Şimdi Ara

birtürlü karar veremedim clio4 mu yoksa sembol mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
7.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vekaletnamede taşınmaz alım satımı var ama araç alım satımı olmadığı için işlemi yapamadık. Haftaya Cuma araç sahibi y.dışından geldiğinde yapacağız. 1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum :)
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    An itibarı ile 4 günü geride kalmış.. Geriye kalmış 2 gün:)
    İlk arabamı aldığımda ki heyecanı hiç unutmam..
    Duygularınızı,heyecanınızı anlayabiliyorum..
    Tekrardan hayırlı olur inşallah..
    Bi resim atarsınız burdan artık: )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 67turkey67 6 kullanıcısına yanıt
    Hocam resmen safak sayiyorum, askerden gecen sene geldim, inan hic farki yok :D

    Neyseki isim yogun da gun icinde daliyorum, calisiyorum : )

    Taciz etmemek icin tutuyodum kendimi ama bugun dayanamadim mesaj attim, bir degisiklik yok degil mi Persembe geliyo mu arac sahibi diye. Geliyo dediler :D

    Bu arada bugun ablam hatirlatti, alir almaz zorunlu trafik kaza sigortasini ode hemen dedi.

    Araya bayram giriyor, bunun suresi var mi?

    Bir de ruhsat icin trafige gidiceksin dedi.

    Tam olarak nereye hangi birime gitmem gerekiyor, siralamasini yazma sansiniz var mi? Atlamayalim bir seyi.

    (Kasko icin bayramdan sonra iyice arastirarak hareket edecegim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Sonu hayırlı olsunda yeterki, günler mutlaka geçer gelir..
    Hocam aracı alabilmek için evvela noterden satışı gerçekleştiriyorsunuz.. Eger plaka degistirecekseniz,bunu işlem gerçekleşmeden soylemeniz lazım ama zaten çoğu zaman noter memuru bunu sorup hatırlatır..
    Noterden size alım satım sözleşmesinin bir nüshasını ve aracın ruhsatının bir nüshasını size verecekler..
    Noterde işiniz bittikten sonra bu belgelerle birlikte zorunlu trafik sigortasını yaptırmak için ( adı üstünde zorunlu ) bir sigorta şirketine gidip,bu sigortayi aracın suan ki üstünde olan plakasına göre sigorta yapacaklar.. Sigorta yapıldıktan sonra bağlı bulunduğunuz trafik karakoluna,amirliğine gidip, elinizdeki satış sözleşmesi,ruhsatın size verilen nüshası,araçtan sokeceginiz eski plakalar ve sigorta kağıdını verip,araç aldığınızı ve yeni plaka ve ruhsat çıkarmak istediğinizi söyleyeceksiniz.
    Görevli memur işlemleri halledip ( sira yoksa 10 dk sürer) , aldığınız plaka numarasının basımı için,sizi ilgili kuruma (genellikle şoförler odasında basılır plakalar) gönderir. Burdada sira yoksa 15 dkda yeni plakaniz basılır ve size verilir.. Siz artik bu plakayı kendiniz takabilirsiniz.
    Sonra tekrar trafik sigortasi yaptırdığınız yere gidip,ruhsatınızı ve ordan size verilmiş olan sigorta policesini vereceksiniz.. Onlar bu sigortayi,sistemden yeni plakaniza aktaracaklar ve boylece tamamen araç sizin ve bağlı bulunduğunuz bölgenin kayıtı altında olmuş olacak..
    Yazının uzun olduğuna bakmayin,cok kolay, 1-2 defa okuyun siralamaya bakin tamam.
    1~noter
    2~zorunlu trafik sigorta
    3~bolge trafik karakolu
    4~plaka basımı ( şoförler odasi )
    5~tekrar zorunlu sigorta yaptirdiniz yer

    Mobilden yaziyorum, anlamadiginiz yer olursa siz sorun ben gördüğüm an cvplarim.
    Saygilar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trafik sigortasi fiyatları arac sahibinin yaşı, kaçıncı arabası, geçmişteki kazaları vs gibi,velhasıl tutturabildigine değişir ve firma firma fiyatlar farklılık gösterir.. Siz zaten sigorta yaptırmaya gittiginizde,yetkiliye deyin ki, bana fiyat çıkartın bütün sigorta firmalarindan deyin.. Onlar sizebir kac fiyat cikartacaklardir.. Size uygun olanı seçersiniz.. Tahminimce 600 ila 1500 tl arasi değişir fiyatlar.. Korkmayın,ucuz olanı yaptirabilirsiniz.. Guvensizlik yasamayin neden diğeri pahali da bu ucuzdiye..
    Noter satışı 150 ile 250 arasibir fiyattir, birde plaka basımı için 35~40 lira bir para isterler yani sigorta ile birlikte minimum 1000 lira civari bir para odeyebilirsiniz..
    Hiçbirşey için acele etmenize gerek yok, noterden satışı aldığınız andan itibaren,bütün bu işlemler için 1 ay süreniz var..
    Tabiki beklemeniz gerekmiyorsa,bir kaza bela aksilik yaşamadan, işlemlere başlarsınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 67turkey67

