3 vardı JB yapmıştım her şey çok güzeldi, şarj ömrü gerçekten harikaydı yoğun olarak kullanmama rağmen 1 buçuk gün gittiği oluyordu. Sonra Cydia dan bir sürü program yüklemeye başladım. Yüklediğim programlar BiteSms, Activator, PdaNet gibi bilinen uygulamalardı. Bunları daha önceden de kullanıyordum ancak bir gün kilitli ekranda hava durumu takvim notları gibi şeylerin liste halinde saatin altından çıkması için bir program indirdim. İsmini şimdi hatırlamıyorum ancak adında Lock kelimesi geçiyordu. Bu programı yükledikten sonra telefonun şarjında azalma dikkatimi çekti.Hava durumunun farklı bir versiyonu için tekrar bir eklenti indirmeye çalıştım o eklenti tam olarak yüklenemedi hata verdi. Sonra bir daha kurcalamadım, ondan sonraki iki gün telefon ateş gibi yanmaya başladı, şarj ömrü yarı yarıya düştü. Şarj etme süresi uzadı. Çok pişman oldum, hemen her şeyi sildim. Program 5-6 tane daha programı barındırıyordu (libweather, mobile substrate bunlardan bazıları). Bunları toptan sildim ancak hiçbir şey değişmedi, sonra cydiadaki herşeyi tekrardan silip yükledim gene bir şey değişmedi. Sonra tekrar JB yaptım telefona gene bir şey değişmedi. 1 Hafta böyle kullandım sonra canıma tak etti, 4.3.3i restore etmeye çalıştım. Ancak SHSH kaydı almamışım restore edemedim, recovery loop a düştüm, sonra mecburen ios 5 e geçmek zorunda kaldım. En azından sorunu çözmüşümdür diyordum bir de baktım şarj ömrü hala çok kötü, sabah yüzde yüzle evden çıkıyorum akşam olmadan yüzde otuza kadar düşüyor. Wifi, 3g sürekli kapalı, mail kontrolü elle yapılıyor, bildirimler kapalı, parlaklık az. Şarj yiyecek hiçbirşey yapmıyorum, telefonu da çok az kullanıyorum ama sürekli şarj azalıyor. Bütün bunlar bana şunu düşündürüyor sanırım arkada bir program sürekli olarak çalışıp telefonu ısındırıyor ve şarjı azaltıyor. Son olarak, ios 5'te jailbreak daha çıkmadığı için şuan JB sizim. Ama önceki JB'den kalma cydiadan yüklediğim müzikler duruyor. Bu demek oluyorki telefon versiyonu baştan format atılıp üstüne kurulmamış. Hata heralde bu yüzden devam ediyor.

    Çözüm nedir, ne yapmalıyım, telefonun içindeki herşeyi silip (cydiadakiler dahil) yani format atıp tekrar versiyon yüklemenin yolu yok mudur? Arkadaşlar çok sinir bozucu bir durum, yepyeni telefon ama şarj dayanmıyor, yardımcı olursanız çok sevinirim..







  • Backuplari yuklemeden tekrar restore edermisiniz. Sorun cozulebilir belki. New iphone diye secmeniz gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeX -- 17 Ekim 2011; 20:07:11 >
  • Backupların içinde cydia dosyaları olacağını sanmıyorum, yani muhtemelen soruna çözüm olmayacak, sorun şu restore edince cihaza format atmıyor, üzerine kuruyor anladığım kadarıyla, yani yalnızca sistem dosyalarını yenileniyor, onun dışındaki fazladan dosyalar hep kalıyor. Bu arada sormayı unutmuşum tekrardan 4.3.3 e dönebilir miyim, SHSH kaydım var?
  • Restore etmeyi dene derim
  • 4.3.3 e restore etmeyi denedim ancak SHSH kaydım olmadığı için yapamadım, mecburen ios5 e geçtim, ama zaten restore etmiş olmadım mı yani sonuçta yeni bir versiyon yüklendi, yüklendikten sonra da restore from backup yaptım rehberim ve bazı uygulamalarım geri geldi.. Ama sorun aynı kaldı.. :S
  • yedekleme yapmadan cihaza tertemiz restore yapın. yedeklerinizi kurmayın bir. öyle deneyin. yine sorun devam ederse garantiye yollayın.... Çünkü dediklerimi yaparsanız yazılımsal bir hatadan olması imkansız oluyor. En azından yazılımsal bir hata donanımsal bir hataya sebep olmuş olsa dahi dediğim yöntemden sonra yazılım ortadan kalkıyor ve iş donanıma kalıyor ona da garanti bakar. Garantiye cihazı temiz bir şekilde yolladıktan sonra hiç sorun olmaz. Her türlü değişim vs olur heralde.
  • IOS 5'e geçerken update mi seçtin restore mu? Seçmediysen restore ile yeniden yap.
  • merhaba;yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sizin sorununuz %90 yazılımsal...donanımsal sorun olma ihtimali cok az telim 433 idi jailli olarak kullanıyordum yazmısınız telde jail olduguna göre cydia shs kaydını otomatik olarak almıstır ios 5 den tekrar 433'e dönebilirsiniz;433 e dondukten sonra ıtunesden yedek vs.geri yukleme falan yapmayınız new phone secenegını secınız temız bır kurulum olusturunuz;sonra hiç jail falan kurmadan telı o sekılde 1 gun test edınız baktınız sorun duzeldı o zaman isteğe baglı jail yapabilirsiniz;muhtemelen o bahsettıgınız pro arka planda calısıyor ıslemcı yada rami sömürüyor o yuzden bataryadan fazla akım cekılıyor tel ısınıyor vs....
    not:433 donmek ıcın ıtunes 10.4 kullanmaslınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakonya79

