Şimdi Ara

BİRİ böyle yapmamalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BİRİ ADSL. İsmi kulağa hoş geliyor. Müşteri hizmetlerinde çalışan insanlarda oldukça kibar. Hatta hizmet işte budur diyebilirsiniz. Ben de ilk aradığımda aynen böyle düşündüm. Hatta arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine başvurdum BİRİ'ye. İşte o gün yaptığım başvuru benim bir hafta boyunca sürünmeme sebep oldu. Müşteri hizmetlerinde nerden baksanız 2-3 saate yakın konuşma kaydım vardır. Ne bir özür, ne pişmanlık, ne de mağdur ettiklerine dair en ufak bir mahçubiyet. Nerdeee!!!

    Uzatmayayım kabus geçtiğimiz Cuma, sitelerindeki bir telefon numarasına başvuru yapmamla başlıyor. Arkadaş modemin cumartesi bana ulaşacağını söylüyor. Ben de Türkiye'de sözlerin tutulmadığını, vaatlerin yerine getirilmediğini bilen tecrübeli (çok kazık yemiş) biri olarak arkadaşa özellikle üsteleyerek söylüyorum "Bakın yarın bütün gün beni eve bağlıyorsunuz, gelmemezlik olmaz değil mi?", cevap "Olmaz efendim, yarın modem elinizde". O gün gelen giden olmadı. Pazartesi aradım şubeyi. “Bugün söz efendim modem elinizde olur. Ben bizzat ilgileneceğim” dedi telefondaki yardımsever (!) arkadaş. Ben de kızgınım tabi, dedimki arkadaş ben çalışan insanım, kargo mesai saatlerinde geliyor. telefondaki kişi de "Efendim 22:00'ye kadar çalışan Kargo'da var. Ben onlarla size ileteceğim modeminizi". “Peki” dedim, “eyvallah”. İnsan bu beşer şaşar. Üzerinde fazla durma dedim kendi kendime. Ama ekledim yetkiliye, ikinci hatanızı affetmem. Ne oldu dersiniz? Gelmedi tabi.
    Haa, bi de yanlış bilgilendirme mevzusu var. Ben 4gb kotalı tarife alıyorum. İlk görüştüğüm bayan kota aşım bedeli için 45 TL diyor. Öyle olsa millet neden limitsiz alsın herkes en düşük kotalıyı alır nasıl olsa en fazla 45 TL ödeyecek, diye düşünüp mantık yürütmüyor arkadaş. Oysa 45TL 1mbps hızın limitsiz tutarı ve internette şöyle bir ibare var “Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin %25 fazlasını aşamaz.” Yani yazıdaki ifade çok açık ve net. Ama görevli arkadaş ısrarla yok efendim siz yanılıyorsunuz doğrusu budur diyor. Neyse sözleşmeyi faksladılar ordada bu ibare var. Altına imza atıp göndereceğim. Bakın dedim sözleşmenizde de aynı ifade var. Görevli arkadaşım nuh dedi peygamber demedi. Ben de arkadaşa şunu söylüyorum. Bakın ben doğru bilgiyi siteden aldım. Kafamda en ufak bir şüphe yok ama siz bu yanlış bilgilendirmeden dolayı sonrasında şikayet alırsınız. Yok anlatamadım derdimi. Neyse o akşam açtım saat 21:30 gibi ofiste hala birileri vardı. İptal edin dedim, almıyorum. Bize değil merkeze bildiriceksiniz dediler. (İşleri bitti tabi. Aktivasyon ücretini cebe indirene kadar bütün işleri. Hizmet hikaye) Olur dedim, açtım merkeze. Görevli arkadaş her türlü bilgimi aldı. İptal sebebimi sordu. Bende şikayetlerimi anlattım. Tamam dedi, size dönecekler. Bende düşünüyorum niye dönecekler diye. Neyse ertesi gün bana dönen falan yok. Aslında o anda kafamdan geçen şu; ben aklımca şubeyi cezalandırıyorum, o şubeden kapattırıp mahallemizdeki bir beko bayisinden açtıracağım, sırf iyi hizmet vermeyen şube para kazamasın diye. Hatta akşam Beko bayisine gittim ve durumu da anlattım. Onlar merkezi aradılar. Henüz iptal olmamış efendim 2,3 gün sürer dediler. Onlarda biliyor, bu işler ne illet ve ne kadar yavaş yürüyor. Öyle diyince daha bir soğudum. Bu işler böyle yürüyorsa ben bu firmadan bir daha bir şey almam. Ertesi gün aradım bir kez daha, cevap belli “iptal işlemi ile ilgili size en kısa sürede dönülecektir.” Çok uzatmayacağım mevzuyu. Çarşamda aradım, Perşembe artık illalah geldi. Kimle konuştuysam herkes sinir bozucu şekilde kibar ve “Size en kısa sürede dönülecektir.” diyor. Arkadaş delireceğim. Bana dönmeyin sadece İPTAL EDİN. Perşembe bir kişiyle daha görüştüm artık kibarlığım yoktu üzerimde ve hemen beni aranması aksi halde internet bağlatamadığım ve işlerim aksadığı için uğradığım zararın tazmini yönünde dava açacağımı söyledim. Yaklaşık 1 saat sonra birisi aradı ve iptal etme nedenimi sordu. Bilmiyorum kaçıncı kez ama artık son olduğunu düşünerek anlattım hikayeyi. Bana 1 ay ücretsiz internet teklif etti telefondaki bayan. Komik, gerçekten çok komik. Dedimki sizden değil 1 ay 6 ay ücretsiz internet verseniz almam. Siz beni bu kadar süründürün sonra rüşvet ile onca sinir savaşı, sıkıntı bir anda sona ersin. Bu mudur? Son sözümden sonra iptal işlemini yaptığını söyledi. Tekrar sordum emin olmak için, yapılmış.