    Trafik sigortasi fiyatları arac sahibinin yaşı, kaçıncı arabası, geçmişteki kazaları vs gibi,velhasıl tutturabildigine değişir ve firma firma fiyatlar farklılık gösterir.. Siz zaten sigorta yaptırmaya gittiginizde,yetkiliye deyin ki, bana fiyat çıkartın bütün sigorta firmalarindan deyin.. Onlar sizebir kac fiyat cikartacaklardir.. Size uygun olanı seçersiniz.. Tahminimce 600 ila 1500 tl arasi değişir fiyatlar.. Korkmayın,ucuz olanı yaptirabilirsiniz.. Guvensizlik yasamayin neden diğeri pahali da bu ucuzdiye..
    Noter satışı 150 ile 250 arasibir fiyattir, birde plaka basımı için 35~40 lira bir para isterler yani sigorta ile birlikte minimum 1000 lira civari bir para odeyebilirsiniz..
    Hiçbirşey için acele etmenize gerek yok, noterden satışı aldığınız andan itibaren,bütün bu işlemler için 1 ay süreniz var..
    Tabiki beklemeniz gerekmiyorsa,bir kaza bela aksilik yaşamadan, işlemlere başlarsınız..

    Hocam elinize saglik gayet aciklayici ve anlasilir yazmissiniz. Ablam benim tanidik sigortaciya gitmene gerek kalmadan yaptirabiliriz ama daha ucuzu var mi diye arastirmak istersen arastir dedi.

    Plakayla ilgili cok ufak bi tereddutum var.

    Tramerde duran araca carpma 586 TL,
    Sigortaci arkadasi aradim;
    Plaka ve saseden trafik, kasko ve pert durumunu kontrol ettiler temiz, hic bir sey yok.

    Sadece 2. Bir sigorta sirketine danistigimda yukaridakilerin disinda, bu plaka daha once COROLLA marka aractayken kaza yapmis dediler.

    Pert olan araclarin plakalarini daha sonra tekrar yeni plaka isteyenlere veriyorlar, sifir araclarda bile bu tur seyler oluyor dediler. Ben ikna oldum ama;

    Ben alacagim araci iyice kontrol ettirdim, gozden kacan hic bir sey yok ama satarken benim gibi pimpirikli insallari endisede birakir mi diye az da olsa icimde bir kusku var.

    Plaka degistirmeme gerek var mi ya da plaka degistirsem bu ufak puruz tamamen ortadan kalkar mi, plaka degistirmekle ugrasmaya gerek var mi vs.

    Meslegim ve yapim geregi fazla detayciyim, aldigim seyin ne oldugu fiyati vs onemli degil almadan once, gitmeden once arastiriyorum, okuyorum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 6 Eylül 2016; 22:29:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Hocam işte ileride böyle bir sıkıntı yasamamak için plaka değiştirmek şart.. Bir zorluğu,bir yaptırımı yada extradan bir maddiyati yok.. Karakola gittiginizde suze soracak memur, yeni plakami istiyorsun, eskimi diye..
    Yeni alacaksın ve memur bunu affedersin eşşek gibi yapmak zorunda ve itiraz etmez,yapar zaten..
    Aracı en kolay ve güvenilir sorgulama yontemi sase nodan yapılan sorgulamadir..
    Şunu bir kere en baştan konuşmamız gerek..kendi öz kardeşinizden de araç alsanız mutlaka expertiz yaptırın ve elinizde hem sizi rahat ettirecek bir guvence olsun,hemde yarın satarken bir garantiniz olsun..
    Eğer plaka degistikten sonra hala sorgulamada bir hasar kaydı görünürse,bu %99 aldığınız araca aittir..bunun için mutlaka expertiz yaptırıp,aracı aldiktan sonra plaka değiştirin..
    Ikincisi plaka degistirmek, iller arasındaki sigorta fiyat farkını da etkiler..
    Örneğin siz kastamonulusunuz.. Ama alacağınız araç istanbul plakalı. Istanbul trafiği daha yüksek kaza riskli oldugundan misal olarak fiyat 800 lira ise, kastamonu daha risksiz,küçük ve az trafik olan bir il oldugundan sigorta fiyati 500 olacaktır.. Tabi bu rakamlari misal olarak veriyorum.
    Velhasıl kelam, önce aracı almadan expertize sok, temiz çıkarsa al, yukarda yazdığım islemleri uygulayıp plakasını değiştir kardeşim..
    Yekili servis dışında veya trafik sigortasi veya kasko dışında yaptırılan,yani dışarıda sanayide gizliden kayıt dışı yaptırılan işlemler, tramerde görünmez..
    Eger iyibir expertiz firmasindan %100 dogru bir saglam,hasarsiz,boyasiz vs raporu yada bilinen hasarın dışında bir
    bir sıkıntı çıkmazsa zaten alırsın.. Plaka degistikten sonrada, aracın kendi yaptığı hasarlar dışında başka bir hasar gorunmeyecektir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani siz plaka degistirmezseniz,yarın satarken o eski corollanin yaptığı kazalarda plakada görünecek ve aracı satarken büyük sıkıntılar yaşayacaksınız.
    Expertiz raporu alin,firmaya bu rapora kaşe ve imza atmasını söyleyin.. Yarın öbür gün siz başka hasarlar yapmış olsaniz bile,bunların tarihi belli olduğundan, sizden önce yapılmış bir hasar varsa ve expertiz firması da bunu bilerek veya bilmeyerek gözden kaçırmışsa, onu dava etmeye hakkınız var ve gerekli zararlarınızı bu yolla karşılama şansınız var.
    34 plakalı olsa bile,sizde istanbullu olsaniz bile ,yeni,temizbir plaka alın.
    Yetkili bir servisten expertiz raporu alabilirseniz dahaiyi olur kanaatindeyim.
    Hem güvenilirlik hemde yarin olurda dava açmanız icap ettiğinde,zararlarınızı karşılayabilecek saglambir firma-kurum olmasından dolayı..
    Olmazsa ozel bir expertiz firmasina yaptirirsiniz..
    Eger hala varsa kafanizatakilan birşey, biraz daha buralardayim, sonra yatacagim,gece vardiyam var:)
    Saygılarımı sunarım,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 67turkey67 6 kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkurler, ben sigortaci arkadadlara ve trafige falan da danisip gerekliligine bakip degerlendireyim. Her isin bi kolayi var da malum ulke ve hayat sartlari cebimizden para oderken zorunluluk ve gerekliligini on kez dusunmek zorunda kaliyoruz.

