Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Düşünenler İçeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kamuda çalışmaktayım. Bugün özel bir bireysel emeklilik şirketi (Reklam olabilir ve konu kapanabilir diye isim vermeyecem pm isteyene gönderebilirim) satış temsilcisi elemanı çalıştığım kuruma geldi ve mevcut sistemi anlattı. Ben bireysel emeklilik olayına tamamen karşı birisiydim, ancak;

    - Öncelikle bireysel emeklilikten bahsediyorum, hayat sigortası ile karıştırmayalım.

    - Temsilci şöyle bir şey söyledi, 1137 tl katılım ücreti alınıyor, ilk başta devlet bu ücretin %10 ununu geçmeyecek şekilde katılımcıdan girişte tahsil et gerisini istediğin gibi tahsil et diyor, yani yaklaşık 114 tl, bunu da 12 aya bölüyor her ay 9,5 tl ödeyerek bu ücreti ödüyorsun. Detayını isteyene anlatırım yine ilgili mevzuatta da yazıyor zaten.

    - Olay şurada kopuyor; birinci poliçeyi açtırıp sisteme kayıt oluyorsunuz, en az aylık yatırmanız gereken aidat 106 tl + % 25 devlet katkısı var bildiğiniz üzere.

    - Sonra bu poliçeyi dondurup, ikinci poliçeyi açtırıyorsunuz ve o poliçede giriş çıkış ücretleri alınmıyor. yani istediğiniz zaman paranızı çekebiliyorsunuz.

    - Bana son derece mantıklı geldi ve sisteme giriş yaptım. Konunun detayına girmedim ancak isteyene açıklayabilirim pm den,

    - Olayın özü; Paranızı kesintisiz bir şekilde ve % 25 devlet katkılı bir şekilde istediğiniz an çekebiliyorsunuz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.