Şimdi Ara

Bir uygulamayı istediğimiz çözünürlükte başlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar şöyle bir sorunum var. Bilgisayarımda güvenlik kameralarından görüntü aldığım dvr programı yüklü. Fakat programı açarken "1024 x 768 or 1280 x 1024" uyarısı verip açılmıyor. Mecbur ekran çözünürlüğümü her defasında bu çözünürlüklere göre tekrar ayarlamam gerekiyor. Masaüstümün normal çözünürlüğü ise 1680 x 1040. Şimdi benim öğrenmek istediğim, bu DVR programını açarken ekran çözünürlüğü otomatik olarak 1280 x 1024 'e ayarlanabilirmi ? Yani dvr kartının simgesine çift tıkladığım anda çözünürlük 1280 x 1024 olarak değişsin, programı kapattığım anda da normal çözünürlüğe (1680 x 1040) geri dönsün. Acaba böyle bir şey mümkünmü. Ekran kartım ATI HD 2600 Pro. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok makbule geçecek.







  • ben bir fikir yürüterek yardımcı olmaya çalışayım.
    dvr programın yazdığına göre "1024 x 768 or 1280 x 1024" olmak üzere tam ekran modunu destekliyor.
    ayardan kurtulmak için hiç grafik kartına müracaat etmeden dvr programının, pencere modunda başlatılıp başlatılamayacağına da bakılabilir.
    bu durumda grafik kartı ile senkronize çalışma üşünülecek olursa, tek yazılımla uğraşmak daha mantıklı geldi bana.

    dvr programını çalıştırdığında demek ki bu iki ekran modunu kontrol ediyorsa, bu ekran modunu pencere moduna editlediğin anda programın çalışması lazım.
    yani kendi ayarlarına göre çalışması lazım. tabi yazması kolay ama olması lazım gibi geliyor bana. mesela başlatmadan evvel ekran modunu seçemediğine göre ki;
    eğer ekran modunu seçebiliyor olsaydın, yapılandırma ayarlarında ekran moduna karşılık gelen bir takım sayısal değerlerin var olması gerekir.
    sende de iki adet tam ekran modu olduğuna göre, bu modlar yapılandırma ayarları dosyası içerisinde kayıtlı olması gerekir. bu dosyayı nasıl bulabiliriz,
    programın kurulu olduğu klasör içerisinde olması muhtemel bence. yani üzerinde dişli sembolu bulunan ve txt file olarak açılabilecek dosyalardan birinde,
    yapılandırma ayarları kayıtlı olabilir. sen ilk önce bunu tespit etmeye çalış. bulabilirsen belki; misal 1280x1024' ü editlersin, 1680x1040 yapararak deneme yaparsın.
    ne kadar kolay değil mi.. yok eksik olan bişiler var yine. sanırım bu ekran modlarında değişiklik yapabilmek için aygıta ait sürücülerin de nedir mesela?
    *.vxd ve belki *.dll dosyalarının da bu ekran modlarındaki değişikliği desteklemesi gerekiyor. ben tüyoyu verdim sana. sana uygun olan formatları içeren bu sürücüleri de
    denemek sana faydalı olacaktır. mesela benzer programları yani ilk açılışta tam ekran moda geçen ama ekran çözünürlüğünü değiştiren benzr yazılımları kontrol edebilirsin.
    yani grafik kartım ati demişsin. ati' den de destek alabilirsin, hani numaraya yat, problemmim var gibilerinden at bir mail diyeceğim ama sen doğruları yaz..
    bakarsın çözüm önerirler. amatörce bir bakış oldu. belki bir kıvılcım çakmıştır sende de..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.