Şimdi Ara

Bir Sony Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sıkıntım şu: Ben Temmuz 2011'de Vaio VPCEB4M1E model bir laptop satın aldım. Bilgisayar teknik bilgim iyi düzeyde vardır. Laptobumda takılı işlemci intel i3 380m. Bu işlemcinin yanında kendinden gelen bir intel ekran kartı olması gerekiyor. Intel'in sitesinde de bu böyle yazıyor. Ancak benim bilgisayarım da sadece Ati HD5470 harici ekran kartı gözükmekte. Diğer Intel GMA kartın hiç bir yerde izi yok . Sizce problem anakartın desteklememesi mi? Çünkü benim chipset HM55 Intelin sitesin de bu çipset intel i3 380m için uygun değildir diyor.



  • Chipset HM55 ya da HM57 olmak zorunda.İşlemcide grafik kontrolcüsü mevcut görünüyor.Sony'nin sitesinden grafik kartının sürücüsünü yükleyin.Üstüne AMD'nin sitesinden son sürüm Catalyst sürücüsünü yükleyin.Catalyst Control Center'da Güç sekmesi olmalı değiştirebilir grafikleri oradan ayarlayabilirsin.
  • üstad ilgin için teşekkürler. O dediğini denemiştim önceden evet sony nin sitesinde bu model için intel ekran kartı driverı var yüklüyorum ancak donanım bulunamadı deyip driver yüklemesini iptal ediyor. Catalysttede öyle bir kontrol hiç olmadı defalarca güncelledim çok ilginç yani anlayamadım bi türlü
  • onboard kart mevcut değil sizde sadece 512mb lik kart mevcut oda ram desteğille beraber max 2230mb kapasiteye çıkıyor bir nevi onboard kart gibi çalışıyor fazla grafik durumu bulunmayan işlerde normal belleğiyle hareket ediyor oyun açarsanız ramden destek alıyor.
  • hayır anlamadınız siz i3 380m işlemcinin üstünde birde intel hd ekran kartı bulunuyor. Anakartla alakalı değil işlemcinin üstünde geliyor zaten ama makine bunu görmüyor bunun sebebini çözmeye çalışıyorum.
  • bende muhtemel yok diyorum biliyorum harici dahili kartın ne olduğunu.
  • daha detaylı sorunu söyleyim o zaman ben
     Bir Sony Sorunu?


    Bu resimdeki işlemci benim şu an kullandığım işlemci. Sağ taraftaki yonga ekran yongası. İşte Laptop o yongayı yok gibi görüyor halbuki var ama bi türlü aktif edemedim yazılımsal olarak donanımsal olarak her türlü yok gözüküyor bios da da birşey elde edemedim açıkcası. Var olan birşey nasıl yok gözüküyor bunu anlayamadım ve sony de yeterli bir cevap vermedi bana.
  • yanlış çipseti yüklüyor olmayasın sony kendi sitesinden mi yükledin intelin mi?seninki enteresan bir durum normalde harici kartı görmemesi gerekir sende dahiliyi görmüyor.birçok kişi bu durumdan muzdarip dahili kartla kullanmak zorunda kalıyorlar.anakartın desteklemezse neden konsunki dediğin gibi intelin sitesinde bu işlemci desteklenmiyor yazıyor ama desteklemese çalışmaz belki grafik kartı aktif edilmiyordur.ati ve nvidia da bu kartları aktif eden prokramlar var buna o sistem entegre edilmemiştir.çokta hafanı kurcalamasın.dahili kartın özelliği grafik uygulamaları olmadığı zamanda güç tasarrufu sağlamak için yapılmış bir sistem.en basitinden bendede hm 55 cipset mevcut imzamdaki leptopu kullanıyorum.bende de işlemci desteklemesine rağmen optimus teknolojisi olmadığı için dahili kart şeklinde kullanamıyorum herzaman harici kartta ama farkındaysan ekran kartım 2gb bellek miktarına sahip grafik uygulamalarında hepsini kullanıyor performans bir katkısı yok sendede aynı durum var.çokta düşünülecek birşey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 28 Aralık 2011; 23:04:38 >




  • evet işte bende ondan şüphelendim yani desteği olmadığı için bunu görmüyor olabilir diye düşünüyorum ama enteresan bi durum bide ben laptobu çok fazla pilde kullanan bir insanım yani güç tasarrufu çoğu zaman benim için önemli oluyor o yüzden bu özelliği biraz fazla kurcalıyorum ama bi çözüm üretemedim ve ileri bir vakitte garantinin dolmasına yakın işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. bu tip gpu yongalı bir işlemci alıcam i7 ama aynı sıkıntıyı yaşarmıyım onu da hiç bilmiyorum kafam bu yüzden karışık dediğin gibi kafaya çok takılcak bir durum değil tabi ama dediğim gibi güç tasarrufu olarak bana epey katkı sağlayacaktı bu olay artık gelişme bişey olursa burdan söylerim ama sanırım desteklememe durumu dediğin gibi bu gpu için söylenmiş sitesinde de.
  • intelin ekran kartının olmaması aslında daha iyi bu 2. ekran kartı olan intel hd nin işlemcide yarattığı sorunlarla dolu site
  • intel ekran kartı olmaması sizin yararınıza,açıp kapatma tuşu olmadığından z serisi gibi,sıkıntı yaşardınız.

    Onun haricinde,5.nesil chipset sizin işlemciniz ile uyumlu,neden olmuyor demişler bilmiyorum.
    İşlemcideki onboard grafik birimi için h56 serisi chipset olmalı sanırım yanlış hatırlamıyorsam..
  • evet sanırım chipset kaynaklı bir durum ama intelin sitesi yanıltıcı baya hm55 chipsete çoğu işlemci uymuyor demişler ama halbuki uyuyor anlayamadım ama sorun anlaşıldı sanırım chipset yüzünden bu sorunu yaşamışım. kelepir26 nın dediğinide dikkate alırsak hayrımıza oldu sanırım bu durum. herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.