Şimdi Ara

Biri mi uzak durun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5 ay önce biri adsl abonesi oldum. 20 gün önceye kadar herşey yolunda idi ama başıma gelecekleri bilmiyordum tabi.
    Geçen ay farklı bir ile taşındım. Son faturayı ödemeye gittiğimde 3 tane ödenmemiş fatura var dediler. Tabi hemen müşteri hizmetlerini aradım bir yanlışlık var diye. Üstelik son faturamın üzerinde geçmiş dönem borcu sıfır görünüyordu. Aldığım cevap dekontları fakslayın düşelim oldu. Dedim peki benim faturada niye görünmüyor geçmiş dönem borcu biraz bekleyin dediler sonra bomba cevap bundan sonra isterseniz! yazarız. Ne demekse benim istemem. :D

    Ama taşınma sürecinde olduğumdan bu dekontları bulamadım ve 3 faturayı birden iş bankası veznesinden tekrar ödedim. Bir gün sonra telefonum bağlandı ve nakil yönlendirdikleri gibi mail attım ve teyid için yardımcı biri hattını aradım. Bana çalışma saatleri içinde aramam söylendi bu arada sanırım şeytan dürttü telefonu kapamadan fatura bilgilerimi öğreneyim dedim. Gelen cevap 4 tane ödenmemiş faturanız var. Tabi yok artık dedim dekontlar bu kez elimde bir yanlış var. Yok dediler dekontları gönderin.

    Ertesi gün öğlen saatlerinde yardımci biri hattını tekrar aradım m.temsilcisine durumu anlattım tamam dedi sizi yetkiliye bağlıyorum. Ancak ne yetkilisi bir de baktım tekrar menülerdeyim. İnatla tekrar tuşladım ve bekledim. Sonunda ulaştım sanıyorsunuz ama ulaşamadım hattan düştüm.

    Sonra biri adsl faturasının altında yazan "fatura hat: Rahat rahat fatura öğrenme ve ödeme hattı 0 216 556 10 10" u aradım. Karşıma çıkan müşteri temsilcisi "biri adsl ile ilgilenmediklerini yardımcı biri hattını aramamı istedi." Benim "öyleyse biri adsl abonesi olan benim faturamın altında bu ibare yazıyor" soruma mantıklı cevap gelmedi tahmin edersiniz.

    Bu kez dedim mail atayım ama artık nakil falan da istemiyordum bu yazdıklarımı özetleyen ve hattımın iptalini istediğim bir mail yazdım ve dekontların elimde olduğunu ve gönderebileceğimi de belirttim.

    Sonra yine teyid için aradım yardımcı birini artık ne kadar beklediğim vs bahsetmiyorum ve ulaştım. Mail taraflarına ulaşmıştı. Karşıma çıkan müşteri temsilcisi dekontları gönderin dedi. Hatta geçmiş ödemeleri hangi bankalardan yaptığımı hatırladığımı vs sordu. Zaten buradan anlayacağınız üzere çok kişi bu tür sorunlar yaşıyor. Neyse aynı akşam dekontları tarayıp gönderdim.

    2 gün geçti aradan hala jetfatura denilen o saçma sitelerinde benim 4 aylık borcum görünüyor. (4. ay içinde bulunduğumuz ay) Yine aradım dedim iş bankası vezneden yatırılan ödemeleri kabul etmeyeceksiniz galiba. Bu arada bana sürekli şikayetiniz açılmış biz size döneceğiz deniliyor ama dönen falan yok.

    2 gün daha geçti hala duruyor jet faturada iki kez ödediğim bir kez dekontlarını gönderdiğim ödemeler borç olarak. Neyse en sonunda mail geldi. Nakil talebim alınmış. :D Gelen ikinci mail dekontları göndermem için. :D Ancak çok beklememe rağmen pardon bir hata olmuş dekontları sisteme geçiriyoruz gibi bir mail yok. Oysa dekontları göndermemin üzerinden 4 gün geçmiş. Hemen jetfaturaya baktım düşmüş 3 faturanın borcu nihayet.