    Sonra ne oldu biliyor musunuz. Bir gün sonra, ben gittim başka bir internet sağlayıcısına (Cuma günü) ve Cumartesi beni telefonla aradılar ve nediler biliyor musunuz? “Türk Telekomdan tarafımıza, hattınıza başka bir servis sağlayıcısı tarafından hizmet verildiği bilgisi verildi. İlgili servis sağlayıcı Telekoma iptal bildiriminde bulunmazsa, biz size hizmet veremeyiz. Lütfen ilgili servis sağlayıcıya iptal ettirmeleri için bilgi verir misiniz?” Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Aradım yine onları ve beddua ettim bu durumu yaratanlara. Şu anda hattımdan bloke kaldırılmış olmalı ama halen yeni internetim bağlanmadı.

    Bu yazıyı aslında sadece siz arkadaşlarıma yazmadım. Büyük bir markanın altında böyle hizmet verilmemeli. Bu şirketin üst düzey yöneticileri bu şikayetleri dikkate almalı ve bu yanlışları düzeltmeli. Ben bu işlerin bu şekilde yürüdüğünü bildiklerine inanmıyorum. İnanmak istemiyorum. Bu yüzyılda hizmet; şirketlerin birinci düsturu iken, bu şekilde yürümemeli işler. Biri’de birileri bu yanlışlıkları düzeltmeli ve bununla yetinmemeli bu yanlışlığa sebep olan kişileri bu hizmet ağı içinde barındırmamalı. Güzel Türkiye’m insanların insanca yaşadığı bir yer olmalı. Bu sadece bir şirket için geçerli değil. Birçok firma bu ve buna benzer şekilde yürütülüyor bu memlekette. İnsan faktörünü en iyi şekilde yoğurup iyi şekillendiremezsek bu işler böyle devam eder gider.

    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 18 Ağustos 2009; 12:18:36 >







  • Nalet olsun bu ülkedeki iş ahlakına hizmet anlayışına..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snakef1

    Nalet olsun bu ülkedeki iş ahlakına hizmet anlayışına..