    Yardimlariniz icin tekrar tesekkur ederim, aklima gelen veya gelisme oldukca haberdar ederim. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Yani en garantisi dediğiniz gibi,trafige veya sigortaciya sormak.. Trafik daha kesin bir cvp verir gibi..
    Allaha emanet şimdilik..
    En başından beri dediğim gibi,hayırlısı olyr inşallah.. Eger hayırsız olacaksa,olmasin daha iyi..
    Hayırlı geceler dilerim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba, araya bayram girdi yazmadim. Araci gecen Cuma sorunsuz teslim aldim, 2-3 km kullanip kapi onune birakip tatile gittim. Tahmin edicegniz gibi aklim arabada kaldi.

    Dun sabah geldigimde sag arka kapinin alt kismi ve etek alti kismina surtmusler, derin degil ama siyah birkac cizgi var. Enistem pasta cilayla gecer dedi, haftaya yapicaz.

    Onun disinda dun, bugun firsat buldukca saga sola gittim, gayet memnunum. Icon almakla cok cok iyi yapmisim, gercekten arac daha canli ve keyifli hissettiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun.. kazasız belasız iyi günlerde kullan inşallah..
  • 67turkey67 6 kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim, yardim ve destekleriniz karar vermemde cok etkili oldu ve cevremdeki herkes iyi bir secim yaptigimi soyledi. O nedenle icim cok rahat, cok sukur.

    Bu arada zorunlu trafik sigortasini asagidaki faktorlerden dolayi en ucuz 1750 ye buldum ve yaptirdim(3 taksit)

    Ilk arac,
    Istanbul,
    28 yas

    Kasko en ucuz 2 bin kusur civarinda buldum, henuz yaptirmadim. Biraz daha arastirip, belki sene sonuna erteleyebilirim.

    Tekrardan cok tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,yardımcı olabildiysem ne mutlu.
    Sigorta fiyatlarının yüksek olacağını söylemiştim ama,bu kadar da beklemiyordum..
    Kasko yaptiramiyoruz maddiyattan dolayı ama, yapılması gerekli birşey.
    Tekrardan hayırlı olsun.. Allaha emanet..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 67turkey67 6 kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam tesekkurler.

    Bu arada bugun bir sey farkettim. Ondeki beyaz ledler far kolu sifirdayken yaniyo, autodayken veya kisa farlar acikken yanmiyo. Normali boyle mi? Yani giderlen o ledler yanmiyor mu?

    Sanki ben yolda giderken yaniyo diye hatirliyorum ama, baska araclar miydi acaba?

    Bu arada arabaya park sensoru taktirmayi dusunuyodum ki dun aksam farkettim zaten varmis :D muzikten duymuyomusum. (Neredeyse hic uziksiz araba kullanmiyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Evet ledler gündüz ledi.. Herhangi bir far gurubunu,sisleri,uzunlari,kisalari yaktiğın zaman otomatik kapanır.. Her clio 4ler boyle.
    Benim araç orta donanim olduğu icin park sensörlü felan yok..
    Keyfini sür: )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 67turkey67 6 kullanıcısına yanıt
    Dun biraz arastirdim, sirf o ledler yansin diye aksam far acmadan gidenler varmis 😂

    Sabah denedim sensorlu galiba, kol autodayken ledler yaniyodu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.