Şimdi Ara

Bisiklet Tavsiyesine İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bisiklet sürmeyi küçükken öğrenmiştim, yani 5-6 yaşlarında ve o günlerden sonra bir daha hiç sürmedim, yaklaşık 20 yıl oldu. Aynı zamanda bisikletten de hiç anlamıyorum. Bisiklet almayı işe gidip gelmek ve bazen gezip dolaşmak için düşünüyorum ama genel olarak işe gidip geleceğim. Düşündüğüm bisikleti aşağıya link olarak bırakıyorum, açıkcası daha ucuz bir fiyata daha iyi seçenekler varsa çok daha iyi olur çünkü bu bisiklet benim limitlerimi biraz zorluyor. Sorularımı aşağıya madde madde yazacağım, cevap yazanlara şimdiden çok teşekkür ederim.



    1. İstanbul'da yaşıyorum, evim (Güngören) ile iş yerim (Bağcılar) arası araba ile 10 km, yürüyerek 7,5 km (güzergah farkı sebebiyle). Kime sorsam gidilmez diyor, yokuş çok diyor. Bu durum beni en çok düşündüren şey, acaba cidden yapılacak iş değil mi, boşu boşuna para vermek istemem.
    2. Bisiklet ile işe gitmek (10km) illa ki yorucu olacaktır, bu durum iş yerine vardığım zaman aşırı terlemiş olmama sebep olur mu? Çünkü orada kıyafet değiştirmeme imkan yok maalesef.
    3. Bisiklet bana ne gibi masraflar açar, bu konu hakkında hiç bilgim yok. Bakımını kendim yapabilir miyim?
    4. Bisikleti aldıktan sonra kask da almalı mıyım? Eğer alırsam tavsiyeniz var mı? Kask harici bir güvenlik ekipmanı şart mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arbores -- 19 Nisan 2022; 21:46:35 >







  • Sizi fiyat ve özellik bakımından zorlayacak bir seçenek daha sunayım. Tek seçenek ile sınırlı kalmayın.




    İş yerine terli varmak sıkıntıysa elektrikli katlanır bisikletlere bakmalısınız. RKS MX25 8 bin küsür lira. Bataryayı çıkarıp normal bisiklet gibi de kullanabilirsin.

  • Merhabalar; Size tavsiyem amortisorsüz ,24 ve ya 27 (fiyatları pahalıysa en az 21 olsun) vites, V frenli bir bisiklettir.

    Şehir içinde kullanacaksınız 10 km yokuşun dikliğine ve sizin kondisyonunuza bağlıdır ne kadar yorulacağınız.

    Kask bisiklet için kesinlikle gereklidir. (sanırım 150-200 tl arası idare eden bişey bulursunuz)

    Başta kask dışında bişeye ihtiyacınız olmayacaktır

    Bisiklete iyi baktığınız taktirde size pek masraf çıkarmaz.(Bi zincir yağı alıp kendiniz sürersiniz, sanırım 6 ayda bi de bakıma götürseniz yeterli olacaktır)

    Bence 10 km için bisiklet iyi bir fikir, sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, umarım aradığınız bisikleti bulursunuz, iyi günler

  • 10 km az bir mesafe değil ama yinede gidilir mi gidilir. Yalnız kolay olmayacağını (sıcak soğuk yağmur çamur vs) aklınızdan çıkarmayın. Bütün bunlara rağmen almaya karar verirseniz mutlaka alüminyum kadrolu vitesleri Shimano ve mümkün olduğu kadar hafif bir bisiklet almaya çalışın. Amortisörlü bisikletler ve dağ bisikletleri çok yorar. Yollarınız çok kötü değilse şehir bisikletleri size uygun olur. Yukarıda arkadaşın attığı bisiklet te fena değil mesela.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Savunmadım Çıkar Göster


    Tavsiyeniz için teşekkür ederim, 2863 MAGNETIC daha iyi bir seçenek gibi göründü bana. RKS MX25 için maalesef bütçem yetmez.


    @u shall not pass


    Her soruma tek tek cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Kondisyon için işe gitmekten önce ne kadar mesafe yapıyorum onu ölçmem lazım sanırım ve biraz kendimi geliştirmem lazım. Güzergahım sürekli inişli çıkışlı olması düşündürüyor biraz. Alıştıktan sonra sorun olacağını ben de düşünmüyorum.


    @superhead


    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Sanırım belirttiğiniz detaylara 2863 MAGNETIC (ilk cevaptaki öneri) uyuyor.

  • Hergün 7,5km lik git-gel bir yol için ciddi kondisyon gereklidir diye düşünüyorum. Alışınca pek yormuyor ama genede sizi kısa zamanda yıldıracaktır düşüncesindeyim.
    Benim işim 6,5km olduğu halde gözüm yemiyor doğrusu. Ama birgün deniycem.
    Benim gibi 2.el 1000tl altı kabak teker (şehir) freni vitesi sağlam bitane bulup al kendini bir dene (ben 700e aldım martta). Baktın olmuyor en kötü 200tl zararına satarsın.

    Bisiklet Tavsiyesine İhtiyacım Var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 28 Nisan 2022; 2:42:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mosso 1821 Süspansiyonlu maşadan geçmeyi düşündüğüm modelleri uzun süreli kullanım amacıyla danışmak istedim,

    Kendimden bahsedeyim biraz.

    177 Boy 78kg 79 bacak boyu'na sahibim.Gerek keyfi gerek ulaşım olarak kullanıyorum günlük mini turlar yapmayı seviyorum(30-40 km)tabi bu artacak..

    Şehir yollarımın çoğu beton asfalt ve asfalttan oluşuyor kendim de manzaralı yerlere çıkmayı seviyorum tabii bu alanlar yine asfalt yol..Bisikletten hem akıcı olmasını istiyorum hem de beni uzun süre üzmemesini mossoda hiç yolda kalmadım.


    Bisikletlerin kimisi bayide var kimisi belki bir ay belki iki ay sonra üretimden çıkıp gelecek..


    Halihazırda olan bir bisiklet var fakat model yılını bulamadım.(227-Resimler eklenecek.)



    Carraro 330

    Mosso 2230 MSM H

    MOSSO 2227 MDM H

    BİSAN 8600

    Diğer;



    7-10K Bütçe aralığında tavsiyelerinizi merak ediyorum.

    Düz maşa olursa elbet daha iyi olacağını düşünüyorum.





  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz çok mantıklı geldi, 2. el baktım biraz bir kaç tane buldum, fiyatını falan da konuştum ama şimdi telefonum da sorun oldu. Bu sebeple bisiklet bakmayı erteledim ama alacağım zaman 2. el bulup denemek çok mantıklı. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu modele bakabilirsiniz dağ bisikleti ama btwinden çok daha kaliteli en azından disk firen'li bir bisiklete sahip olursunuz.

    carraro'da bildiğim kadarı ile hibrit yok en kötü lastiğinizi değiştirirsiniz yada şehir bisikleti modellerine bakabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.