    +1...
    gerçekten çok rezil bir durum...
    yakayı kaptıran kurtaramıyor..
    benimde var biri inşallah sorun çıkarmazlar...
  • Çok problem yaşamamışsın yine de, biri'ye giren çıkamıyor... 3 hafta bağlanmasını bekledim şimdi 4 haftadır kapanmasını bekliyorum...
  • Bugün 21 Ağustos 2009. İptal işlemi halen yapılmadı. Telefon hattı üzerinden portu kaldırmadığı için yani Telekom'a portu kaldırın talimaı vermeden benim başka bir servis sağlayıcıya geçmem mümkün görünmüyor. Haftaya sadece internet için açtırdığım sabit telefon hattımı kapattırabilirim. Sanırım bu hattı kapattırıp yeni bir hat açtırmak daha kolay ve acısız bir çözüm olacaktır.
  • Biri Adsl'e geçmek isteyenler okusun!
  • ben aynı sorunu biraz farklı olarak yaşadım, hattımı kapatmadılar 2 ay o ara yurtdışına da çıktığım için pek ilgilenmediler, ama hep kapalı diyorlar ve telekoma gidiyorum port boşaltmaya onlar boşalttığı halde olmuyordu, en son numaramı değiştirdim 8lira gibi bi ücreti vardı, ertesi gün biriden mail geldi hattınız iptal edilmiştir diye! bunlar bu kadar ahlaksız bir şirket 1 sene ücretsiz kullanım sunsalar bile onlara abonu olmam, telekom çalışanları bile illallah etmiş bunlardan, size de tavsiyem numaranızı değiştirin kurtulun biri.net eziyetinden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedman

    Biri Adsl'e geçmek isteyenler okusun!

    bencede biriye geçmek isteyen tekrar düşünsün bende biri mağduruyum
  • vala ben magdur değilim arkadaşlar .. müşteri hizmetleri gayet iyi, yazlıga özgür biri baglattım 4 ay kullandım ve kapatma talebinde bulundum orayı kapattılarda , hiç bir sıkıntı yaşamadım..
    aksine ben çogu kişiye tavsiye ediyorum, ttnette hız sıkıntısı yaşayanlar biriden çok memnun kaldı sayemde :
    nese dua aldım biraz :)
  • bende hiç memnun değilim pc den anlayan biriyim ama biri adsl nin şu kota şişirme olayını anlamadım sadece haber okuyarak evet yanlış görmüyorsunuz sadece netten haber okuyarak kotam aştı ve şu an 20 tl fazlam var bu nasıl iş anlamadım bi diğer yarip olayda tarifemi değiştirmek istedim 11 gündür yapmadıgım şey kalmadı fax dedi çektim mail dedi attım ama hala tarifemi değiştirmediler bugun aradım bastım kadına fırçayı kapatma talebinde bulundum ama bakalım kaç günde kapatacaklar ve şuda var benden aldıkları 50 tl depozito belelini nasıl alıcam ben onlardan buda bi muamma biri adsl kesinlikle önermiyorum
  • Yuh artık.

    Dün fatura geldi depozito 50TL. Neyin depozitosu? Teslim almadığım Modemin mi? Sizlerin pisliklerini yazmamın depozitosu mu? İnsanlara yaptığınız rezillikleri burada anlatmanın depozitosu mu? Biriden kurtulmam 1 ayı geçmişti diye düşünürken. Yanılmışım halen kurtulamadım. Sizlere anlatmadığım olaylarda olmuştu ilk yazımın sonrasında, anlatayım.

