Şimdi Ara

Bir ürünün satışına dair yapılan ödeme hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Elimde olan elektronik bir cihazın(laptop) satışını gerçekleştirmek istiyorum. Direkt atm'den çekilebilen bir miktar değil 10bin tl'yi aşıyor. Bu meblağı yanında gezdirmek yerine hesaba havale/eft şeklinde ödeme yapmak istediğini söyledi temas kurduğum kişi. Bu tip işlemlerde paranın hesabıma geçişi gerçekleştikten sonra geri çekilme veya şüpheli işlem bildiriminde bulunma gibi bir durum oluşabiliyor mu ? Zaten kendisi de söyledi bir çay içilir para hesabınızda gözüktükten sonra alışveriş tamamlanır şeklinde.

    Ama sanki ben paranın blokajda kaldığını ve hesaptan geri gittiğine dair mağduriyetler hatırlıyorum. Bu durum hakkında bankayla konuştum onlarda net değiller. Danışmana sevk ediyorlar sözün özü.


    Konuya dair bilgisi olanların yardımlarını beklemekteyim.

    teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 5 Aralık 2020; 15:24:41 >



  • efefor kullanıcısına yanıt

    hocam teşekkür ederim geri dönüş için.

    bu dediğiniz yazıyı nereye yazacak ? benden satışını gerçekleştirdim şeklinde yazı alırsa ben de o kişiye bunu diyeyim fakat . boş bi kağıda mı yazacak ne gibi ortamda bunu gerçekleştirebilirim?

  • Boş bir kağıda alıcının bilgilerini ve satıcının bilgilerini, ürünün bilgilerini, satış bedelini ve ödemenin yapılacağı hesabın bilgilerini yazın. İki tarafta imzalayıp tarih atsın parayı gönderen kişide işlem açıklamasına xxx ürünün satış bedelidir diye belirtsin yeterli olur. Yalnız dikkat etmeniz gereken şey sözleşmede yazan alıcı adı ile parayı hesabına gönderen kişinin aynı olması gerekiyor diğer türlü sıkıntı olabilir

  • Worm Holes kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey normalde mümkün değil hesabınıza giren para size aittir ve izinsiz çekilemez ama yinede ben de bahsettiğiniz şikayetleri hatırlıyorum.

    Hesabınıza gelen parayı hemen aynı bankadaki başka hesabınıza havale ya da başka bankadaki hesabınıza eft yapın. Geri çekilme ihtimalini 0'a düşürürsünüz.
  • yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir adet satış sözleşmesi hazırladım. İlgili yerleri boş bıraktım onları elle girip geri kalanını yazıcıdan çıktı almamın bir sakıncası var mı? Yoksa komple mi elle yazılmış olması gerekmektedir?


    eft yapan hesapla sözleşmeyi imzalayan kişinin aynı olması denmiş o kısma takıldım. karı koca birbirlerinin yerine bu yönde işlem yapabilir mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.