    merhaba;yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sizin sorununuz %90 yazılımsal...donanımsal sorun olma ihtimali cok az telim 433 idi jailli olarak kullanıyordum yazmısınız telde jail olduguna göre cydia shs kaydını otomatik olarak almıstır ios 5 den tekrar 433'e dönebilirsiniz;433 e dondukten sonra ıtunesden yedek vs.geri yukleme falan yapmayınız new phone secenegını secınız temız bır kurulum olusturunuz;sonra hiç jail falan kurmadan telı o sekılde 1 gun test edınız baktınız sorun duzeldı o zaman isteğe baglı jail yapabilirsiniz;muhtemelen o bahsettıgınız pro arka planda calısıyor ıslemcı yada rami sömürüyor o yuzden bataryadan fazla akım cekılıyor tel ısınıyor vs....
    not:433 donmek ıcın ıtunes 10.4 kullanmaslınız.


    Merhaba,
    Cevap yazdığınız için teşekkürler.
    Yukarıdaki arkadaşların belirttiği üzere ios 5i tekrar restore ettim, hatta içindeki herşeyi sil yöntemiyle de denedim, sadece rehberi yedekten yükledim. Yeni bir telefon olarak kurdum. Ancak nafile, internete giriyorum edge ile 10 dakika içinde telefon alev gibi oluyor, şarjı yüzde 10 dan fazla gidiyor.. 3 aylık telefon ya, yazılım donanıma nasıl etke eder kafayı yicem. Ama ben inatla yazılımsal olduğuna inanmak istiyorum çünkü donanımı etkileyecek hiçbirşey yapmadım. Ve sorun bir anda ortaya çıktı. Aslında ben başta 4.3.3 restore atmaya çalışmıştım ama shsh kaydım yokmuş o yüzden loop ta kalmıştım ve ios5 e geçmek zorunda kalmıştım. Ben 4.3.3 teyken sorun belki çözülür diye cydiayı silip baştan yüklemiştim belki de o sırada silmişimdir. shsh kaydı olmadan nasıl dönebilirim 4.3.3 biliyor musunuz? Başka neler yapabilirim sizce? Birde garantiye gönder diyenler için şunu söylemeliyim ben telefonu yurd dışından aldım 1 sene uluslararası garantisi var dediler. telefonu alalı 3 ay oldu. ama burada o garanti geçiyor mu bilmiyorum açıkcası garantiye göndermeyi hiç istemiyorum..




  • restore yaptığına ve sorun devam ettiğine göre sorun donanımsal görünüyor;cihazı actırmak istemiyorum demişsin ama taktir ederisnki bu tavuk yumurtası değil fabrikadan kalıp halinde çıkmıyor...işin ehli itinalı titiz bir cok usta var uluslar arası garanti bir fiyasko benden bu kadaar :)
  • Arkadaşlar sorun çözüldü!
    Üzerinde ısrarla durduğum gibi sorun donanımsal değil.
    İnternette epey araştırdım benim gibi binlerce insan var. Durduk yere telefonu kullanmadan pil ömrü yarıya inen, sürekli telefonu ısınan.
    Sorunu çözmek için şunları yaptım bunlardan biri veya birkaçı işe yaradı ve sorun çözüldü.
    İlk olarak fark ettim ki son zamanlarda yaptığım şeylerden biri de iphonumu bul özelliğini açmak için mobile me üyeliği yapmam.
    Bu sürekli olarak arkada çalışıyor olabilirdi ve kapatmak istedim. Ne yazıkki kapatmak için bir çare bulamadım daha doğrusu mobile me üyeliğimi silemedim aklıma daha iyi bir fikir geldi, yeni appli kimliği aldım herşeyi sıfırladım restore ettim ve yeni kimliğimle giriş yaptım. Rehberim dahil hiçbirşeyim kalmadı. Sonra telefonu yüzde 0 oluncaya kadar şarjını bitirdim. Sonra yüzde 100 oluncaya kadar şarj ettim. Sonra telefonu kullanmaya başladım baktım ki artık ısınmıyor ve şarjı iki katına çıkmış. Sonra birşey daha farkettim ben yeni apple kimliği alınca ağ ayarlarım da sıfırlanmış. Bir yerde okuduğuma göre yedekten gelen ağ ayarları uyuşmazlık yapıp sürekli şarj götürebiliyormuş. Bunu da farkında olmadan elemiş oldum. Ve şuan özlediğim günlere geri döndüm telefonumun şarjı çok güzel gidiyor!
    İnternette bu problemin çözümünü gerçekten kimse bulamamış, sanırım benim yaptıklarımı yapanlar sorunu yüzde doksan çözer o yüzden buraya yazdım..
    Cevap veren herkese de teşekkürler!




  • Daha once mobile me konusu forumda konusulmustu zaten. sabirla sonuna kadar okudum, bunu yazmak icin :) hevesim kursagimda kaldi .
  • Takip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.