    Bunlar, yani "Biri" denen firma, bir türlü sözünü yerine getirmeyip, modemi teslim etmeyen ve beni sallayan firma ki sonrasında iptal edin almıyorum demiştim. Beni modemi alıp iade etmemekle suçlamışlardı. İnanabiliyor musunuz şu duruma, tamamen trajikomik. Ben; modem gelmiyor diye iptal edin almıyorum diyorum, onlar 20 gün sonra beni arayıp modemi iade edin diyorlar. Dedim arkadaş, siz rahatsız mısınız? O zaman sizde bana, size verdiğim 2 milyon doları iade edin!!! E dimi yani, sen benden isnatsız olarak vermediğin modemi istersen, ben de senden sana vermediğim 2 milyon doları isterim. Var mı elinde teslim aldığıma dair belgen? Var mı? VAR MI? Ayıptır, günahtır. Bu işler bu kadar basit mi? Müşteri odaklı olmak bu mu? Bir de bana halen reklam mesajları geliyor. Silin beni veri tabanınızdan. İstemiyorum artık BİRİ adsl'den bir şey gelmesini. İstemiyorum artık bu firmanın adını duymayı. Ama mecburen burada adını telaffuz etmek durumunda kalıyorum. Çünkü yaşadıklarım örnek olsun. Bunlarda bilinsin diye. Kendilerine saatler süren telefon görüşmelerimizde yapılanları onlarca kere (laf olsun diye söylemiyorum, belki 30 belki 40 kere aramışımdır) kendilerine anlattım. Bir Allahın kulu da açıp size olanlardan dolayı "ÖZÜR DİLERİZ" demedi. Bu bir hataydı demedi. Demeyin!!! Zaten sizden böyle bir şey de artık beklemiyorum. Kabus halen devam ediyor. Ama bilin ki bu yaptıklarınız yanınıza kar kalmayacak. Çünkü İnternet gibi bir özgür bir platform ki, burada insanların çığlıklarını engelleyemeyeceksiniz. Bu foruma giren hiç mi BİRİ ADSL yöneticisi yok? Bir şekilde bana ulaşıp, bir durumu sorsun. Ama, amaç mağduru dinlemek değil. Zaten şikayetlerimi hem kendi iletişim sitelerinden bildirdim hem şu kayda alınan telefon görüşmeleri var. Ne için kayda alıyorlar bilmiyorum ama kesinlikle müşterilerin problemlerini dinlemek için değil. Amaçları yaraya merhem sürmek değil. Amaç; PARA kazanmak. Para kazanmayan işlerle kim uğraşır!! Ancak bu kadarını yapabiliyorum arkadaşlar. Burada az da olsa sesimizi duyurabiliyoruz ya. Bu da yeter.

    Hepinizin Ramazan Bayramınızı kutlarım.

    Sağlıcakla kalın.

    Edit: Noktalama işaretleri düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 18 Eylül 2009; 12:57:45 >




  • arkadaşım ne dertliymişsin hakkkat ALLAH sabır versin ne uyduruk işmiş hayır uğraştığında bir şey olsa yani eninde sonunda internet ssanki sana amerikada sınırsız oturma hakkkı veriyorlar.
  • ttnet'e laf ediyoruz ama daha kötüsü de varmış...
  • Sen 1 ayda kurtulmuşum diye sevinmişsin ama benden 6 ay sonra mükerrer 50 TL modem depozitosu kestiler. Sanal kartımda para bırakmaya korkar oldum Biri leri kesecek diye! 24 Ağustos tan beri uğraşıyorum daha dün geri yatırabildiler, o da bankaya itiraz dilekçesi filan yazdım öyle yatırdılar. Allah sizin gibi firmayı nasıl biliyorsa öyle yapsın. Kesinlikle uzak durulması gereken bir firma arkadaşlar. Sonradan pişman olacağınız birşeye bulaşmayın derim.

    Edit: Bu arada Allah yardımcın olsun kardeş, valla zor iş bunlarla uğraşmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 18 Eylül 2009; 11:11:48 >
  • Hepinize teşekkür ederim.

    Buradan bilmeyenleri uyaralım ki, yaptıkları yanları kar kalmasın. Siz müşterilerinize böyle yaparsanız, ve onların küçük bir azınlık olduğunu düşünüp umursamazsanız. O müşteriler birgün çoğalır, çoğalır ve umursamadığınız bu kitle domino etkisiyle öyle bir topluluğa dönüşürki onların bu tokadı sonrası sizleri ne reklamınız kurtarır ne geç kalan özürünüz.

    ***BİRİ ADSL müşteri şikayetlerine önem ver.
    ***Giden gitti ne alırsam ne sömürürsem kar diye bakma. Benden bugün haksız 50TL istersin. Ben senin yaptığını anlatırım kaç 50 TL kaybedersin.
    ***Müşteri memnuniyetine önem ver.
    ***Onlar senin velinimetindir. Onlar senin patronundur. Onları memnun ettiğin sürece yaşayabilirsin. Bunu asla unutma...

    Tabi kime söylüyorsam ben bunları!!!!!




  • Meerhaba Arkadaşlar,

    Uzun zamandır bu foruma giröiyordum...
    KEŞKE biriye geçiş kararımdan önce okusaydım bu yazılanları..

    Ah bi de siz benim başıma gelenleri bi bilseniz...

