Şimdi Ara

Bir Vektör Sitesindeki Bütün Görselleri İndirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Vektör resimlerinin bulunduğu bir sitedeki, izin verilen boyuttaki görsellerin hepsini indirmek için "Teleport Pro" benzeri bir yazılım arıyorum. Böyle bir program önerebilir misiniz?

    Yanlış anlaşılmasın, ücretli fotoğrafları bedavaya indirmek değil niyetim. Sitenin zaten manuel olarak indirmeye olanak tanıdığı boyuttaki (1000x780 boyutlar cıvarı) fotoğrafları indirmek istiyorum. Ancak az önce bahsettiğim "Teleport Pro" herhangi bir işe yaramadı. Tek tek indirmek ise çok vakit alıyor.

    Örneğin aşağıdaki linkte, bu sitede yer alan kullanıcılardan birinin yüklediği bütün vektör görsellerinin şimdilik 32 sayfa ve 3192 adet olduğunu görebilirsiniz. Bu resimleri tek tek indirmek çok vakit aldığından tek bir programla bu kullanıcının yüklediği bütün vektör görsellerini indirebilir miyim sorusunun cevabını arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    https://www.vectorstock.com/royalty-free-vectors/vectors-by_zonda







  • Öncelikle Cyotek firmasının ücretsiz WebCopy uygulamasını kuruyorsunuz. Daha sonra paylaştığınız link gibi herhangi bir kullanıcının ilk sayfanın linkini programa yapıştırıp kaydedeceği klasörü seçmeniz yeterli. İndirmeye başladıktan sonra \www.vectorstock.com\i\1000x1000\ klasörüne gelip JPEG olarak dosya araması yaptırıyorsunuz ve indirilen, devam etmekte olan tüm resimler önünüzde beliriyor. Daha net sonuç veren programları, resim bulma veya url filtreleme gibi özellikleri bulunan programları bulabilirsiniz sadece araştırmanız yeterli bunun gibi onlarca uygulama var. Ayrıca alttaki Filigranı kaldırmak içinde program bulabilirsiniz yine araştırmanız yeterli. Filigranı kaldırmak yasal mı bilmiyorum ama dikkat edin o konuya : https://www.youtube.com/watch?v=08vk9g-jcsM

    Edit: Üstteki programı denemeyin! Düzgün sonuç vermiyor ve sanırım bir kullanıcının diğer ücretli ücretsiz hepsini indiriyor onun yerine HTTrack Website Copier programını kullanın. Şu ayarları yapmanız yeterli:

    Eylem: Web sitelerini indir.
    Ayarlar ve yansı seçeneklerinin karşısındaki Ayarlara tıklayın. Tarama Kuralları sekmesine gelin ve kutu içerisindekileri temizleyip şunu yapıştırın:

    +*.jpg +*.jpeg +*.png
    +*/*/i/1000x1000/*/*
    -*/*/thumb-large/*/*

    İndirme tamamlandıktan sonra kaydedilen ana klasörde 1000x1000 arama yapın ve karşınıza çıkan bu isimdeki klasörleri başka bir yere kopyalayın ve ardından o kopyaladığınız yerde .J olarak arama yaparsanız karşınıza tüm resimler gelecektir. Artık buradan istediğin yere taşıyın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 20 Nisan 2019; 14:35:42 >




  • WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim. Program çalışıyor. Bir aydır kullanabileceğim bir uygulama arıyordum. Sayenizde buldum.
    Uyarınız için de teşekkür ederim. Herhangi bir ticari amaçla, yayımlanacak bir proje için bu görselleri indirmiyorum. O yüzden içim rahat. Bu programda boyut aralığı seçmek mümkün müdür? Yani sadece 1000x1000 ebatlarında değil, 500x500 ebatlarında ve daha büyük olanları indir gibi bir seçecek var mı? Tarama kurallarına yazmam gereken aşağıdaki metni revize etmem gerekir mi?

    +*.jpg +*.jpeg +*.png
    +*/*/i/1000x1000/*/*
    -*/*/thumb-large/*/*
  • Rica ederim.
    Ortadaki 1000x1000'i başka bir çözünürlük olmadığı için yazdım ki doğru yerde arayıp gereksiz uzatmasın. Dedğiniz gibi 1000x1000'den farklı çözünürlükler de olabilir o yüzden şunu deneyin biraz daha iyi oldu

    +*.jpg +*.jpeg +*.png
    +*/*/i/*/*
    -*/*/thumb-large/*/*
    -*/*/cache/*/*
    -*.js -*.css -*.html -*.ico -*.txt -*.rar -*.ini -*.lst -*.zip

    ilk satır resim türlerini bulsun diye
    ikinci satır resimlerin olduğu klasöre baksın diye
    üçüncü satır ana url'deki kapak resimlerini almasın diye
    dördüncü satır önbelleği almasın diye
    beşinci satır lazım olmayan dosya türlerini almasın diye

    Geriye ufak çer çöp kalıyor. 1000x1000'den daha farklı çözünürlüklü resim klasörü varsa diye indirilen dizinde i olarak arama yapın ve karşınıza gelen tüm i isimli klasörü kopyalayın:

    Bir Vektör Sitesindeki Bütün Görselleri İndirmek


    Bir Vektör Sitesindeki Bütün Görselleri İndirmek


    Gerisi önceki mesajdaki gibi .J yazıp ...
    Ayrıca ilk url eklediğiniz yere birden fazla url ekleyebilirsiniz alt alta.




  • WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Destek için tekrar tekrar çok teşekkür ederim. Siz olmasaydınız aylarca uğraşacaktım. Minnettarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.