    Tekrar aradım yardımcı biriyi tamam borçlarım ödenmiş görünüyor ama adsl iptal işlemim ne durumda diye. Bu kez mail ile iptal yapılmıyor dedi karşımdaki. Aramasam haberim olmayacak mailime bana verdikleri bu kadar zarardan sonra bir cevap yazıp iptal için arayın yada biz sizi arayalım gibi bir nezaketi beklemek zaten salaklıktan öte olurdu. Neyse tamam o zaman siz iptal edin dedim ve tekrar başa döndük. niçin iptal ediyorsunuz diyor müşteri temsilcisi. :D Halbuki ne güzel bulmuşlardı aynı faturayı sürekli ödeyen birini.

    Neyse iptal talebim oluşturuldu (gerçi ben hala emin değilim) Dedim kıst ücretini hesaplayın ödeyeceğim. Yok dediler hepsini ödeyeceksiniz. Nasıl olur sonuçta kapatıyorsunuz interneti kaç günlük kullanım varsa hesaplayın vs. ödeyeyim. Olmuyormuş fatura çıkmış istersem ay sonuna kadar açık kalabilirmiş internet. Yok dedim kapatın bir gün bile kalmasın. Bu da bana atabileceğiniz son kazık olur bundan sonra da atamazsınız. Kapatsınlar interneti bu konuda dava açmayı düşünüyorum gerçi.

    Sonuç olarak 5 aylık biri adsl tecrübem telefonuma gelecek faturalar ve aynı faturayı tekrar ödemelerimle ödemem gereken tutarın 2,5 katı kadar olacak.

    Siz siz olun biri abonesi olmayın eğer biri abonesi iseniz yada olacak iseniz dekontlarınızı atmayın. Gerçi bu da çözüm olmayacak dekontları gönderip işleme almaları için telefon etmeniz gerekecek. Müzik dinlemeye o kadar para verebileceğiniz eminim aklınızdan hiç geçmiyordur.







  • Vallaha geçmiş olsun mu desem biri ye yazık mı desem seçemedim.Keşke daha önce okusaymışım bu konuyu.Evime biri den net baglattım 1mbit 4gb kotalı nete gelen ilk ay faturası 71 lira.Bu ne reziliik anlayabilmiş degilim.Hocam sonuna kadar arayın hakkınızı,tüketici heyetine başvurun onlar geregini yaparlar mutlaka
  • dolandırıcılıktan başka birşey değil.
  • bu yazıyı okuduğum iyi oldu
    müşteri hizmeti demek böyle oluyor
    geçmiş olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ertanunver

    dolandırıcılıktan başka birşey değil.

    Katılıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meta80

    bu yazıyı okuduğum iyi oldu
    müşteri hizmeti demek böyle oluyor
    geçmiş olsun

    Kota şifremi öğrenicem diye aramadım daha müşteri hizmetilerini . Nerden girdim şuna be.
  • asagıdakı gibi sorunlar yumagı eger 500 tl telefon faturası ve sinir hastalıgınız yoksa biri ye abone olun.benim sabrım kalmadı artık ana avrat sovecem arayıp boyle olmayacak..kapatacam yurtdısındayım kapatamıyorumda..bugun yine bir bomba patlattılar ulan bu kadarmı salak bir sistem olur jetfaturadan butun borclarımı odduyorum odedim gecen ay asagıda anlattıgım sekilde 6.46 gecirmisler ilk 2*3 ay aynı sekilde fazla aldıkları paraların haddi hesabıı yok bugun sms geliyor donem borcunuz 30 tl 45 tl kusur odenmemis borcunuz var diyor gelde cinnet gecirme simdi ulan zaten otamatık odeme talımatı vermısım her ay 30*40 tl kafalarına gore cekıyorlar birde odenmemıs borc gozukuyor odenmemıs borcta sacma sapan bir rakam...
    altta resim ekledim nasıl 45 tl odenmemıs borcum oluyor siz karar verin ayrıca yanına siyah isaret koydugom 26 tl faturadan sorgusuz sualsız 6.46 fazla para cektıler yurtdısında oldugum ıcın biseyde yapamıyorum tr ye geldıgımde sert bır konusma olacak artık aramızda yeter ulan soydunuz sogana cevırdınız..

     Biri mi uzak durun!





    bunun gıbı 100 kere sorun yasadım sadece 300*400 telefon faturası verdım muste
    rı hızmetlerı ıle ugrasmaktan kac kere hesabımdan fazla para cekıldı,sacma sapan zamanlarda ınternet kesıldı defalarca aradım soyledım degısen hıcbırsey yok kımbılır nekadar asagıda anlattıgım sekılde hesabımdan para cekıldı..sımdıye kadar bır suru seye abone oldum hıcbır sekılde bu kadar sınırlenmedım her turlu aksaklık mevcut fazla para cekme net yavas ınternet kesılıyor...ınternetı kapattırıcen kapatmıyorlar..

    sakına uzak durun...