    8kbps sınırsız kampanyalı diye üye oldum 3-4kbps yi anca görüyorum , onlar TTnet altyapısına m*o*k atıyor TTnet onlara..

    ilk aldığımda modem geldi ama sözleşme başkasının adına.... imzalamadım tabi.. modem bende kaldı ama bağlantı yok.. açtırıncaya kadar canım çıktı.. 10 gün oyaladılar beni... HIZ deseniz rezalet.. evim t-telekom binasına sadece 800 metre uzakta kablolar geçen yıl yenilendi. Oradaki tanıdığıma rica ederek hattı test ettirdim 12kbps ye kadar problem yok dedi..Biri deki çok bilgili teknik desdekci ise oturduğu yerden test edip "evinize kadar optik kablo döşetmeniz lazım yoksa 8 e çıkamazsınız" dedi..
    Vallaha kafayı sıyıracaktım.. adam o an yanımda olsa kesin katil olurdum..
    ve inanabiliyormusunuz bütün bunlar yaklaşık 40-50 aramam kayıtlarında var bi allahınkulu da açıp "sizi yalnış bilgilendirmişler demedi.."

    Tam 1.5 aydır sözleşme olmaksızın kullandığım internet için dün (nasıl olup farkettilerse..)
    aras kurye beni aradı yeni sözleşme göndereceğiz ama imzalıyacakmısınız diye sordu..

    REZALET.. gülmek mi lazım ağlamak mı???... sırf TTnet araplara geçti hemde biraz daha hızlısını daha ucuza alayım derken pişmiş tavuğa döndüm vallahi..

    AKLI olan Biriye geçmez..! Eğer ttneti terkedecekseniz biriden daha iyi bi ISS bulmalısınız..
    hatta bilenler varsa lütfen tavsiyelerini burada yapsınlar.

    hepinize birisiz mutlu günler dilerim.

    Not: Okuduklarımdan sonrada iptal ettirmeye korkuyom valla...sözleşmeyi imzalasam mı ki? nedersiniz?

    serhan1




  • Valla eğer imkanın varsa imzalama kardeşim. Ben dediğim gibi 6 ay önce aboneliğimi iptal ettirip smile a geçtim, iptal aşamasında Biri adsl beni 1 hafta oyaladı. Hattımı kapatmadıkları için smile geçiş yapamadım. Defalarca telefon kaydı verdikten sonra hattımı iptal edebildiler. Bazı arkadaşlar firmayı çok kötülediğimizi adsl hatlarının çok güzel ve sorunsuz olduğunu söylüyorlar ama şu konuda yanılıyorlar. Birincisi hat telekoma ait olduğu için hattınızın iyi veya kötü olmasıyla hizmeti aldığınız şirketin uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Şirketin iyi olup olmadığı hattınızda bir problem oluştuğunda bunu ne kadar sürede çözebildikleriyle ilişkili. İkincisi de Biri adsl de abone olana kadar herşey iyi fakat sorunlar aboneliğinizi iptal ettirdikten sonra başlıyor. O yüzden biri ye geçecek arkadaşlar bir kere daha düşünsün derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 19 Eylül 2009; 3:48:08 >
  • Merhaba arkadaslar biri adsl kullanıyorum sanslı bır kullanıcıyım sızın yasadiklarinizi yasamiyorum diyecegim dh yazdiklariniz kullanıcıları uyarılması ama sorunları kısa surede cozmek ıstersenızde sikayetvar.com adresine yasamıs olduklarınızı yazın 1 gun ıcınde ya ararlar yada cevap yazarlar. Nasil bir hizmet anlasi varsa.

    kolay gelsin.
  • Bende biri adsl kullanıcısı olarak sizin kadar şikayetçi değilim ama gerçekten dolandırıyorlar ilk bağlattırdığım zamanlarda kota durumunu kontrol ettiğimde kotayı geçmemiştim ancak gelen faturada daha fazla para ödemiştim.

    Telefonla arıyıp şikayetimizi bildirelim desek , aradığımıza deymeyecek 2 misli de telefon faturası ödeyeceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Geçim Sıkıntısı

    ttnet'e laf ediyoruz ama daha kötüsü de varmış...



    walla yaa ttnet yine iyiymiş yaa
    beterin beteri varmışş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.