Şimdi Ara

BiR siTe YaPMaK!!!!!!!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar.
    Kendi çabamla yani her hangi bir template kullanmadan site yapmak istiyorum. Ama bir türlü başaramadım, hangi programı kullanayım hangisi daha kolaydır ve hangisinde yapabilirim diye. Yani bu işi yapmak için nerden başlamalı , ilk başta ne yapmak gerekiyor. Bu konuda bilgili arkadaşlardan yorum bekliyorum....Kodları kendim yazmak istiyorum daha doğrusu hazırda olsa kod siteye kendim ekleyip oluşturmak istiyorum.....



  • Merhaba;

    Öncelikle temel olarak html dilini az çok öğrenmenizi tavsiye ederim.

    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=html&meta=

    Daha sonrasında ise;

    Frontpage, Cofee Cup, Web Page Maker, Dreamweaver, Notepad ve Notepad++ gibi bir çok text ve html editörden bir tanesini, bilgi ve seviyenize göre tercih edip kullanabilirsiniz.
  • Teşekkürler. Zahmet edipde cevap yolladığın için.. Senden başka kimse çıkmadı valla....
    Bende Dreamweaver programı var bu nasıl bir program bunda çok zorlanırmıyım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MoNTeViNa

    Teşekkürler. Zahmet edipde cevap yolladığın için.. Senden başka kimse çıkmadı valla....
    Bende Dreamweaver programı var bu nasıl bir program bunda çok zorlanırmıyım...



    Web Tasarım Programları temelde 2 ye ayrılır. Bir tanesi WYSIWYG tarzındakiler, diğerleri sadece code editörler.

    WYSIWYG demek ekranda gördüğün görüntüleri aynen web sitesinde de alabileceğin anlama geliyor ama programsal hatalar olabiliyor. WYSIWYG hemen hepsinde de aynı zamanda code editör bulunmakta.

    site yapabilmek için her nekadar programlar sürükle bırak, code yazmana veya bilmene gerek yok desede buna inanmayın. doğru bir açıklama değil. HTML i de az çok bildikten sonra dreamweaver olmuş, Frontpage olmuş yada notepad de yazmışsın çok fazla sorun yok.

    Dreamweaver seni ne kadar zorlar, bilgin nedir bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim. Ama öyle sürükle bırakla yada kolayca site yapayım diye düşünürsen o hiç bir program için geçerli olmayacaktır.

    Web - Tasarımda karıştırılan en büyük konu yada en büyük sorun aslında "web editörlerinin bir çoğu, word - excel gibi" çalışma mantığına sahip programlar değildir. Web - Tasarım programlamacılık bilgisi gerektiren bir konudur. Yoksa word de de hazırladığınız bir dökümanı web sayfası olarak kaydedebilme şansınız varken, neden insanlar w3 valid, css, java, ajax, ie7, ie 6, gecko tabanlı tarayıcılar, xhtml, html, xml, flash, png transparancy, moz opacity, js libary leri gibi konularda kafa patlatsınlar ki ? Kaldı ki daha Server Side dilleri, yani php, asp, asp-net, jsp, perl, cgi gibi dillere girmedik...

    Biraz dw yi kurcalayıp yada daha kolay olduğu söylenen Front Page i kurcalayıp, biraz da html öğrenirsen yani, div - table -hr - td - th - h1 [ yada 2 - 3 ] yani sürükle bıraktan sonra içeride gördüğün kodların az çok ne anlama geldiği anlayabilirsen, kendi çapında bir şeyler yapmayı başarabilirsin.

    sıkı bir çalışma ile 2 - 3 ayda adam gibi sayfalar yapmaya başlarsın, 5 - 6 ay çok sıkı çalışırsan çok iyi şeyler yapmaya başlayabileceğini göreceksin...




  • EĞER BU İŞTE BAŞARILI OLMAK İSTİYOSAN ÖNCE TEMEL HTML KODLARINI ÖĞREN SAHA SONRA DREAMWEAVER E GEÇ.DREAMWEAVER KULLANMAK ÇOK ZOR DEĞİL.DREAMVEAVER E-BOOK İSTERSEN YARDIMCI OLURUM.
    galaxy000000@hotmail.com
  • bir kaç siteden indirmiştim ebook sağolasın desenize ilk önce düzgün bir şekilde 1 hafta 10 gün html kod çalışmak lazım.. bunların olduğu bir liste gibi bişeyler var mı ? Kasdettiğin o ise mail atarsan sevinirim... kardeş...
    gamefive@hotmail.com
  • arkadaşım bizde yardımcı oluruz ayıp ettin...
    gelelim mevzuya:ilk başta temel olarak html,asp VE php öğrenmeye bak............
    ondan sonrada bir metin editörü öğren misal:dreanwewar Veya front page......
    tabi daha bir çok çeşit VAr...

    ondan sonrada grafik tasarım programları öğren:adobe phot.cs3 ve corel draw graphics suite x4 gibi......
    ayrıca bu programlar hakkında bilgi edinmek VE örnek dökümanları görmek için imzama tıkla....
    Ve ayrıntılıı bilgi için pm at...

  • Sanada Teşekkür Ederim..
    Biraz sitem etik ama napıcan kimse kolay kolay fikrini söylemiyor çekiniyormudur nedir anlamadım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.