Şimdi Ara

bir kurulum problemi mi? :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ilk once mesajı okuyan ve yanıtlayan tüm arakdaslara tesekkur ederim.
    problemim gayet acık. aynı evden bir router uzerinden 2 kisi 4 portlu zyxel modemle internet baglantısı kullanıyoruz. su anki hızımız 512/128 biraz eski bi oyun ama insan alıskanlıkları zor degisiyo: counter strike oynayalım diye dusunduk (bu arada bu baglantıdan daha once 2 pc+ 2 laptop) sorunsuz bi sekilde wow (world of warcraft) oynamıstık. nitekim oyuna sadece 2 miz girdigimizde ve herhangi bir program + olarak calısmadıgına emin oldugumuz bilgileri dahilinde pingimiz 600 den asagı dusmedi.
    benim sorum bu bir kurulum/ağ-paylasım sorunu filanmıdır yoksa o kadar eski bi oyunun sadece 2 makinede bole bi sorun yasatması normalmidirki ben hatırlıyorum gencligimde 56k modemle 10 makineli bi kafeden 2 bilgisayar counteri 300 pingle oynardık. 512 baglantıyla 600 pinge hic bir mana veremedim.
    Msgi ciddiye almanızı ve cevaplamanızı umuyorum..
    Tekrar tesekkurler...

    bu arada teknik bilgi olarak: Modem zyksel 4 port
    makineler: amd islemci 1gb+ ram ekran kartları: 9600+
    ip secimimiz ve diger tum secimler (dsn subnetmask gibi otomatik konumda).
    iki bilgisayardada win xp kurulu ve ağ baglantısı sorunsuz calısmakta. (dosya transferi)







  • sadece ama sadece adsl ile ilgilidir sorun sanıyorum cunku cs gibi bir oyunu yıllardır oynuyorsanız oyunu kurma/ map acılıs zamanlarının eskiye gore 4 5 kat hızlı oldugunu farketmişinizdir. Demek istediğim sey makinalarımız cs icin fazlasıyla yeterli ki eskiden 3 4 dk suren kurulum asamalarında da yeterliydi :). Cs gibi bir oyunda ping inize etki eden asıl şey upload miktarınızdır. Teorik olarak 512 nin 2 bilgisayarı ite kaka da olsa idare edebilmesi lazım ama hangi telekom baglantısı super ki?

    Aklıma baska bişey gelmiyor. Hız testi falan yapıp bakın baglantınız normal mı diye. speedtest die aratıp bakabilirsiniz google da.
    Bu arada nerde oynuyorsunuz cs yi? 1.5 ise server adrsi verebilir misiniz?
  • evet 1.5 bi kac tanesini vereyim
    cs3.yenianet.net
    cs4.yenianet.net
    cs2-3-4-5.senoyna.com
    ben bunlar uzerınden oynamaya calısıyorum.
    ilgilendigin icin tesekkurler. eger boyle giderse tek cozum sanırım 1024 baglantıya gecicez ama bi umut belki baska biseydir dusuncesiyle yazdım isallah cevap alacaz dedgiin gibi bi speedtestte 347kb cıktı hız ya bu hızı 4 e bolsek ortalama upload hızı icin 86kb gibi bi rakam. Gercekten 600 pingi ve hareket dahi edemememizi aklım sırrım almıyo.
    resmen yardım icin haykırıyorum yok sa olan bütceme olcak oda ise yararsa...
  • Hayır yalnış hesaplıyorsun 512/128Kb demek maksimum 64kb download 16kb upload demek. Ayrıca hız testine 347 cıkması normal değil. Hızın duşuk istersen telekomu ara bi sinyal olcumu yapsınlar. Tabii oncelikle testi farklı zamanlarda 3 5 kere tekrarla ve test esnasında da download yapmadıgına emin ol.

    NOT: 512/128 icin download testinde 480 ustu bişey cıkmalı en kotu ihtimal, ki o da gorece kotu bi deger. Test sonucunu butraya download/upload şeklinde yaz :)
    Ayrıca bu maxsimum degerler teoride bu kadardır. 512 lik baglantıda telekomu baz alırsak 55kb download hızı iyidir :) (kablo 60 o ayrı mesele)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 18 Nisan 2007; 9:54:27 >
  • eft test sonucları dedigin gibi cıktı 480 civarı. dunden beri kimle konustuysam bu konu hakkında hic bi fikri yok. En nihayetinde bilgisayar deyip gecmemek lzmmıs demekki :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.