    BAKIN BUNLAR IS BANKASI EXTRELERIM......

    Ödeme Tarihi Ödeme Türü Ödeme Tutarı Otomatik Ödeme Hesabı / Kredi
    Kart Numarası
    25/06/2009 KOÇNE/BİRİ Ödemeniz 0001285092 No.lu Abo 6.46 TL
    25/06/2009 KOÇNE/BİRİ Ödemeniz 0001285092 No.lu Abo 26.81 TL

    25/06/09 -26.81 1,861.64 0001285092 /KOCNE/BIRI/FATURA ODEME
    FT.NO:1505926
    25/06/09 -6.46 1,888.45 0001285092 /KOCNE/BIRI/FATURA ODEME
    FT.NO:1270116

    BUDA JETFATURADA GOZUKEN BORCUM......

    Detayım 02.06.2009 00000001505926 26.81 Faturam Ödendi

    SIMDI JETFATURADA GOZUKMEYEN BU 6.46 TL NEYIN NESI BANA ACIKLARMISINIZ.....

    25/06/09 -6.46 1,888.45 0001285092 /KOCNE/BIRI/FATURA ODEME
    FT.NO:1270116

    BİRİ TARAFINDAN 1270116 NUMARALI FATURA KESMISSINIZ BUNU KONTROL ETMEK COKMU ZOR ACABA BU MESAJIN AYNI KOPYASINI BUTUN FORUM SITELERINDE YAYINLICAM KIMBILIR KAC KISIDEN BU SEKILDE FAZLA PARA CEKTINIZ...



    ya arksadas benmi anlatamıyorum jet faturada bakıyorum gelen fatura 26.82 gozukuyor ıs bankası otomatık odeme hesabımdan 26.81 e ilaveten 6.46 tl daha cekılıyor yapılan odemeyı gosterıyorum sıze bunu kontrol etmektendemı acızsınız. hesabımdan 6.46 tl fazla para cekılmıs..

    merhaba ..... telefon numaram.yine hesabımdan fazla para
    cekilmek ıstenıyor neden acaba bu bir degil iki degil her seferinde
    fazla para cekiyosunuz ekstreleri kontrol etmesem haberim
    olmayacak..

    50 TANE MESAJ ATTIM SORUNA VE SORUNLARA YONELIK TEK BIR CEVAP YOK....




  • Bu ne ya 21.18 tl ödünmemişmiş.
    En kısa zamanda kapattırmaya çalışacam.
  • Biri sınırlarını zorluyor. Bugün cep telefonuma mesaj geldi. "Son dönem borcunuz 45, ödenmemiş geçmiş dönem borçlarınız 118 tl" diye. Zorla sisteme sokturduğum ödemeleri tekrar sildiler galiba herşeyi bekliyorum onlardan artık.
  • yapmayın be ya! hepiniz ne güzel TTNet kullanıcısınız neden geçiyorsunuz böylee dandirik iş bilmez serverlara,
  • TTNet akar diyecemde oda berbat geçmiş olsun
  • bir an once kapatin die bascurun. kapama islemi 15 gun surer ve de 15 gunde hergun aramaniz, sinirlerinizin saglam olmasi lazim. hergun tamam kapicaz derler ama kapamazlar
  • hepsi hırsız bunların millet ttnetten kaçayım diyor bunlara yakalanıyor gariban bi ekmek çalsa hesabını acımadan soran adalet bu hırsızlara müdahale etmiyor yazıkki ne yazık
  • Pis Sömürgeciler Ne Diyebilirim ki?
  • bunu okudugum iyi oldu bende belki ilerde biri alırım diyordum sayende vazgectim
  • ben alalı 3 ay oldu sorun yaşamadım ama 5 ay olunca benimkide böyle olur mu acaba?
  • Ben hayatımda bu kadar gerizekalı bir işletme mantığıyla işleyen başka bir kuruluş görmedim.

    1- Hızlı teslimat talep ettim.

    Normal teslim süreleri 3 gün. Bana 4. gün teslimat yaptılar.

    2- Kredi kartıyla ödeme siparişi verdim.

    Sistemlerine nakit ödeme tanımlamışlar.

