Şimdi Ara

Bir Python Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaklaşık 2-3 aydır Python 3.x öğreniyorum, bayağı ilerledim. Ben BAAL (Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi) 'nde okuyorum ve okulum için bir şeyler yapma hevesi oluştu. Bir çeşit BBM gibi, BAAL Network adında bir şey yapmak istiyorum. Okulda tutarsa belki çevre okullara da entegre edilebilir. Ama bir sorun var. Bana bir database lazım ve bu konularda hiçbir fikrim yok.

    Neler yapılabilir, ne yapılmalıdır?

    İyi Günler.



  • Bu Projeyi Python ile Yapmayı düşündün ? BBM i duydum fakat hiç bir fikrim yok biraz bilgi verisen yardımcı olmak isteyenlere yardım edersin.
  • Ne yani C# ile mi yazsaydım? Python küçümsenecek bir dil değildir, en büyük özelliklerinden biri Windows'ta yazılan bir programın başka bir ortamda kullanılabilmesidir. Zaten daha çok mobil olacak bir platform yazmak istiyorum.

    Ki PiSi bile Python ile yazılmışken...
  • CSharp ile yaz demek istemedim.Python ı kullanma sebebini sordum.BBM konusunda Bilgi versen daha iyi olurdu.Pythonda Socket Kütüphanesini araştır.

    DB ile ilk olarak verileri Sorgularsın.Sonrasında da Socket ile o cihaz a bir Server Kurarsın.Server ile iletişimi sağlarsın.
    Başka bir yöntem kullanırsan Sunucu yetersiz kalır.

    Not=DB olarak sqlite3 kullan .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewee1212 -- 20 Ekim 2011; 20:27:57 >
  • Ha, evet. Python seçme sebebim kolay olması (ve iyi derecede bildiğim tek dil olması) ve her türlü platforma kolayca port edilebilmesi. Bi kaç PM attım size, okursanız, BBM'i açıkladım orada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerylliumSulphur

    Ne yani C# ile mi yazsaydım? Python küçümsenecek bir dil değildir, en büyük özelliklerinden biri Windows'ta yazılan bir programın başka bir ortamda kullanılabilmesidir. Zaten daha çok mobil olacak bir platform yazmak istiyorum.

    Ki PiSi bile Python ile yazılmışken...

    Aman tanrım birden Programcı kesildi başımıza. yapacağın program 2-3 ay pyhton öğrenmiş bi kişi için aşan bi proje. Network Programming kısmınada giriş yap bi 2-3 ay da onun üzerine çalış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.