Şimdi Ara

Bir İade Hikayesi Daha!!! yukko.com Koşulsuz iade hakkı tamamen yalan...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese meraba...
    Yukko.com'dan almış olduğum Regal marka 50r7520u model televizyonu kurulumdan bir kaç gün sonra cayma hakkı nedeniyle iade etmek istediğimi belirttim müşteri hizmetleri kurulumdan sonra cayma hakkının olmadığını, ancak servis raporu ile iade edilebileceğini söylüyor. 14 günlük cayma hakkımın olduğunu belirtmiş olmama rağmen ısrarla iade alamayacaklarını belirtiyor.
    Firma ile yaptığım telefon görüşmeleride dahil herşeyi kayıt altına alıp tüketici hakem heyetine başvurular yani tüm süreci buradan adım adım paylaşacağım. hadi gazamız mübarek olsun.



    Sağolsun yukko.com yetkilileri sonradan duyarlı oldular. Gerekli işlemleri yaptılar. Ürünü geri aldılar. Gerçi telefonda iade alamayacaklarını söylemişlerdi ama sağolsun kargoyu teslim alıp para iadesi yaptılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaxxiinn -- 12 Haziran 2019; 22:56:52 >



  • slmlar, eğer hakem heyeti lehinize karar verirse ve satıcı tvyi gönderin paranızı iade edelim derse, göndermeyin.

    Benzer bir durum başıma geldi (20 iş günü tamir süresi dolan ürün için hakem heyeti iade kararı verdi). hepsiburada.com ürünü benden istedi. Gönderdim.

    Gönderdiğim ürünü teslim almışlar. Buraya kadar sorun yok. Param nerde diye sorduğumda tam 3 gün sonra cevap verdiler. Neymiş... Ürün eksik çıkmış kargodan. Kargo tutanağı nerde diye sordum cevap yok.

    Bu olay bu şekilde sonuçlanmayacak diye düşündüm ve heyet kararını icraya verdim. Hepsiburada.com icra dosyasına ürün bedelini yatırdı.

    İcra dairesine gidip para dosyaya yatırılmış, paramı hesabıma gönderin dedim. Ne deseler

    Parayı alabilmek için ürünü teslim etmem gerekiyormuş. Ben zaten gönderdim dedim. Onlara değil, bize teslim edeceksiniz diyorlar.

    İşte bu nedenle mahkeme kararını işleme koymadan önce kesinlikle ayıplı ürünü ya da cayma hakkından doğan ürünü iade etmeyin. Kargoda vs kaybolur, ya da satıcı yalan söyler, hem üründen hem de paranızdan olursunuz. Şu an yaşadığım acı tablo budur. Başkaları da yaşamasın diye yazdım.

    Hepsiburada'ya son kez ihtarda bulundum. Aynı şekilde icra dairesine de bulunacağım. Eğer bu ayıba son verilmezse şirket ve idare hakkında ayrı ayrı dava açacağım.




  • greenflash kullanıcısına yanıt
    Ürünü kargoya verdiğimiz dair elinizde belge yok mu?

    Ben ürünü yarın kargoya vereceğim. İade koşullarının tamamını sağlamam gerekiyor. Ürünün iadesini videoya çekerek herşeyi kayıt altına alıp iade sürecini başlatacağım. Eğer ürün iade alınmaz ise tüketici hakem heyetine başvuracağım. Ürün iadesinin kabul edilmediğine dair elimde belge olmalı aksi durumda THH. aksine karar verebilir.

    Sizden rica etsem lehinize sonuçlanan kararı pm'den gönderebilir misiniz? Tüketici hakem heyetine emsal olarak sunmuş olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.