Şimdi Ara

bir sorum var çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir sorum var dedim ya bu gigabyte anakartlarda 8ık1100 vdimm mod yapılabilirmi.yapılıyorsa nasıl yapılır?yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.



  • anlaşılan bilgisini paylaşmak istyn yok
  • standat olarak biosta 2.9v. kadar çıkılıyormu? Sanırım sen anakart üzerinden bazı işlemler yapmak istiyorsun asus anakartlara yapılan gibi. Aşağıdaki adreslerde bu işin asus için nasıl yapılacağı gösterilmiş buna benzer yöntemlerle bu yapılabilir.Sonuçta ramlara gerilim veren mos un gate ucuna gelen voltaj dışarıdan bir pot ile değiştiriliyor.Bu voltajı normalde lm358 op-amp ı biostan yapılan ayara göre otomatik ayarlıyor. elektronikten iyi anlayan birisi bu işi yapabilir ama anakartın garanti dışı kalma durumuda var.Eğer çok gerekirse üstünde durabilirim konunun ama işi riske atmamak lazım.

    http://www.hardwarelife.com/guide/review/asusvdimm/asusvdimm_1.shtml
    http://www.cluboverclocker.com/guides/voltage_mod/asus_p4c800-e/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmengi -- 14 Ocak 2005, 16:40:30 >




  • ilgili mosfeti yaptığım ölçümlerde buldum fakat bu mosu süren entegre lm358 değil açık şema olmadan bunu çözmek çok zor dostum.
  • bu mosları kontrol entegre winbond W83301R, beslemeler bu entegre tarafından kontrol ediliyor.ilgili döküman aşağıda denemek istersen biraz incele

    http://www.winbond.com.tw/E-WINBONDHTM/partner/PDFresult.asp?Pname=865

    Hocam birazdaha baktım ama olacak gibi değil voltaj kontrolü sayfa 7 de vset0 ve vset1 ile yapılıyor ve entegrenin bu uçları başka bir yerden kontrol ediliyor.Her halukarda bu entegre vdimm mod yapmaya uygun görünmüyor bu uçlarla oynasak bile.Asusta olay farklı analog olarak lm358 ile yaptırıldığından mosfet sürme işi ona müdehale etmek kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmengi -- 15 Ocak 2005, 3:56:50 >




  • arkadaşlar işe el atmışlar ve düşünüpte zor olduğu için söylemek istemediğimi yapmışlar.Bu entegrenin 19 nolu ucu 2.5 vdim voltajını sens ediyor ve regülasyonu sağlıyor.Araya bir gerilim bölücü dirençle sens gerilimini düşürdüğünde chip bunu kompanze etmek için daha fazla vdim çıkarabilmek için mosu daha fazla sürüyor dolayısıyla vdim artmış oluyor. Tek sıkıntı 19 nolu bacağı board üzerinden yalıtıp bu gerilim bölücü dirençleri araya girmek çok zor değil ama gözü kararan bir o/c fanatiği bunu rahatlıkla yapar.konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum çözümler ve yazılanlar aşağıda.

    http://www.xtremesystems.org/forums/archive/index.php/t-1348.html
    http://home.t-online.de/home/320072397750-0001/vmod-chip2.jpg

    Bu kadar araştırma yaptım inşallah senin ana kartındada W83301R vardır, ram slotlarıyla ide kabloların kesiştiği yerde bende bu chip.




  • çok teşekkür ederim hocam ilgilendiğin için sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.