    3- İletişim adresi olarak e-mail hesabımı gösterdim.

    E-Mail adresimi sistemlerine yanlış girmişler.

    4- Kurulumu kendimin yapacağını belirttim.

    Gelen VOIP modemi kurdum. Kampanyası gereği ilk ay şehiriçi ve şehirlerarası telefon görüşmeleri ücretsiz yapılacağından, ev telefonunu da modeme bağladım. Kullanım kılavuzundaki herşeyi doğru ve eksiksiz yapmam rağmen VOIP aktifleşmedi. (4-5 kez modem kurdum, konunun acemisi değilim) Yaklaşık 2-3 saat uğraşıp en sonunda, telefonla destek hatlarını aradım.

    Saat 22:30 ve tam 14 dk. sekreteri dinlemekle geçirdim. Nihayetinde temsilciyle görüştüm.
    Yukarıda bahsettiğim hataları öğrendim bu birrr,
    VOIP için modeme internet yoluyla bir dosya gönderilmesi (madem böyle bir uygulama var, kitapçığınızda niye belirtmiyorsunuz !!!) gerekiyormuş bu ikiiii,
    daha ilk gün olmasına rağmen, kullanamadığım hizmeti iptal ettirirsem 150 TL modem bedeli ödeyecekmişim bu üççç,
    o ana kadar yarım saatten fazla telefon konuşması yaptım bu dörtttt,
    gönderileceği söylenen dosya gönderilmesine ve verilen talimatlara uymama rağmen VOIP hizmeti aktif olmadı bu beşş,
    kredi kartıyla ödeme yapmam için sesli yanıt sistemine yönlendirildim. Birinci kez "hatalı kart girişi yaptınız" uyarısı aldım. İkincisini allah alah diyerek "embesiller" gibi tek tek kontrol ederek girdim ve finallll "hatalı giriş yaptınız teşekkür ederiz" çattttt. 40 dakikadan sonra sistemin yine dışındayız ve hiçbir sorunumuz çözülmedi.

    5- Web sitelerine sorunlarımı belirtip dönüş beklediğim mesajını bıraktım.

    2 gün sonra aradılar. Ancak bir gün önce ben bizzat Çamlıca - Bulgurlu'daki merkezlerine giderek yetkilileriyle yüzyüze görüştüm. Çünkü 2. günde müşteri hizmetleriyle aynı 1. günün diyaloğunu yapmak zorunda kaldım ve dayanamarak "bekleyin ben oraya geliyorum, yeter artık" diyerek problemlerin çözümünü sağladım. Müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmeler nedeniyle ödeyeceğim telekom bedeli nedeniyle de indirim talep ettim ve aldım.

    6- Faturaları kesmişler.

    25/07/2009 tarihinde tahsil edilmek üzere fatura kesmişler. Cep telefonuma mesajı geldi. Sıkı durun... Müşteri hizmetlerini arayıp faturanın içeriğini öğrenmek istedim. Aldığım yanıt "01-30 Temmuz arası fatura bedelinizdir" şeklindeydi. Yani 25 Temmuz'da almadığım hizmetin faturasını bana ödetiyor olacaklar.



    SONUÇ:

    KOÇ-NET VE BİRİ ADSL'den UZAK DURUN. SATIN ALMAYIN VE ALDIRMAYIN !!!




  • FORUMLARI İNCELEDİKÇE KOÇ-NET 'İN YÖNETİCİLERİNİN UYUDUĞUNU GÖRÜYORUM. YAZIKKKK..

    BUNDAN SONRA FORUMLARI İNCELEMEDEN ÇÖP BİLE ALMAYACAĞIM..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYLINE GTR -- 23 Temmuz 2009; 13:34:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceycey11

    ben alalı 3 ay oldu sorun yaşamadım ama 5 ay olunca benimkide böyle olur mu acaba?


    benim 5 ayı geçti hiç sorun yaşamadım hala da problemsiz kullanıyorum merak etme gayet iyi gidiyor aman nazar değmesin
  • ben BİRİ nin ilk müşterilerindenim ve ekim ayında bağlattık.yaklaşık 9 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum halimden.çok nadir kopma oluyor oda telekom kaynaklı problemler zaten.Ayrıca bizim zamanımızda sözleşme imzalama yoktu o nedenle biraz olsun içim rahat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 25 Temmuz 2009; 17:35:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.